Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση για Αβραμόπουλο.
  • [02] Οικονομία:εξελίξεις την επομένη εβδομάδα
  • [03] Συνέντευξη Παπαδήμου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την οικονομία
  • [04] Συνέντευξη Γ.Παπαντωνίου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-οικονομία
  • [05] Καραμανλής:κεντρική οργάνωση ΝΔ
  • [06] Ειδική Ημέρα-Ατομα με ειδικές ανάγκες
  • [07] Στο Αγιο Ορον ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Κοστούνιτσα
  • [08] Επίσκεψη αύριο στην Αθήνα του προέδρου της Βουλγαρίας
  • [09] ΥΕΝ:νεκρός ανθυποπλοίαρχος-περσικός κόλπος
  • [10] Μνημόσυνο - Δεκεμβριανά.
  • [11] ΔΗΚΚΙ:συνέδριο-επανεκλογή Τσοβόλα

  • [01] Δημοσκόπηση για Αβραμόπουλο.

    03/12/2000 19:36:49

    Θετική επίδραση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό θα έχει η δημιουργία ενός κόμματος υπό το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αυτό εκτίμησε το 52,4% των 600 Αθηναίων και Θεσσαλονικέων που συμμετείχαν, σε τηλεφωνική, δημοσκόπηση της εταιρείας ΑΛΚΟ, η οποία διενεργήθηκε το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

    [02] Οικονομία:εξελίξεις την επομένη εβδομάδα

    03/12/2000 19:36:30

    Μεστή από πολιτικές και οικονομικές ειδήσεις είναι η εβδομάδα που αρχίζει αύριο, ενώ σημαντικές αναμένονται οι εξελίξεις στο κοινωνικό πεδίο, αλλά και στα εθνικά θέματα. Στην οικονομία, συνεδριάζει την Τρίτη η κυβερνητική επιτροπή για να εξετάσει τις επιπτώσεις από την κούρσα ανατίμησης του δολαρίου και του πετρελαίου, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιείταιη 24ωη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πορεία του Χρηματιστηρίου, δηλαδή αν θα συνεχιστεί το θετικό κλίμα των τελευταίων συνεδριάσεων.

    [03] Συνέντευξη Παπαδήμου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την οικονομία

    03/12/2000 19:36:24

    Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών με ταχύτερους ρυθμούς, προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος και τάσσεται υπέρ γενναίας φορολογικής μεταρρύθμισης, με χαμηλότερους συντελεστές και πιο διευρυμένη φορολογική βάση. Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο κ.Παπαδήμος επιμένει σε αλλαγές στο ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας και το σύστημα υγείας και εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του Χρηματιστηρίου.

    [04] Συνέντευξη Γ.Παπαντωνίου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-οικονομία

    03/12/2000 19:36:18

    Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Γ. Παπαντωνίου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι έκλεισε έναν κύκλο στον τομέα της οικονομίας και δεν κρύβει ως έχει και άλλα ενδιαφέροντα και δηλώνει ότι παραμένει στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ και θα υπηρετήσει όπου τον τοποθετήσει ο πρωθυπουργός. Η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε σαν πιθανή μετακίνησή του αν και διαψεύδεται κάτι τέτοιο από κυβερνητικές πηγές. Ο Γ.Παπαντωνίου είναι κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης, τόνισε ο Κ.Σκανδαλίδης.

    [05] Καραμανλής:κεντρική οργάνωση ΝΔ

    03/12/2000 19:36:11

    Ριζοσπαστικές τομές στο κόμμα, προκειμένου να πυροδοτηθεί μια δυναμική φυγή προς τα εμπρός, προανήγγειλε ο Κ.Καραμανλής, ο οποίος άσκησε τις κομματικές του υποχρεώσεις, ψηφίζοντας στην Κεντρική Οργάνωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου ανήκει, για την εκλογή προεδρείου. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης

    με τους πολίτες, το οποίο η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα σεβαστεί πλήρως.

    [06] Ειδική Ημέρα-Ατομα με ειδικές ανάγκες

    03/12/2000 19:36:05

    Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες η σημερινή και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συγγενείς τους. Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, επί χρόνια παραμένουν άλυτα, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων υπουργών.

    [07] Στο Αγιο Ορον ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Κοστούνιτσα

    03/12/2000 19:35:58

    Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός στο Αγιον Ορος ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Γιουγκοσλαβίας Ζόραν Ζίζιτς και κλιμάκιο υπουργών. Αύριο θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη.

    [08] Επίσκεψη αύριο στην Αθήνα του προέδρου της Βουλγαρίας

    03/12/2000 19:35:51

    Στην Αθήνα φτάνει αύριο για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, προσκεκλημένος του Ελληνα ομολόγου του Κωστή Στεφανόπουλου. Ο κ.Στογιάνοφ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και στη διάρκεια των συνομιλιών θα εξεταστούν οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και οι σχέσεις των χωρών με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

    [09] ΥΕΝ:νεκρός ανθυποπλοίαρχος-περσικός κόλπος

    03/12/2000 19:35:43

    Νεκρός ανασύρθηκε, από σωστική λέμβο, ο ανθυποπλοίαρχος του φορτηγού πλοίου "GOLDEN GLOW", Ιωάννης Τσάπελας, 35 ετών, ο οποίος πήδησε στη θάλασσα, ενώ το "GOLDEN GLOW" έπλεε στην περιοχή του Περσικού κόλπου. Η σορός του μεταφέρεται στο λιμάνι Μπαντάρ Χομεϊνί, στο Ιράν.

    [10] Μνημόσυνο - Δεκεμβριανά.

    03/12/2000 19:35:37

    Με τη συμμετοχή τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, των κκ Αναστασίου Νεράτζη (επίσημος εκπρόσωπος της ΝΔ), Απόστολου Ανδρεουλάκου και Ευγένιου Χαϊτίδη, πρώην βουλευτών όπως οι κύριοι Αλέξανδρος Παπαδόγγονας και Θεόδωρος Δαμιανός, καθώς και πρωταιτίων του πραξικοπήματος και ακροδεξιών, έγινε το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ακρόπολη, το μνημόσυνο για τους πεσόντες της χωροφυλακής στη μάχη με αντάρτες του ΕΛΑΣ στις 4 Δεκεμβρίου του 1944.

    Παρόντες ήταν οι Στυλιανός Πατακός, Ιωάννης Λαδάς αλλά και ο επικεφαλής του κόμματος "Πρώτη Γραμμή" Κώστας Πλεύρης, του κόμματος "Ελληνικό Μέτωπο" Μ. Βορίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής και αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    [11] ΔΗΚΚΙ:συνέδριο-επανεκλογή Τσοβόλα

    03/12/2000 19:35:30

    Με την δια βοής επανεκλογή του Δημήτρη Τσοβόλα στην προεδρία του ΔΗΚΚΙ, ολοκληρώθηκαν , στην Καλογρέζα, οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου από όλη την Ελλάδα. Στην ομιλία του με το κλείσιμο των εργασιών ο κ Τσοβόλας επέμεινε, παρά τις διαφωνίες στον πολιτικό νεολογισμό περί "απροστράτευτων πολιτών" στους οποίους απευθύνεται το ΔΗΚΚΙ, ενώ υπογράμμισε εκ νέου την αναγκαιότητα για συνεργασία των αριστερών, πατριωτικών δυνάμεων, προκειμένου να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική "της νέας τάξης και του δικομματισμού".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 December 2000 - 21:30:26 UTC