Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαλιώτης-Αυστραλοί-Ολυμπιάδα
  • [02] Δηλώσεις "πόθεν εσχες" των πολιτικών αρχηγών.
  • [03] Οικουμενικός Πατριάρχης-Συνάντηση με το Μ. Σταθόπουλο
  • [04] Συνάντηση Κληρίδη-Ντε Σότο
  • [05] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ
  • [06] Πλοία-Απόπλου
  • [07] Πρωθυπουργός-Συναντήσεις
  • [08] Παραίτηση Κακογιάννη από την Πολιτιστική Ολυμπιάδα
  • [09] Ελλάδα-Νατοϊκή άσκηση.
  • [10] Μητσοτάκης-Σαμαράς.
  • [11] ΝΔ.
  • [12] Κυπριακό.
  • [13] Βουλή.
  • [14] Γ. Παπανδρέου-ΗΠΑ.
  • [15] Οικουμενικός Πατριάρχης.

  • [01] Λαλιώτης-Αυστραλοί-Ολυμπιάδα

    23/10/2000 13:53:38

    Απάντηση στις διαμαρτυρίες των Αυστραλών ότι αποκλείστηκαν από διαγωνισμούς για τα έργα της Ολυμπιάδας του "2004", έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Ο υπουργός τόνισε οτι "οι διαγωνισμοί που γίνονται και θα γίνουν είναι διεθνείς και μπορούν να λαμβάνουν μέρος όλες οι εταιρείες που έχουν σημείο αναφοράς τις 15 χώρες της ΕΕ, καθώς και τις 23 περίπου χώρες που έχουν συμβληθεί με την Κοινότητα. Είναι διαγωνισμοί που καθορίζονται από την ΕΕ τόνισε ο κ. Λαλιώτης ο οποίος πρόσθεσε οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διεθνείς διαγωνισμούς για όλη την οικουμένη.

    [02] Δηλώσεις "πόθεν εσχες" των πολιτικών αρχηγών.

    23/10/2000 13:16:07

    Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι δηλώσεις "πόθεν εσχες" των πολιτικών αρχηγών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δηλώνει εισοδήματα 48 εκατ. δρχ., επενδύσεις και καταθέσεις περίπου 150 εκατ. δρχ. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής εχει 62 εκατ. δρχ. εισόδημα και και αρκετά μεγάλα ποσά σε καταθέσεις και επενδύσεις. Φτωχότερη όλων η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με μισθό και σύνταξη περίπου 3,5 εκατ. δρχ.

    [03] Οικουμενικός Πατριάρχης-Συνάντηση με το Μ. Σταθόπουλο

    23/10/2000 13:06:04

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου επισκέφθηκε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο. Ο κ. Σταθόπουλος εξήρε τη σπουδαιότητα του ρόλου του Πατριάρχη, ενω όταν ρωτήθηκε για το γεύμα που παραθέτει αύριο ο πρωθυπουργός και θα παρίσταται ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είπε οτι και μόνο η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο γεύμα μπορεί να συμβάλει στην εκτόνωση κάποιων κρίσιμων καταστάσεων. Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Νωρίς το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών στο Μέγαρο Μελά και ακολούθως θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θήβα.

    [04] Συνάντηση Κληρίδη-Ντε Σότο

    23/10/2000 12:52:58

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη, είχε το πρωί

    στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ενόψει του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που θα ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου στη Γενεύη. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στην Κύπρο η ελληνοκυπριακή άσκηση "Νικηφόρος-Τοξότης" παρουσία και του υπουργού Αμυνας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε οτι η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί εθνική προτεραιότητα του ελληνισμού και προϋπόθεση για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [05] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στις ΗΠΑ

    23/10/2000 12:52:52

  • Επαφές με στελέχη της ομογένειας και των επιτελείων των δύο υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα, Αλ Γκόρ και Τζορτζ Μπους, έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, που πραγματοποιεί μέχρι και την Παρασκευή περιοδεία στις ΗΠΑ. Σκοποί των επισκέψεων και επαφών είναι η κινητοποίηση της ομογένειας ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 και η προσέλκυση επενδύσεων για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [06] Πλοία-Απόπλου

    23/10/2000 12:52:45

  • Κανονικά εκτελούνται απο το πρωί τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων απο το λιμάνι της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Απο το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς Ρόδο, Σάμο, Ικαρία και Αγιο Νικόλαο. Στο μεταξύ, έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν τα μέλη της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας για να αποφασίσουν εαν τελικά θα ακινητοποιήσουν τα πλοία τους την Παρασκευή.

