Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα κακοκαιρίας από αύριο σε όλη σχεδόν τη χώρα.
  • [02] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ.
  • [03] Αυστηρή προειδοποίηση της Αθήνας προς το ΝΑΤΟ.
  • [04] Υπουργείο Οικονομικών-Λίστα με φοροφυγάδες.
  • [05] Δ.Ρέππας-Εκλογικός νόμος-Διάλογος.
  • [06] Γιαννόπουλος-Τσουκάτος-Κόκκαλης.
  • [07] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα.
  • [08] Νέα επίθεση Λιάσκα κατά του Λαλιώτη-Αιχμές και κατά της Αγγελοπούλου.
  • [09] Πετρέλαιο θέρμανσης-Αυξήσεις
  • [10] Οικουμενικός Πατριάρχης-Συναντήσεις.
  • [11] Επίσκεψη Φερχόιγκεν-Συναντήσεις.
  • [12] Ακτοπλοία-Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ
  • [13] Φοροφυγάδες-Λίστα
  • [14] Ρόδος-Σεισμική δόνηση

  • [01] Κύμα κακοκαιρίας από αύριο σε όλη σχεδόν τη χώρα.

    19/10/2000 21:47:46

    Κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από αύριο όλη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 10 βαθμούς. Η κακοκαιρία θα αναγκάσει τους καταναλωτές να έχουν την πρώτη τους επαφή με την πραγματικότητα της νέας τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που διαμορφώθηκε σε υπερδιπλάσια επίπεδα από την περυσινή.

    [02] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ.

    19/10/2000 21:47:40

    Μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Μιλτιάδης Εβερτ και στρέφεται κατά του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Σταύρου Σουμάκη και των προέδρων της "ΜΙΝΟΑΝ ΛΑΪΝΣ" Κώστα Κληρονόμου και "Μίνοαν Φλαϊνγκ Ντολφιν", Παντελή Σφηνιά, με αφορμή το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ. Συγκεκριμένα κατηγορεί τον κ. Σουμάκη για προνομιακή χορήγηση αδειών σκοπιμότητας στις εν λόγω εταιρίες, στις οποίες επίσης καταλογίζει παραβιάσεις των διατάξεων του νόμου περί ανταγωνισμού.

    [03] Αυστηρή προειδοποίηση της Αθήνας προς το ΝΑΤΟ.

    19/10/2000 21:47:33

    Αυστηρή προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ ότι εφόσον δεν θα εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των χωρών στην άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι", η Ελλάδα θα απαιτήσει την άμεση διακοπή της, απηύθυνε ο υπουργός Αμύνης, με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος των ελληνικών αεροσκαφών που μετέχουν στην άσκηση, αλλά και τη στάση του ΝΑΤΟ στις εξελίξεις αυτές. Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε σαφές στην Άγκυρα ότι κανένα μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένο στο να υποβαθμιστεί η άσκηση και να μετατραπεί σε μια διεκδίκηση τουρκικών απόψεων έναντι οποιουδήποτε άλλου.

    [04] Υπουργείο Οικονομικών-Λίστα με φοροφυγάδες.

    19/10/2000 21:47:23

    Γνωστά ονόματα από το χώρο της τέχνης, γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, συμβολαιογράφοι και δύο χρηματιστηριακές εταιρίες, περιλαμβάνει η λίστα των 18 ονομάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Πρόκειται για την χρηματιστηριακή εταιρία ΚΟΝΤΑΛΕΣΗΣ και την εταιρία λήψης και διαβίβασης εντολών ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Στη λίστα περιλαμβάνονται και τα ονόματα των των ηθοποιών, Γιάννη Φέρτη, Σοφίας Αλιμπέρτη, Κατιάνας Μπαλανίκα, Μπέτυς Λιβανού και Χάρη Ρώμα.

    [05] Δ.Ρέππας-Εκλογικός νόμος-Διάλογος.

    19/10/2000 21:47:15

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του συντάγματος θα αρχίσει ο διάλογος με τα κόμματα για το θέμα του εκλογικού νόμου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε επίσης ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών και πρόσθεσε ότι μετά κατάρτιση της πρότασης από την υπουργό Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα.

    [06] Γιαννόπουλος-Τσουκάτος-Κόκκαλης.

    19/10/2000 21:47:06

    Τον Θόδωρο Τσουκάτο κατενόμασε ο πρώην Υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ότι συμμετείχε το καλοκαίρι σε γεύμα στο κότερο του Προέδρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Σωκράτη Κόκκαλη και είχε καλέσει και τον Θόδωρο Πάγκαλο να συμμετάσχει. Ο Θόδωρος Τσουκάτος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέπεμψε στην προ ημερών διάψευση των σχετικών πληροφοριών, που είχαν αποδοθεί στο Θ.Πάγκαλο, για συμμετοχή του στο κότερο του επιχειρηματία.

    [07] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα.

