Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Φιλικός αγώνας-Ελλάδα-Τσεχία 0-2.
  • [02] Κ.Σημίτης-Ιατρικές εξετάσεις-Ρινίτιδα.
  • [03] Ανησυχία στην Ευρώπη για τις τρελές αγελάδες.
  • [04] Γεντική-Επιστημονική ανακάλυψη-Πανεπιστήμιο Κρήτης.
  • [05] Απασχόληση-Αντίθετοι ΣΕΒ-ΓΣΕΕ στις κυρβερνητικές ρυθμίσεις.
  • [06] Απολογία πιλότων για το μοιραίο πρωθυπουργικό φάλκον.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Φιλικός αγώνας-Ελλάδα-Τσεχία 0-2.

    15/11/2000 21:30:39

    Αλλη μία ήττα, η οποία συνδυάστηκε με απογοητευτική εμφάνιση, γνώρισε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που έχασε με 2-0 από την Σλοβακία σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Ρόδο. Ούτε η επιστροφή των Μαχλά, Κωνσταντινίδη δεν στάθηκε αρκετή για να βελτιώσει την εικόνα της ελληνικής ομάδας, που υπέκυψε φυσιολογικά στους Σλοβάκους οι οποίοι έφτασαν δίκαια στη νίκη με γκολ του Σίλαρντ Νέμεθ στο 17' και του Πέτερ Νέμεθ στο 72'.

    [02] Κ.Σημίτης-Ιατρικές εξετάσεις-Ρινίτιδα.

    15/11/2000 21:28:56

    Για συνήθεις ιατρικές εξετάσεις, εισήλθε το απόγευμα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για να αντιμετωπίσει μια ρινίτιδα, με καταρροή, που τον ταλαιπωρεί το τελευταί διάστημα. Ο κ.Σημίτης θα εξεταστεί από τους γιατρούς του νοσοκομείου και πιθανώς να υποβληθεί σε κάποιες ακτινογραφίες, προκειμένου οι γιατροί να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

    [03] Ανησυχία στην Ευρώπη για τις τρελές αγελάδες.

    15/11/2000 21:28:50

    Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με την έξαρση της νόσου των τρελών αγελάδων στη Γαλλία, όπου καταγράφηκε και νέο κρούσμα το τελευταίο 24ωρο. Η κτηνιατρική επιτροπή της ΕΕ συνεδριάζει στις Βρυξέλλες για να εκτιμήσει την κατάσταση, ενώ οι κυβερνήσεις αδυνατούν να διασφαλίσουν αποτελεσματικά την υγεία των καταναλωτών, που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους με αποχή από το μοσχαρίσιο κρέας και στροφή σε χοιρινά, ψάρια και πουλερικά. Η Ελλάδα αναμένει οδηγίες από την Κομισιόν, ενώ η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσους ελέγχους σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα.

    [04] Γεντική-Επιστημονική ανακάλυψη-Πανεπιστήμιο Κρήτης.

    15/11/2000 21:28:42

    Μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη στον τομέα της γενετικής έκαναν έλληνες ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ομάδα του καθηγητή Χαράλαμπου Σαββάκη ανακάλυψε τη μέθοδο που επιτρέπει τροποποίηση των γενετικά κληρονομήσιμων χαρακτηριστικών του ανθρώπου με τη μετάθεση γονιδίων. Εκτιμάται οτι αργότερα η μέθοδος θα βοηθήσει σημαντικά στη γονιδιακή θεραπεία πολλών ασθενειών. Η ανακάλυψη αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κλωνοποίηση και δεν μπορεί να συμβάλει σε κάτι τέτοιο.

    [05] Απασχόληση-Αντίθετοι ΣΕΒ-ΓΣΕΕ στις κυρβερνητικές ρυθμίσεις.

    15/11/2000 21:28:36

    Την αντίθεσή τους με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις, διατύπωσαν συνδικάτα και εργοδοσία. Η ΓΣΕΕ απειλεί με δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι με τις ρυθμίσεις αυτές δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία, θα αυξήσουν το κόστος εργασίας και θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα. Τα μέτρα επιβαρύνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, εκτιμά η ΝΔ.

    [06] Απολογία πιλότων για το μοιραίο πρωθυπουργικό φάλκον.

    15/11/2000 21:28:29

    Την 27η Νοεμβρίου θα απολογηθούν τελικά στην 23η τακτική ανακρίτρια οι δύο πιλότοι του μοιραίου πρωθυπουργικού αεροσκάφους "Φάλκον", στο οποίο είχαν σκοτωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του και πέντε άλλα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμη. Ο κυβερνήτης, Ιωάννης Ανδρουλάκης, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για πρόκληση σωματικών βλαβών. Επίσης, για τις 4 Απριλίου 2001 αναβλήθηκε στο πενταμελές εφετείο Αθηνών η κατ΄έφεση δίκη του υπερνομάρχη Αττικής Θεόδωρου Κατριβάνου, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών και συκοφαντική δυσφήμηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 November 2000 - 21:30:21 UTC