Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής για αποπομπή Θ.Πάγκαλου από τον πρωθυπουργό
  • [02] Τουρκία:απορρίπτει το κείμενο της ΕΕ για την εταιρική σχέση
  • [03] ΟΝΝΕΔ:απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της
  • [04] Προφυλάκιση επίορκου αστυνομικού
  • [05] Αύριο τα μέτρα της ΕΕ για την νόσο των τρελών αγελάδων
  • [06] Ανεμοστρόβιλος στη νότια Κέρκυρα-υλικές ζημιές
  • [07] Νεκρή μία γυναίκα από κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα
  • [08] Συνέντευξη Κ.Λαλιώτη στην Ελευθεροτυπία-Ολυμπιάδα 2004
  • [09] Αθήνα-Αγκυρα:διαφορές για κείμενο εταιρικής σχέσης με ΕΕ
  • [10] Ο πρωθυπουργός αντικατέστησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο

  • [01] Κ.Καραμανλής για αποπομπή Θ.Πάγκαλου από τον πρωθυπουργό

    19/11/2000 19:27:12

    Στην αποπομπή του Θεόδωρου Πάγκαλου από το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρθηκε από τη Λήμνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής.

    Ο κ.Καραμανλής εκτίμησε οτι απομακρύνθηκε λόγω της κριτικής που άσκησε στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Τόνισε οτι η ΝΔ δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε όμως οτι όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε εθνική στρατηγική και ότι τα πράγματα γίνονται στο πόδι, πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό.

    [02] Τουρκία:απορρίπτει το κείμενο της ΕΕ για την εταιρική σχέση

    19/11/2000 17:18:58

    Απορρίπτει η Άγκυρα το κείμενο της εταιρικής σχέσης Τουρκίας-ΕΕ που συζητείται αύριο στις Βρυξέλλες στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων.

    Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί το Κυπριακό και τα Ελλητουρκικά, ως πολιτικά κριτήρια για την εξέλιξη των σχέσεών της με την ΕΕ, τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Το κείμενο αποτελεί πολιτική δέσμευση της Κομισιόν και συμβαδίζει πλήρως με το πνεύμα και το γράμμα του Ελσίνκι, τονίζει σε συνεντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι.

    [03] ΟΝΝΕΔ:απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της

    19/11/2000 17:13:55

    Απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Οργάνωσης Γιάννη Οικονόμου, που κατέθεσαν 33 μέλη της νεολαίας της ΝΔ. Η πρόταση απερρίφθη με 54 ψήφους, έναντι 38 και 5 λευκών.

    [04] Προφυλάκιση επίορκου αστυνομικού

    19/11/2000 17:10:03

    Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο αστυνόμος Α' της ΕΛΑΣ Κώστας Κύρου που κατηγορείται για κατάχρηση 60 περίπου εκατομμυρίων δραχμών από το αντίτιμο των ενσήμων που επικολλούσαν στις αιτήσεις τους αλλοδαποί, προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα. Στην ίδια υπόθεση φέρεται να ενέχονται ο ανθυπαστυνόμος Κώστας Στεφανίδης και ο υπάλληλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστας Βλάχος, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

    [05] Αύριο τα μέτρα της ΕΕ για την νόσο των τρελών αγελάδων

    19/11/2000 17:06:14

    Στάση αναμονής τηρούν καταναλωτές, υγειονομικές αρχές και κρεοπώλες καθώς αύριο οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη νόσο των τρελών αγελάδων. Στην Ελλάδα οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να πάρει επί πλέον μέτρα από αυτά που θα αποφασιστούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

    [06] Ανεμοστρόβιλος στη νότια Κέρκυρα-υλικές ζημιές

    19/11/2000 17:03:45

    Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα η θεομηνία έπληξε την Κέρκυρα. Μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν πρίν από δύο εβδομάδες, χθες το βράδυ έπληξε τη νότια Κέρκυρα ένας πρωτοφανής ανεμοστρόβιλος, με αποτέλεσμα να σηκώσει τις στέγες από δεκάδες σπίτια, να ξεριζώσει εκατοντάδες δένδρα και να ισοπεδώσει περιφράξεις σε αγροτικές εγκαταστάσεις.

    [07] Νεκρή μία γυναίκα από κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα

    19/11/2000 17:02:14

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, μαζί με το σύζυγό της και το παιδί τους, καταπλακώθηκε απο βράχο, λόγω κατολίσθησης από τη δυνατή νεροποντή, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην Κακιά Σκάλα. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραυματά της ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Τα άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο ΙΧ τραυματίσθηκαν ελαφρά. Από τη νεροποντή προκλήθηκαν προβλήματα και σε άλλα σημεία της εθνικής οδού, αλλά και εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής.

    [08] Συνέντευξη Κ.Λαλιώτη στην Ελευθεροτυπία-Ολυμπιάδα 2004

    19/11/2000 16:59:31

    Ως τη νέα Μεγάλη Ιδέα του έθνους, χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαλιώτης την Ολυμπιάδα του 2004, σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία". Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της κυβέρνησης χαρακτηρίζει πολιτικό μακράς πνοής τον Κώστα Σημίτη, ασκεί κριτική στον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον οποίο καλεί να μη σπαταλήσει το κύρος του σε μάχες χαρακωμάτων και επιτίθεται με δριμύτητα στη ΝΔ, λέγοντας ότι υπονομεύει και φθείρει το πολιτικό σύστημα και στρώνει το δρόμο για να εμφανιστούν οι Ελληνες "Μπερλουσκόνι".

    [09] Αθήνα-Αγκυρα:διαφορές για κείμενο εταιρικής σχέσης με ΕΕ

    19/11/2000 16:57:07

    Εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις κάνουν Αθήνα και Άγκυρα για το κείμενο της εταιρικής σχέσης Τουρκίας-ΕΕ που συζητείται αύριο στις Βρυξέλλες στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων. Η ελληνική πλευρά φέρεται

    ικανοποιημένη από το κείμενο, καθώς περιέχει τις δύο βασικές δεσμεύσεις Κυπριακό και ελληνοτουρκικά. Αντίθετα η Άγκυρα απέρριψε το κείμενο, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το Κυπριακό και τα Ελλητουρκικά, ως πολιτικά κριτήρια για την εξέλιξη των σχέσεών της με την ΕΕ.

    [10] Ο πρωθυπουργός αντικατέστησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο

    19/11/2000 16:55:49

    Την αντικατάσταση του Θεόδωρου Πάγκαλου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Πολιτισμού, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενοχλήθηκε από τη συνέντευξη του κ. Πάγκαλου στο ΕΘΝΟΣ και τη διαφοροποίησή του με την εξωτερική πολιτική και τα εργασιακά. Ενας υπουργός δεν μπορεί να αντιδικεί δημοσίως με την κυβέρνηση, να χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του και διαφωνώντας να μην παραιτείται, τονίζει ο κ. Σημίτης καταλογίζοντας στην κ. Πάγκαλο ότι παρέβλεψε τα αυτονόητα. Ο κ. Βενιζέλος, μαζί με τον Γρηγόρη Νιώτη, που αντικαθιστά την Αγγελική Λαϊου στο υφυπουργείο Εξωτερικών, θα ορκιστούν αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 November 2000 - 21:30:27 UTC