    19/10/2000 21:46:54

    Το γραφείο εκπροσώπησης του Φαναρίου στην Αθήνα, εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΝ, κυρίους Καραμανλή και Κωνσταντόπουλο ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος την Τρίτη θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο γεύμα. Στο γεύμα θα παραστεί και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Σημίτη σε ανάλογο γεύμα που θα παραθέσει στον κ. Βαρθολομαίο.

    [08] Νέα επίθεση Λιάσκα κατά του Λαλιώτη-Αιχμές και κατά της Αγγελοπούλου.

    19/10/2000 21:46:44

    Νέα επίθεση κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, εξαπέλυσε ο Κώστας Λιάσκας, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα-2004. Ο κ. Λιάσκας άφησε υπονοούμενα για υπόγειες διαδρομές του κ. Λαλιώτη, ενώ τα βέλη του στράφηκαν και κατά της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, για την οποία είπε πως τον θυσίασε προκειμένου να τα έχει καλά με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού. Το θέμα της Ολυμπιάδας απασχόλησε και την κυβερνητική επιτροπή, όπου διαπιστώθηκε πρόοδος των εργασιών και εκφράστηκε αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων

    [09] Πετρέλαιο θέρμανσης-Αυξήσεις

    19/10/2000 15:00:44

  • Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από αύριο, φέρνει τα νοικοκυριά πιο κοντά στο πρόβλημα της μεγάλης αύξησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η λιανική τιμή του οποίου, έχει ξεπεράσει τις 160 δρχ. το λίτρο. Οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα και θα κυμαίνονται από 10 δρχ. στο πετρέλαιο θέρμανσης εως 15 δρχ. στην αμόλυβδη βενζίνη. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ανακουφίσει τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, μελετά ήδη τη χορήγηση ειδικού επιδόματος, απο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

    [10] Οικουμενικός Πατριάρχης-Συναντήσεις.

    19/10/2000 14:41:11

  • Με τους προέδρους της ΝΔ και του Συνασπισμού συναντήθηκε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επταήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Στη συνέχεια ο κ.Βαρθολομαίος τέλεσε τα εγκαίνια του γραφείου εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Στην τελετή παρέστη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος επέκρινε εκείνους που όπως είπε μεταμορφώνονται άλλοτε σε φίλους και άλλοτε σε εχθρούς, πότε της Εκκλησίας της Ελλάδας και πότε του Πατριαρχείου.

    [11] Επίσκεψη Φερχόιγκεν-Συναντήσεις.

    19/10/2000 14:41:04

  • Την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, εξέφρασε ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Μιλώντας στη Βουλή, μετα το τέλος της συνάντησής του με τους κυρίους Σημίτη και Παπανδρέου, ο κ.Φερχόιγκεν είπε ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία πως η συνεργασία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας πρέπει να βασίζεται μόνο στα συμπεράσματα του Ελσίνκι και ότι αυτά τα συμπεράσματα πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη. Πριν τη συνάντηση ο ευρωπαίος επίτροπος είχε συνομιλίες στο υπουργειο Εξωτερικών με τον κ.Παπανδρέου.

    [12] Ακτοπλοία-Μηνυτήρια αναφορά Εβερτ

    19/10/2000 14:40:58

  • Οξύνεται η αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών αναφορικά με την ελληνική ακτοπλοϊα. Ο πρόεδος των Μινωικών Γραμμών Κώστας Κληρονόμος σχολιάζοντας χθες τη χορήγηση νέων αδειών σκοπιμότητας στις γραμμές της Κρήτης προειδοποίησε ότι όποιος αποτολμήσει να δρομολογήσει πλοία στις γραμμές του νησιού δεν θα περάσει καλά. Είπε επίσης ότι η απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν αναμενόμενη, και έκανε λόγο για σκηνικό που στηνόταν μεθοδικά εδώ και καιρό. Στο μεταξύ μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην ακτοπλοία κατέθεσε σήμερα κατά του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρου Σουμάκη, των νομίμων εκπροσώπων και προέδρων των εταιριών "Μινωϊκές Γραμμές" και "Μίνοαν Φλαϊνγκ Ντολφιν" και κατά των προισταμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Μ. Εβερτ.

    [13] Φοροφυγάδες-Λίστα

    19/10/2000 14:40:52

    Λίστα με τα ονόματα 18 φοροφυγάδων έδωσε το πρωί στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται δύο εταιρίες με δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, που αποπειράθηκαν να αποκρύψουν ποσά της τάξης των 3 δισ. δρχ., ένας καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και δύο γιατροί του ΕΣΥ, για τους οποίους τίθεται το ερωτηματικό της απόλυσης. Επίσης περιλαμβάνονται συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και καλλιτέχνες από διάφορες περιοχές της χώρας.

    [14] Ρόδος-Σεισμική δόνηση

    19/10/2000 14:40:45

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρόδου. Απο την αστυνομική διεύθυνση του νησιού δηλώθηκε οτι η δόνηση δεν έγινε αισθητή στην περιοχή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 October 2000 - 20:30:24 UTC