Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 1-0.
  • [02] Μήνυμα της κυβέρνησης προς την Αγκυρα και το ΝΑΤΟ.
  • [03] ΝΔ-Καραμανλής-Οξεία κριτική σε κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά.
  • [04] Στα Σκόπια αύριο ο πρωθυπουργός-Σύνοδος βαλκανικών χωρών.
  • [05] Κατασχέθηκαν 15 τόνοι επικίνδυνων κρεάτων.
  • [06] Κοινό μέτωπο ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για απασχόληση.
  • [07] Αίτηση διαζυγίου από την Σοφία Κατσανέβα-Παπανδρέου.
  • [08] Αθήνα 2004-Ο Ι.Πυργιώτης στη θέση του Κ.Λιάσκα.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 1-0.

    24/10/2000 21:51:13

    Τέσσερα λεπτά παραπάνω από την κανονική διάρκεια του αγώνα, κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κρατήσει στο "μηδέν" την Ουντινέζε, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον Β΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που έγινε στο στάδιο "Φριούλι". Ομως το γκολ του Μάσσιμο Μαρτζιότα στο 94' χάρισε τη νίκη στην ιταλική ομάδα με 1-0, στερώντας από τον "Δικέφαλο του Βορρά" το υπερπολύτιμο "Χ". Ετσι, οι λογαριασμοί για την πρόκριση παρέμειναν ανοιχτοί και θα διευθετηθούν οριστικά στην "καυτή" Τούμπα στις 9 Νοεμβρίου.

    [02] Μήνυμα της κυβέρνησης προς την Αγκυρα και το ΝΑΤΟ.

    24/10/2000 21:49:20

    Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους αεροδιαδρόμους πάνω απο τη Λήμνο και την Ικαρία, νησιά, τα οποία, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, δεν υπάγονται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, απηύθυνε η κυβέρνηση σε Αγκυρα και ΝΑΤΟ με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νατοϊκή άσκηση Ντέστιντ Γκλόρι και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας. Παράλληλα, ερμήνευσε τη στάση της Τουρκίας ως προσπάθεια διατήρησης της Κύπρου σε ομηρία.

    [03] ΝΔ-Καραμανλής-Οξεία κριτική σε κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά.

    24/10/2000 21:49:14

    Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας σε συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ έκανε λόγο για απροκάληπτες τουρκικές προκλήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μονομερείς υποχωρήσεις και απουσία καθαρής φωνής και ότι εκπέμπει λανθασμένα μηνύματα προς φίλους και αντιπάλους, με αποτέλεσμα να λαμβάνεται ως αδυναμία η στάση της χώρας μας η οποία εμφανίζεται πιο δεκτική και ευάλωτη.

    [04] Στα Σκόπια αύριο ο πρωθυπουργός-Σύνοδος βαλκανικών χωρών.

    24/10/2000 21:49:07

    Στα Σκόπια μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των βαλκανικών χωρών, που θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα. Η συνάντηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και έχει στόχο να συζητηθούν όλα τα μείζονα θέματα που αφορούν την περιοχή, μετά μάλιστα και τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία. Στη σύνοδο θα πάρει μέρος και ο νέος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κουστούνιτσα.

    [05] Κατασχέθηκαν 15 τόνοι επικίνδυνων κρεάτων.

    24/10/2000 21:49:01

    Πάνω από 15 τόνοι επικίνδυνων κρεάτων βοοειδών κατασχέθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης στις αποθήκες τριών μεγάλων σούπερ-μάρκετ της πόλης. Η κατάσχεση, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας, έγινε για προληπτικούς λόγους και επειδή υπήρχαν υποψίες για πιθανή προσβολή τους από την λεγόμενη «ασθένεια των τρελών αγελάδων που φέρεται να πλήττει εκ νέου τα βοοειδή στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο υφυπουργός Γεωργίας κ.Χατζημιχάλης με ανακοίνωσή του τονιζει οτι κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα.

    [06] Κοινό μέτωπο ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για απασχόληση.

    24/10/2000 21:48:54

    Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αφορούν την απασχόληση, δημιουργούν εργαζόμενοι και εργοδότες, οπως προκύπτει απο τη συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ. Την ερχόμενη Παρασκευή η ΓΣΕΕ θα καταθέσει υπόμνημα, με τις θέσεις της για την απασχόληση, στο υπουργείο Εργασίας, δίνοντας έτσι αναλυτικές απαντήσεις στις προτάσεις Γιαννίτση.

    [07] Αίτηση διαζυγίου από την Σοφία Κατσανέβα-Παπανδρέου.

    24/10/2000 21:48:47

    Αίτηση διαζυγίου μετά από 22 χρόνια έγγαμου βίου, κατέθεσε η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου και σύζυγος του Θόδωρου Κατσανέβα, σύμφωνα με

    δημοσιογραφικές πληροφορίες, που μετεδόθησαν από τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τις πληροφορίες αυτές ως αιτία του διαζυγίου θεωρείται ο ασπασμός εκ μέρους της κας Σοφίας Κατσανέβα της αιρέσεως των πεντηκοστιανών.

    [08] Αθήνα 2004-Ο Ι.Πυργιώτης στη θέση του Κ.Λιάσκα.

    24/10/2000 21:48:41

    Ο αρχιτέκτων-πολεοδόμος Ιωάννης Πυργιώτης ορίζεται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, μέλος της πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Κώστα Λιάσκα. Ο κ.Πυργιώτης, μέλος του ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής μέχρι σήμερα, θεωρείται ως λύση κοινής αποδοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 October 2000 - 20:30:23 UTC