Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΟΥΕΦΑ-Λεβερκούζεν-ΑΕΚ 4-4!
  • [02] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ρογκ-ΔΟΕ από την πορεία των έργων.
  • [03] Νομοσχέδιο για εργασιακά-ΠΑΣΟΚ-Σκανδαλίδης.
  • [04] Τρελές αγελάδες-Αγορανομική διάταξη.
  • [05] Βασιλική περιουσία-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • [06] Κατάρρευση στέγη εκκλησίας-Ενας νεκρός.
  • [07] Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε ΙΚΑ-Ασφαλιστικά ταμεία.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΟΥΕΦΑ-Λεβερκούζεν-ΑΕΚ 4-4!

    23/11/2000 22:11:02

    Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία της στην Ευρώπη, μετά την ομάδα μοντέλο του Φάντροκ, η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία 4-4 στη Γερμανία από τη Λεβερκούζεν κι έθεσε τα θεμέλια για την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ηταν μια νύχτα "ονειρεμένη" για τους φίλους της "Ενωσης" που είδαν την ομάδα τους ουσιαστικά να "εκθέτει" τους γηπεδούχους και να δέχεται την ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατά την ...προσφιλή γερμανική συνήθεια. Δύο γκολ πέτυχε ο Φερνάντο Νάβας (46', 79') και από ένα οι Λάκης (6'), Τσάρτας (55' πέναλτι), ενώ για τη δευτεραθλήτρια Γερμανίας, η οποία εκμεταλλεύθηκε με τον καλυτερο τρόπο το τρύπιο κέντρο της άμυνας της Ενωσης, σκόραραν οι Κίρστεν (24', 42'), Κόβατς (48') και Ραμέλοφ (92'). Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 23,000 θεατές και ανάμεσά τους περίπου 4.000 Ελληνες, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    [02] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ρογκ-ΔΟΕ από την πορεία των έργων.

    23/11/2000 21:29:53

    Αποστομωτική απάντηση στη νέα επίθεση κατά της χώρας μας μερίδας του αμερικανικού τύπου για την Ολυμπιάδα του 2004, έδωσε αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη του Αθήνα 2004. Ο κ. Ρόγκ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την πορεία των εκτέλεσης των Ολυμπιακών έργων, όσο και από το βαθμό προετοιμασίας της Αθήνας για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση. Για επικείμενη ελληνική τραγωδία έκανε λόγο η Ουάσιγκτον Πόστ, επαναφέροντας πάλι θέμα τρομοκρατίας. Ερωτώμενος σχετικά ο κυβερνητικος εκπρόσωπος, είπε οτι είναι συνεχής η επικοινωνία και συνεργασία και με παράγοντες των ΗΠΑ, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Πρόσθεσε οτι δεν

    υπάρχει καμία προειδοποίηση από τις ΗΠΑ, τονίζοντας οτι η χώρα μας διαθέτει σύνταγμα, νόμους και αρμόδια όργανα και δεν μπορεί κανείς να τα υποκαταστήσει στο ρόλο τους.

    [03] Νομοσχέδιο για εργασιακά-ΠΑΣΟΚ-Σκανδαλίδης.

    23/11/2000 21:29:46

    Ηρεμα εξελίχθηκε η συζήτηση στον Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για τα εργασιακά το οποίο κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες στη βουλή. Πάντως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω προσαρμογών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο υπουργός Εργασίας θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις που ακούστηκαν.

    [04] Τρελές αγελάδες-Αγορανομική διάταξη.

    23/11/2000 21:29:40

    Σε ισχύ τίθεται από το Σάββατο η αγορανομική διάταξη με την οποία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τα βοοειδή της Γαλλίας, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Σύμφωνα με τη διάταξη, απαγορεύεται η διάθεση και εμπορία προϊόντων που προέρχονται ή εισάγονται από τη Γαλλία. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα έως και δέκα εκατ.δρχ.

    Στο μεταξύ, ένα νέο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων καταγράφηκε στο Βέλγιο και άλλο ένα στην Ισπανία.

    [05] Βασιλική περιουσία-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    23/11/2000 21:29:33

    Καταδικαστική είναι για το ελληνικό δημόσιο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δήμευση της περιουσίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στο Τατόϊ Αττικής, το Πολυδένδρι Λάρισας και το Μον Ρεπό της Κέρκυρας. Το δικαστήριο θα εξετάσει σε άλλη συνεδρίαση το αίτημα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ για αποζημίωση 1,4 δις δολαρίων, σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος αρνηθεί να επιστρέψει την περιουσία. Πολιτική ήττα συνιστά η απόφαση του δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας οτι του στερείται το δικαίωμα

    να φέρει τίτλο ευγενείας.

    [06] Κατάρρευση στέγη εκκλησίας-Ενας νεκρός.

    23/11/2000 21:29:27

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση της οροφής ανεγειρόμενης εκκλησίας στο Περιστέρι, όταν κατέρρευσαν τα υποστυλώματα την ώρα που έπεφταν τα μπετά. Νεκρός είναι ο Περικλής Λαμπρινός, 51 ετών και τραυματίες ο Παναγιώτης Ταχτατζής, 47 χρόνων και δύο αδέλφια από την Αλβανία, οι Ιδβέρ και Φατμίρ Λουκάνι, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι εργολάβοι της οικοδομής συνελήφθησαν.

    [07] Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε ΙΚΑ-Ασφαλιστικά ταμεία.

    23/11/2000 21:29:21

    Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη, 27 και 28 Νοεμβρίου, κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ που αντιδρούν στην εξαγγελία ότι τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος θα αρχίσουν σύντομα να λειτουργούν και τα Σάββατα, υποστηρίζουν ότι η ετήσια εισφοροδιαφυγή ξεπερνά τα 500 δισ. δρχ. ενώ το έλλειμμα του ΙΚΑ το 2001 υπολογίζεται να φθάσει τα 310 δισ. δρχ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 November 2000 - 21:30:26 UTC