    [07] Πρωθυπουργός-Συναντήσεις

    23/10/2000 12:52:38

  • Διαδοχικές συναντήσεις έχει απο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών Χρήστο Βερελή. Το απόγευμα θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του κ. Σημίτη το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τον προγραμματισμό των συνδιασκέψεων που θα πραγματοποιηθούν, στις 3 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα εργασιακά και στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της υγείας και της πρόνοιας.

    [08] Παραίτηση Κακογιάννη από την Πολιτιστική Ολυμπιάδα

    23/10/2000 12:52:31

  • Παραιτήθηκε απο τη θέση του προέδρου της Ανώνυμης Εταιρίας "Πολιτιστική Ολυμπιάδα" ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, την περασμένη Παρασκευή με επιστολή, που απέστειλε στον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κακογιάννης, τα σχέδια για την "Πολιτιστική Ολυμπιάδα" δεν μπορούν να προχωρήσουν, λόγω της μη ευέλικτης μορφής της Εταιρίας και του γραφειοκρατικού συστήματος.

    [09] Ελλάδα-Νατοϊκή άσκηση.

    23/10/2000 09:51:10

    Αποχώρησε η Ελλάδα απο τη νατοϊκή άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι".Ως υπαίτια κατήγγειλε την Τουρκία με την παρεμπόδιση των ελληνικών μαχητικών και την προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί πολιτικά την άσκηση. Επιστολή απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλος, στο γγ του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε οτι παρά την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να συνεχιστεί η βήμα προς βήμα προσέγγιση των δυο χωρών, ώστε να υποστηριχθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας.Η ΝΔ κατήγγειλε την ακολουθούμενη πολιτική έναντι της Αγκυρας

    [10] Μητσοτάκης-Σαμαράς.

    23/10/2000 09:51:04

    Την άρση της ασυλίας του, ώστε να εκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Αντώνης Σαμαράς, θα ζητήσει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στις ισχυρές αντιρρήσεις του στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ο κ. Σαμαράς στο κόμμα λέγοντας "φαντάζεστε η παράταξη να ξεκινήσει πόλεμο κατά των διαπλεκομένων με σημαιοφόρο τον Αντώνη Σαμαρά;" Επίσης, κάλεσε την παράταξή του να πάρει σαφή θέση.

    [11] ΝΔ.

    23/10/2000 09:50:57

    Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής, μιλώντας χθες σε κομματική συγκέντρωση στη Λάρισα. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τη διαπλοκή ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία και κατήγγειλε οτι "αυτοί που θέλουν να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ είναι πρώτα από όλα το κατεστημένο της διαφθοράς και οι συνασπισμένοι εταίροι των διαπλεκόμενων".

    [12] Κυπριακό.

    23/10/2000 09:50:51

    Εθνική προτεραιότητα του ελληνισμού και προϋπόθεση για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε από την Λευκωσία ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, που παρακολούθησε την τελική φάση της ελληνοκυπριακής άσκησης "Νικηφόρος-Τοξότης". Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά αεροσκάφη προσπάθησαν και χθες να παρεμποδίσουν την έλευση ελληνικών αεροσκαφών στην Κύπρο.

    [13] Βουλή.

    23/10/2000 09:50:45

    Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστική ςεπιτροπής με αφορμή το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα", ενώ στις 10 Νοεμβρίου θα αρχίσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    [14] Γ. Παπανδρέου-ΗΠΑ.

    23/10/2000 09:50:38

    Επαφές με στελέχη της ομογένειας και με τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα, Αλ Γκόρ και Τζώρτζ Μπούς, έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, που πραγματοποιεί μέχρι και την Παρασκευή επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σκοποί της επίσκεψης είναι η κινητοποίηση της ομογένειας ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 και η προσέλκυση επενδύσεων για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [15] Οικουμενικός Πατριάρχης.

    23/10/2000 09:50:32

    Συνεχίζεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Μικροασιατικών Σπουδών στο Μέγαρο Μελά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 October 2000 - 11:30:33 UTC