Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηράκλειο Κρήτης:Γέννησε στις δημόσιες τουαλέτες.
  • [02] Σύγκρουση τρένου-Αγροτικού-Δύο νεκροί.
  • [03] Κύπρος-Πύλα-τουρκικές προκλήσεις
  • [04] ΚΚΕ:16ο συνέδριο-ολοκληρώθηκαν οι εργασίες
  • [05] Χρήστος Πρωτόπαπας-Απασχόληση-Ανεργία.
  • [06] Πάγκαλος-Συνέντευξη-κριτική στην κυβέρνηση
  • [07] Συνέντευξη Αβραμόπουλου για το νέο κόμμα.

  • [01] Ηράκλειο Κρήτης:Γέννησε στις δημόσιες τουαλέτες.

    17/12/2000 19:57:31

    Στις δημόσιες τουαλέτες του λιμανιού του Ηρακλείου έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι η 22χρονη Πόπη Τσέτη, η οποία πάσχει από διανοητικά προβλήματα. Το μεσημέρι του Σαββάτου οι περίοικοι του λιμανιού είδαν τη νεαρή κοπέλα να περιφέρεται στην πλατεία «18 Αγγλων, κρατώντας την κοιλιά της και να κατευθύνεται στις δημόσιες τουαλέτες. Μία από τους περίοικους, η Δήμητρα Γάτσιου, έτρεξε να την βοηθήσει, αλλά όταν την πρόλαβε, η 22χρονη είχε ήδη γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε μητέρα και παιδί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    [02] Σύγκρουση τρένου-Αγροτικού-Δύο νεκροί.

    17/12/2000 19:52:22

    Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, το μεσημέρι, όταν, διασχίζοντας με αγροτικό αυτοκίνητο αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στην περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου, παρασύρθηκαν από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία Intercity του ΟΣΕ. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε περίπου 300 μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης, ενώ από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο οδηγός Κωνσταντίνος Μπογατσάς, 69 χρόνων, και ο συνοδηγός, Χρήστος Αντωνάκης, 64 χρόνων, κάτοικοι Φερών Εβρου.

    [03] Κύπρος-Πύλα-τουρκικές προκλήσεις

    17/12/2000 18:29:06

    Κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή Πύλας, στην Κύπρο, το κατοχικό καθεστώς. Η διοίκηση των κατοχικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό Μπαϊράκ, διεμήνυσε μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στην Εθνική Φρουρά, ότι, αν δεν καταστρέψει μέχρι αύριο νέες θέσεις, που, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, κατασκεύασε στην περιοχή Πύλας θα φέρει την ευθύνη της ενέργειας της αυτής. Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Πύλα, ισχυρίστηκε ότι τα οχυρωματικά έργα της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή συνιστούν παραβίαση του "στάτους κβο" και πρέπει να σταματήσουν.

    [04] ΚΚΕ:16ο συνέδριο-ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

    17/12/2000 18:21:32

    Με την ομόφωνη εκλογή της Αλέκας Παπαρήγα στη θέση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 16-ου συνεδρίου του Κόμματος. Νωρίτερα οι σύνεδροι εξέλεξαν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τη νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, πρόεδρος της οποίας αναδείχθηκε ομόφωνα, ο Κώστας Μαραγκουδάκης.

    [05] Χρήστος Πρωτόπαπας-Απασχόληση-Ανεργία.

    17/12/2000 18:17:33

    Στην ανασυγκρότηση του ΟΑΕΔ, στον εργασιακό νόμο και στα προγράμματα απασχόλησης, αναφέρθηκε, σήμερα, από το Ηράκλειο, ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας, στο πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση και τα μέτρα κατά της ανεργίας.

    Ο κ. Πρωτόπαπας ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει τις τελικές αποφάσεις του για τη ριζική ανασυγκρότηση του ΟΑΕΔ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το υπό ίδρυση κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, ο κ. Πρωτόπαπας το χαρακτήρισε ?ενδοοικογενειακή υπόθεση της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης?.

    [06] Πάγκαλος-Συνέντευξη-κριτική στην κυβέρνηση

    17/12/2000 18:16:12

    Σε περαιτέρω κριτική της κυβερνητικής πολιτικής, γενικά, της εξωτερικής πολιτικής, ειδικότερα, της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά, προχωρεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, παίρνει επίσης δημόσια αποστάσεις, από τον πρωθυπουργό, προς τον οποίο παρέχει κριτική στήριξη. «Τον κ. Σημίτη θα τον στηρίξω, αλλά θεωρώ ότι είμαι εκπρόσωπος του λαού και όχι φαντάρος σ΄ ένα λόχο, αναφέρει και προσθέτει: «όταν διαφωνώ θα το λέω. Σκληρές είναι οι διαπιστώσεις του κ. Πάγκαλου, όταν αναφέρεται στην κυβερνητική εικόνα. Υποστηρίζει ότι «ο τόπος δεν κυβερνάται καλά, ότι «υπάρχει ένα κυβερνητικό έλλειμμα και ότι «δεν έχουμε επαφή με την πραγματικότητα.

    [07] Συνέντευξη Αβραμόπουλου για το νέο κόμμα.

    17/12/2000 18:13:48

    Τις επόμενες κινήσεις του, για το υπό ίδρυση κόμμα, αναλύει, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος", ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του κ. Αβραμόπουλου, θα στελεχώνουν οι Κώστας Τριανταφύλλου, διευθυντής και σήμερα του γραφείου του στο Δήμο της Αθήνας, Γιάννης Γκόλιας συγκοινωνιολόγος, Θάνος Βλαστός, καθηγητής Πολυτεχνείου, Παναγιώτης Μπανταριάς, πολιτικός μηχανικός, Βασίλης Ρίζας, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και ο δημοσιογράφος Βασίλης Ταλαμάγκας, διευθυντής σήμερα του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 December 2000 - 21:30:19 UTC