Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη-Απασχόληση-Πρωθυπουργός.
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη-Απασχόληση-Μέτρα Γιαννίτση.
  • [03] Συναντήσεις Γιλμάζ με πρωθυπουργό-Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • [04] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Αντίδραση Λαλιώτη-Πάγκαλου για κινδυνολογία.
  • [06] Εκκλησία-Δύο εκατομμύρια υπογραφές για ταυτότητες.
  • [07] Περιοδεία στην Ηπειρο ο πρωθυπουργός.
  • [08] Εφιαλτικές προβλέψεις για το κλίμα της Μεσογείου.
  • [09] Εθνική Τράπεζα - Αποτελέσματα εννεαμήνου.

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη-Απασχόληση-Πρωθυπουργός.

    03/11/2000 21:57:57

    Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση αλλά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και χωρίς αυτήν, στις αλλαγές σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός από του βήματος της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά. Ο κ. Σημίτης παρείχε πλήρη στήριξη στην πολιτική Γιαννίτση, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο μετασχηματισμός της παραγωγικής δομής, της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνει η Νέα Οικονομία. Τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί πειστική απάντηση στο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης.

    [02] ΠΑΣΟΚ-Συνδιάσκεψη-Απασχόληση-Μέτρα Γιαννίτση.

    03/11/2000 21:57:51

    Ελαστικοποίηση του ωραρίου, με παράλληλη θεσμοθέτηση του 38ωρου, αύξηση του κόστους υπερωρίας για να καταστούν οι νέες προσλήψεις πιο ελκυστικές και εξορθολογισμός των ομαδικών απολύσεων, είναι μεταξύ των μέτρων που προτείνει ο υπουργός Εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης. Πάρτε πίσω τα μέτρα γιατί αυτά δεν μπορεί να αποτελούν πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι πέρα από την ιδεολογία μας με νεοφιλελεύθερη χροιά, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    [03] Συναντήσεις Γιλμάζ με πρωθυπουργό-Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    03/11/2000 21:57:44

    Την εκτίμηση ότι δεν είναι αγεφύρωτες οι διαφορές Αθήνας-Αγκυρας, διατύπωσε ο Μεσούτ Γιλμάζ, μιλώντας στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο, επαναλαμβάνοντας όμως την πάγια τουρκική θέση για εφ'όλης της ύλης διάλογο με την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του επανέλαβε πως οι διαφορές των δύο χωρών μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ΕΕ. Τέλος ο κ. Γιλμάζ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [04] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.

    03/11/2000 21:57:38

    Δεν υπάρχει θέμα αλλοίωσης των πειστηρίων και των οργάνων του

    βυθισμένου ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, που έγινε υγρός τάφος για 80 άτομα, διαβεβαιώνει ο γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος κ.Καλαρώνης,

    με αφορμή πληροφορίες ότι από τη γέφυρα λείπουν ή έχουν καταστραφεί μετά το ναυάγιο, βασικά όργανα ναυσιπλοϊας. Για προσπάθεια παρεμπόδισης απονομής της δικαιοσύνης, κάνει λόγο η ΝΔ σημειώνοντας παράλληλα πως η δικαστική και μόνο διερεύνηση του θέματος δεν αρκεί.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Αντίδραση Λαλιώτη-Πάγκαλου για κινδυνολογία.

    03/11/2000 21:57:31

    Την έντονη αντίδραση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, προκάλεσε η νέα ανθελληνική εκστρατεία στελεχών της ΔΟΕ με στόχο να πλήξουν την Ολυμπιάδα του 2004. Οι δύο υπουργοί σε σκληρή γλώσσα ενέταξαν την επίθεση αυτή στη μάχη διαδοχής του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και κάλεσαν τους δελφίνους της ΔΟΕ να αφήσουν την Έλλάδα να κάνει τη δουλειά της και να μείνει η Αθήνα έξω από το προεκλογικό παιχνίδι. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του Αθήνα 2004 έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Σάμαρανκ, σχετικά με το θέμα αυτό.

    [06] Εκκλησία-Δύο εκατομμύρια υπογραφές για ταυτότητες.

    03/11/2000 21:57:24

    Δύο εκατομμύρια υπογραφές για το θέμα των ταυτοτήτων έχουν συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής οι Μητροπόλεις, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής των ιεραρχών που ασχολείται με το θέμα. Ο ιεράρχης τόνισε ότι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προσέλευση των πιστών για να υπογράψουν και ότι προτείνεται στην Ιερά Σύνοδο να αρχίσει ο έλεγχος των υπογραφών ανά Μητρόπολη.

    [07] Περιοδεία στην Ηπειρο ο πρωθυπουργός.

    03/11/2000 21:57:18

    Περιοδεία στην Ήπειρο με στόχο την επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής και την ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που παρέχει το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές, θα αναφερθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης απο τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και θα μιλήσει σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων.

    [08] Εφιαλτικές προβλέψεις για το κλίμα της Μεσογείου.

    03/11/2000 21:57:11

    Συνθήκες Σαχάρας, με παρατεταμένη ξηρασία και συνεχείς καύσωνες, στην περιοχή της Μεσογείου, προβλέπουν τα προσεχή 50 χρόνια οι επιστήμονες, εξαιτίας αλλαγών των κλιματολογικών συνθηκών. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο η λεγόμενη εύκρατη ζώνη θα μετατοπιστεί πλέον στη βόρεια Ευρώπη. Ενόψει της λειψυδρίας η ΕΕ ετοιμάζεται να εκδόσει κοινοτική οδηγία για την ορθολογικότερη χρήση των υδάτινων πόρων.

    [09] Εθνική Τράπεζα - Αποτελέσματα εννεαμήνου.

    03/11/2000 15:27:57

    Σε 210 δισ.δρχ. διαμορφώθηκαν το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα καθαρά προ φόρων κέρδη του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της χώρας μας, της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα πρό φόρων κέρδη μόνον για την Εθνική Τράπεζα διαμορφώθηκαν σε 181 δισ.δρχ. σημειώνοντας αύξηση 24%.

    Οι καθαρές χορηγήσεις της Τράπεζας σημείωσαν αύξηση 31% ενώ η αντίστοιχη αύξηση για τον όμιλο διαμορφώνεται σε 32%. Το ύψος των πάσης φύσεως καταθέσεων πελατών στις τράπεζες του ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 14,7 τρισ.δρχ παρουσιάζοντας αύξηση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 November 2000 - 21:30:24 UTC