Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Μαραθώνιος διαβουλεύσεων.
  • [02] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Σημίτης.
  • [03] Προβληματισμός από κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.
  • [04] Δυσπιστία πολιτών,ΝΔ & Καραμανλής στην κορυφή δημοσκόπησης.
  • [05] Προβληματισμός Βενιζέλου για την υπόθεση ΕΠΑΕ-Μητρόπουλου.
  • [06] Δράμα-ΝΔ-Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση από Καραμανλή.

  • [01] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Μαραθώνιος διαβουλεύσεων.

    09/12/2000 20:19:36

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα στη Νίκαια της Γαλλίας ένας διπλωματικός Μαραθώνιος παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, μεταξύ της γαλλικής προεδρίας και των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα, πάνω στο φλέγον θέμα της θεσμικής μεταρρύθμισης και να αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή το ναυάγιο της συνόδου κορυφής. Η δυστοκία στη λήψη κοινής απόφασης από τους 15, ανάγκασε τη γαλλική προεδρία να διακόψει τις εργασίες της συνόδου και να αρχίσει κατ' ιδίαν διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο συνθετικό κείμενο, το οποίο θα τέθεί εκ νέου προς συζήτηση στις εργασίες της Συνόδου. Σημείο αιχμής αποτελεί ο τρόπος λήψης των αποφάσεων, καθώς οι 4 μεγάλες χώρες ζητούν να έχουν τριπλάσιες ψήφους από τις μικρότερες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους.

    [02] Γαλλία-ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Σημίτης.

    09/12/2000 20:19:30

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε πως υπάρχει μια σαφής προσπάθεια των μεγάλων χωρών να δημιουργήσουν ένα διευθυντήριο και να προωθήσουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της νέας δομής της ΕΕ, για να ελέγχουν τα πράγματα. Ο κ.Σημίτης τόνισε πως ή θα υπάρξει συμφωνία, ή δεν θα ληφθεί απόφαση. Εντονη κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες άσκησε από τη Δράμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κάνοντας λόγο για στενόκαρδες αντιλήψεις, μικροσυμφέροντά και αλληλοχτυπήματα κάτω από τη μέση.

    [03] Προβληματισμός από κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας.

    09/12/2000 20:19:24

    Προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η διαπίστωση ότι μια 57χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, με συμπτώματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας. Η διάγνωση της ασθένειας έγινε τον περασμένο Μάϊο, όταν η γυναίκα παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 10 τέτοια περιστατικά, αλλά για κανένα δεν έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

    [04] Δυσπιστία πολιτών,ΝΔ & Καραμανλής στην κορυφή δημοσκόπησης.

    09/12/2000 20:19:17

    Τη δυσπιστία των πολιτών, για τα δύο μεγάλα κόμματα, αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρίας "Βί-Πι-Αρ-Σι", για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημερησία". Το 44,4% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ικανά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να λύσουν τα προβλήματα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 36,6% έναντι 32,9% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης στις δημοτικότητες των πολτικών αρχηγών ο κ. Καραμανλής προηγείται με 50,9% έναντι 46,4 του κ. Σημίτη.

    [05] Προβληματισμός Βενιζέλου για την υπόθεση ΕΠΑΕ-Μητρόπουλου.

    09/12/2000 20:19:11

    Τον έντονο προβληματισμό του για την απόφαση του αθλητικού δικαστή σχετικά με την υποθεση του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτορα Μητρόπουλου και την αντιμετώπιση που είχε από τον τύπο, διατύπωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παραδέχθηκε πως το όλο θέμα έχει μείζονες πολιτικές διαστάσεις. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ψυχραιμία και με τη θεσμική αντίληψη που επιβάλλεται.

    [06] Δράμα-ΝΔ-Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση από Καραμανλή.

    09/12/2000 20:19:03

    Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για το σύνολο σχεδόν της πολιτικής της, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Δράμα που βρίσκεται, στο πλαίσιο περιοδείας του στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ο κ. Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, την έκρηξη της ανεργίας, την αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα και το πρωτοφανές αδιέξοδο της αγροτικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της διαφθοράς, αλλά και στην αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει τη γραφειοκρατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 December 2000 - 21:30:18 UTC