Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γιλμάζ στην Αθήνα. Συναντήσεις με Μητσοτάκη-Γ.Παπανδρέου.
  • [02] Βουλή-Σάμινα-ΝΔ-Εξεταστική Επιτροπή.
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη για απασχόληση-Κ.Σημίτης.
  • [04] Θεσσαλονίκη-Πασχαλίδης-Ολυμπιονίκες.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Ικανοποίηση Σημίτη.
  • [06] Κάτοικοι Ν. Μηχανιώνας μήνυσαν τον κ. Πάγκαλο
  • [07] Συνάντηση Μητσοτάκη με Τούρκο αντιπρόεδρο

  • [01] Ο Γιλμάζ στην Αθήνα. Συναντήσεις με Μητσοτάκη-Γ.Παπανδρέου.

    02/11/2000 21:46:11

    Ανασκεύασε πλήρως τη δήλωσή του ο Μεσούτ Γιλμάζ πως όταν χαιρετάς έναν Ελληνα πρέπει να μετράς τα δάχτυλά σου και την απέδωσε σε αστείο

    σημειώνοντας παράλληλα ότι σέβεται ιδιαίτερα το ελληνικό έθνος. Ο τούρκος αντιπρόεδρος που βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον υπουργό Εξωτερικών. Αύριο θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,

    και τον πρωθυπουργό, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ.

    [02] Βουλή-Σάμινα-ΝΔ-Εξεταστική Επιτροπή.

    02/11/2000 21:46:05

    Απορρίφθηκε από τη βουλή η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπης, με αφορμή το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ. Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και υπέρ της ΝΔ και του ΚΚΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στο ναυάγιο έκανε λόγο για μνημείο ανευθυνότητας της κρατικής παραλυσίας και μίλησε για ναυάγιο του σαπιοκάραβου της διαπλοκής. Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια συνεχή προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Στο μεταξύ, σε ειδική τελετή που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του αμερικανού πρέσβη Νίκολας Μπέρνς, βραβεύτηκαν οι κάτοικοι της Πάρου και της Νάξου, για τη διάσωση των επιβατών του ΣΑΜΙΝΑ και του ΖΕΥΣ, με αμερικανούς τουρίστες.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη για απασχόληση-Κ.Σημίτης.

    02/11/2000 21:45:59

    Στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού, με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μετά την αποτυχία υπουργείου εργασίας-συνδικάτων και εργοδοσίας να καταλήξουν σε κοινές προτάσεις στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου. Πάντως ο υπουργός Εργασίας απέκλεισε να υπάρξει μείωση του χρόνου εργασίας, με νομοθετική ρύθμιση. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η στάση που θα τηρήσει η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

    [04] Θεσσαλονίκη-Πασχαλίδης-Ολυμπιονίκες.

    02/11/2000 21:45:52

    Η Ελλάδα χρειάζεται και Ολυμπιονίκες και γερά μυαλά. Εδωσα έμφαση στο δεύτερο επειδή πιστεύω ότι το έχουμε υποτιμήσει, ίσως γιατί δεν προσφέρεται ως είδηση στην κοινωνία του θεάματος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κατά την τελετή βράβευσης της Ολυμπιονίκου Γιάννας Χατζηϊωάννου, προσθέτοντας ότι το μήνυμα είναι «πρώτα η Παιδεία, όχι η ξενοφοβία. Ο κ. Πασχαλίδης απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση σε όλους τους Ολυμπιονίκες να περάσουν ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη και να συζητήσουν χαλαρά τις απόψεις τους.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Ικανοποίηση Σημίτη.

    02/11/2000 21:45:44

    Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων και του Αθήνα 2004, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής. Το απογευμα η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς της. Στο μεταξύ, πρωτοφανή χαρακτήρισε η κυβέρνηση την κριτική της ΝΔ στην ΕΡΤ για τη συμφωνία που επιτεύχθει σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [06] Κάτοικοι Ν. Μηχανιώνας μήνυσαν τον κ. Πάγκαλο

    02/11/2000 14:43:36

    Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Θόδωρου Πάγκαλου, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας. Με τη μήνυση διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του υπουργού, στις οποίες έκανε λόγο για «ηλίθιους και πρωτόγονες παλιόφατσες, μετά το επεισόδιο που έγινε στο Δήμο τους, όταν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκαν αντιδράσεις στο ενδεχόμενο να παρελάσει ως σημαιοφόρος ο αριστούχος του σχολείου αλβανικής υπηκοότητας.

    [07] Συνάντηση Μητσοτάκη με Τούρκο αντιπρόεδρο

    02/11/2000 14:40:36

    Υπέρ της προσέγγισης με την Αγκυρα και της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Μεσούτ Γιλμάζ υπο την προϋπόθεση, οπως τόνισε, οτι η Αγκυρα θα αποδεχθεί τις αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Ο πρώην πρωθυπουργός που ειναι παλαιός γνώριμος με τον κ.Γιλμάζ δήλωσε πως τόνισε στον Τούρκο αντιπρόεδρο οτι η Τουρκία θα ακολουθήσει τη γραμμή της Ευρώπης και οχι η Ευρώπη αυτή της Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 November 2000 - 21:30:20 UTC