Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-6η αγ.-Ισόπαλο το ντέρμπι.
  • [02] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου.
  • [03] Στο Βελιγράδι ο Γ.Παπαντωνίου.
  • [04] Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο Καραμανλής.
  • [05] Απαλλάσονται με βούλευμα οι 12 για τη "λίστα" στην ΕΛΑΣ.
  • [06] Ν-Εσωτερικές-Πυρκαγιά στον Κολωνό-Υπό έλεγχο.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-6η αγ.-Ισόπαλο το ντέρμπι.

    12/11/2000 21:39:46

    Στο 0-0 έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, που έγινε στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου, για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι είχαν δύο δοκάρια, ενώ και οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα.

    Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, η ΑΕΚ με τέρματα των Τσάρτα και Ρουίς σε διάστημα δύο λεπτών, λίγο πριν το τέλος του α' μέρους, επικράτησε με 2-1 της Παναχαϊκής. Νίκη με το ίδιο σκορ πέτυχε και ο Εθνικός Αστέρας επί του ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ ο Ηρακλής βγήκε νικητής από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας με 2-0 εκτός έδρας τον Αρη. Ακόμη ο ΠΑΟΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τον Πύργο (1-1), ενώ ο Ιωνικός επικράτησε με 4-1 της Καλαμάτας και ο Αθηναϊκός με 2-0 του Πανιωνίου.

    [02] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου.

    12/11/2000 21:29:21

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης προκειμένου να συζητήσει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το τέλος του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τους κυρίους Καραμανλή και Μητσοτάκη, ενώ την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [03] Στο Βελιγράδι ο Γ.Παπαντωνίου.

    12/11/2000 21:29:15

    Σημαντικές συναντήσεις με τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ, ξεκινά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι, συνοδευόμενος απο 43 Ελληνες επιχειρηματίες. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προώθησης του ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής", ο κ.Παπαντωνίου αποκλείει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της εισοδηματικής πολιτικής. Παράλληλα, αναφέρει οτι η κυβέρνηση δέχεται επίθεση απο επιχειρηματικά συμφέροντα που διαγκωνίζονται να κερδίσουν δουλειές με τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους, ενώ οι υπόλοιποι δεν εμποδίζονται να δημιουργούν ένα κλίμα διαπλοκολογίας.

    [04] Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο Καραμανλής.

    12/11/2000 21:29:08

    Με επίσκεψη στο Αργος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρόεδρος της ΝΔ. Το πρωί ο κ.Καραμανλής, επισκέφθηκε αγροτικές περιοχές του νομού Μεσσηνίας απ'όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι αντί να απαιτεί απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην ουσία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σαν άβουλος θεατής. Τόνισε οτι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να χαραχθεί επιτέλους μία μακρόπνοη εθνική στρατηγική για τη νέα εποχή, που θα στηρίζει ουσιαστικά τον αγρότη.

    [05] Απαλλάσονται με βούλευμα οι 12 για τη "λίστα" στην ΕΛΑΣ.

    12/11/2000 21:29:01

    Με βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμμελειοδικών απαλλάσονται οι 10 απο τους 12 κατηγορούμενους στην υπόθεση της περιβόητης "λίστας" για τις προαγωγές αξιωματικών της ΕΛΑΣ, την περίοδο 1997. Μεταξύ των απαλλαχθέντων είναι και οι αντιστράτηγοι εν αποστατεία, που αποτελούσαν την τότε ηγεσία της ΕΛΑΣ. Στο αρμόδιο δικαστήριο πλημμελήμάτων παραπέμπονται μόνο ο αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία Ανδρέας Σουλτάτος και ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ Εμμανουήλ Μπορμπαντωνάκης, για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, σχετικά με χαρακτηρισμούς που είχαν χρησιμοποιήσει σε υπηρεσιακά σημειώματα, για συναδέλφους τους.

    [06] Ν-Εσωτερικές-Πυρκαγιά στον Κολωνό-Υπό έλεγχο.

    12/11/2000 18:56:06

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 6 το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει δυο ώρες νωρίτερα σε υπαίθριο χώρο με ελαστικά τρακτέρ και αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Δράκοντος στην περιοχή Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό. Η φωτιά απείλησε δυο διπλανές βιοτεχνίες, ενώ μια πολυκατοικία εκκενώθηκε προληπτικά, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν τελικά να εμποδίσουν την επέκτασή της και αυτή την ώρα έχει περιοριστεί στο χώρο του οικοπέδου. Επί τόπου βρίσκονται εκατό πυροσβέστες με 25 οχήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 November 2000 - 21:30:19 UTC