Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο-Σώο το πλήρωμα
  • [02] Νοσοκομεία-Στάσεις εργασίας
  • [03] "Τρελλές αγελάδες"-Κρέατα-Ερευνα εισαγγελέα
  • [04] Συνάντηση Πάγκαλου με την πρόεδρο του "2004".
  • [05] Συνάντηση ΓΣΣΕ-Επαγγελματοβιοτεχνών
  • [06] Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • [07] Κυπριακό-Γενεύη-Συνομιλίες
  • [08] Κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή, ο νέος προϋπολογισμός
  • [09] Μολυσμένο κρέας.
  • [10] Νοσοκομεία-Απεργία.
  • [11] Ολυμπιάδα.

  • [01] Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο-Σώο το πλήρωμα

    30/10/2000 13:50:48

  • Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία ξέσπασε το μεσημέρι στο δεξαμενόπλοιο "Σι Γούλφ" το οποίο με 10μελές πλήρωμα ήταν αγκυροβολημένο στην θαλάσσια περιοχή της ράδας του πειραϊκού λιμανιού. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα το 10μελές πλήρωμα, που η υπηκοότητά τους παραμένει άγνωστη, να το εγκαταλείψει και να περισυλλεγεί απο το διερχόμενο πλοίο "Βασίλειος-Δ". Δίπλα στο καιόμενο δεξαμενόπλοιο βρίσκονται πυροσβεστικά πλοιάρια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

    [02] Νοσοκομεία-Στάσεις εργασίας

    30/10/2000 12:37:58

  • Εξάωρες στάσεις εργασίας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη εως τις 3 το μεσημέρι και 24ωρη στην υπόλοιπη χώρα έχουν κηρύξει για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας σε τέσσερα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην υγεία. Αύριο επίσης λήγει και η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Υγείας στους προέδρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να συμπληρώσουν το δελτίο ενημέρωσης βελτιώσεων στα νοσοκομεία με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

    [03] "Τρελλές αγελάδες"-Κρέατα-Ερευνα εισαγγελέα

    30/10/2000 12:37:52

    Αυτεπάγγελτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο για εισαγωγή στη χώρα μας από την Αγγλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες κρεάτων ύποπτων για τη νόσο των "τρελών αγελάδων".

    [04] Συνάντηση Πάγκαλου με την πρόεδρο του "2004".

    30/10/2000 12:37:45

  • Με αντικείμενο το μνημόνιο συνεργασίας για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος θα έχει συνάντηση το μεσημέρι με την πρόεδρο του οργανισμού "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Κατά τη συνάντηση δεν αποκλείεται να συζητηθουν και άλλα ζητήματα σχετικά με την πρόοδο της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας. Σημειώνεται οτι σε 20 μέρες αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ΔΟΕ για να εξετάσει την πορεία των εργασιών. Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να εκφέρει τις απόψεις της σχετικά με τη δυνατότητα ανακοίνωσης στη Βουλή των μισθών των συμβούλων του "Αθήνα 2004".

    [05] Συνάντηση ΓΣΣΕ-Επαγγελματοβιοτεχνών

    30/10/2000 12:37:39

  • Συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και των Επαγγελματοβιοτεχνών, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τα εργασιακά θέματα και την ανεργία. Αύριο ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων σε μια προσπάθεια να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για τις αλλαγές που πρόκειται να προωθηθούν στον εργασιακό χώρο.

    [06] Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

    30/10/2000 12:37:32

    Αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών αναμένεται να αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι εφοπλιστές έχουν ζητήσει αύξηση 10% λόγω ανατίμησης του δολαρίου και του διπλασιασμού της τιμής των καυσίμων. Η ίδια επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει επίσης για τυχόν κυρώσεις σε 3 πλοία, τα οποία δε συμμορφώθηκαν εγκαίρως με τη κοινοτική οδηγία ως προς την πυρασφάλεια

    [07] Κυπριακό-Γενεύη-Συνομιλίες

    30/10/2000 12:37:25

  • Στη Γενεύη μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στον πέμπτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Κυβερνητική πηγή της Κύπρου επισήμανε οτι ο κ. Κληρίδης μεταβαίνει στη Γενεύη χωρίς να έχει ψευδαισθήσεις αναφορικά με τις προοπτικές αλλαγής στάσης απο την πλευρά του Ραούφ Ντενκτάς. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πέμπτου γύρου των συνομιλιών ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής Σπύρο Κυπριανού.

    [08] Κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή, ο νέος προϋπολογισμός

    30/10/2000 12:37:19

  • Στο πλαίσιο των περιορισμών που διαμορφώνουν τόσο η κούρσα ανόδου του δολαρίου όσο και οι αυξημένες τιμές στα υγρά καύσιμα κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, ο προϋπολογισμός του έτους 2001. Μετά τις πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται, απο την άνοδο του δολαρίου και των τιμών των καυσίμων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα προβλεπόμενα κονδύλια για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου. Πάντως, ο νέος προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός, δεν θα περιέχει νέους φόρους, ενώ θα έχει αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Αύριο θα συνεδριάσει υπο τον πρωθυπουργό η Κυβερνητική Επιτροπή, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης, που θα δοθεί σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους

    [09] Μολυσμένο κρέας.

    30/10/2000 09:44:36

    Αυτεπάγγελτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Σακκελάκος, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο για εισαγωγή στη χώρα μας από την Αγγλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες κρεάτων ύποπτων για τη νόσο των "τρελών αγελάδων".

    [10] Νοσοκομεία-Απεργία.

    30/10/2000 09:44:30

    Εξάωρες στάσεις εργασίας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη εως τις 3 το μεσημέρι και 24ωρη στην υπόλοιπη χώρα έχουν κηρύξει για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας με τέσσερα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην υγεία. Αύριο επίσης λήγει και η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Υγείας στους προέδρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να συμπληρώσουν το δελτίο ενημέρωσης βελτιώσεων στα νοσοκομεία με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    [11] Ολυμπιάδα.

    30/10/2000 09:44:23

    Συναντώνται σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος και η πρόεδρος του οργανισμού "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, με αντικείμενο το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 October 2000 - 12:30:28 UTC