Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος-Κατεχόμενα-Απαγωγή Ελληνοκυπρίου-Δικαστήριο.
  • [02] Τουρκία-Φυλακές-Κρατούμενοι-Επιστολή Κακλαμάνη.
  • [03] Ευθυμίου-Νομοσχέδιο για εξεταστικό σύστημα.
  • [04] Στα λευκά η χώρα-Χιόνι και στην Αθήνα.
  • [05] Συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης-Κρεοπωλών για τις τιμές.
  • [06] Κινητοποιήσεις από την ΟΤΟΕ μετά τις γιορτές για ασφαλιστικό
  • [07] Συνάντηση Κ.Στεφανόπουλου-Αβραμόπουλου-Νέο κόμμα.
  • [08] Ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας για το 2001.
  • [09] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Τουρκία-Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • [10] Δήμοι-Απεργία έκτακτου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας
  • [11] Τουρκία-Πολιτικοί κρατούμενοι-Επιχείρηση καταστολής
  • [12] Βόρεια Ελλάδα-Κύμα κακοκαιρίας
  • [13] Εκπρόσωποι κρεοπωλών-Συμφωνία για τις τιμές των κρεάτων
  • [14] Εξοδος-Σε επιφυλακή η Τροχαία.
  • [15] Συνεχίζεται το μπαράζ ληστείων στην Αττική
  • [16] Ανάπτυξη περιφέρειας-Σύσκεψη στο Μαξίμου
  • [17] ΝΔ-Κόμμα Αβραμόπουλου-Διεργασίες

  • [01] Κύπρος-Κατεχόμενα-Απαγωγή Ελληνοκυπρίου-Δικαστήριο.

    21/12/2000 21:45:08

    Δικαστήριο στα κατεχόμενα δέχθηκε την ψεύτικη κατηγορία εναντίον του Πανίκου Τσιακκούρμα για κατοχή ναρκωτικών και όρισε δίκη για τις 12 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι τότε ο Ελληνοκύπριος θα παραμείνει υπό κράτηση. Μετά την εξέλιξη αυτή, προκλήθηκε ένταση και εκνευρισμός στο οδόφραγμα του Λήδρα - Πάλας. Αγανακτισμένοι οι συγγενείς του απαχθέντος επιχείρησαν να αποκόψουν την είσοδο προς τα κατεχόμενα, ενώ ο αδελφός του προσπάθησε να περάσει στα κατεχόμενα.

    [02] Τουρκία-Φυλακές-Κρατούμενοι-Επιστολή Κακλαμάνη.

    21/12/2000 21:29:01

    Υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας είναι πλέον οι περισσότερες φυλακές στην Τουρκία και είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθεί η αιματηρή επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άτομα. Πάντως, η διεθνής κατακραυγή δεν φαίνεται να έχει προβληματίσει τις τουρκικές αρχές. Επιστολή στους ομολόγους του των κοινοβουλευτικών σωμάτων της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά, στην οποία ζητείται να αναληφθεί πρωτοβουλία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, απέστειλε ο Απ.Κακλαμάνης.

    [03] Ευθυμίου-Νομοσχέδιο για εξεταστικό σύστημα.

    21/12/2000 21:28:54

    Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον υπουργό Παιδείας το νομοσχέδιο για το εξεταστικό σύστημα. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση από 50 σε 30% του συντελεστή προφορικού βαθμού για τα εννέα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και την κατάργηση του προπαρασκευαστικού εξαμήνου για την εισαγωγή των μαθητών των ΤΕΕ στα ΤΕΙ. Παράλληλα, από το 2002 καθιερώνεται ενιαίο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα επιτρέπει την εισαγωγή στα ΑΕΙ των σπουδαστών των ΤΕΕ.

    [04] Στα λευκά η χώρα-Χιόνι και στην Αθήνα.

    21/12/2000 21:28:47

    Στα λευκά έχει ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς έχει ήδη αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά, ενώ θυελλώδεις βοριάδες πνέουν στα πελάγη. Στο Νευροκόπι η θερμοκρασία άγγιξε τους -7 βαθμούς. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στη Φλώρινα και την Καστοριά, η συγκοινωνία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν και στα ορεινά της Αττικής

    [05] Συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης-Κρεοπωλών για τις τιμές.

    21/12/2000 21:28:41

    Σε συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών με το υπ.Ανάπτυξης προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές κατά την περίοδο των εορτών. Στη Βαρβάκειο Αγορά οι τιμές των αμνοεριφίων έπεσαν κάτω απο τις 3.000 δρχ το κιλό, ενώ ανάλογη πτώση παρουσιάζουν οι τιμές και στα συνοικιακά κρεοπωλεία της Αττικής. Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές 24/12 και 31/12 είναι 08.00-20.00. Παράλληλα, κλιμακώνονται οι έλεγχοι ΣΔΟΕ και Αγορανομίας για την αποτροπή φαινομένων κερδοσκοπίας στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων.

    [06] Κινητοποιήσεις από την ΟΤΟΕ μετά τις γιορτές για ασφαλιστικό

    21/12/2000 21:28:35

    Με κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, απαντά η ΟΤΟΕ στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει την συζήτηση για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζουπαλλήλων

    σε δύο μήνες, όταν αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για την συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [07] Συνάντηση Κ.Στεφανόπουλου-Αβραμόπουλου-Νέο κόμμα.

    21/12/2000 21:28:29

    Το Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, δέχθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, όπου τον ενημέρωσε για την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού σχήματος.

    Ο κ.Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του -μετά τη 40λεπτη συνάντησή του με τον Κ.Στεφανόπουλο - είπε ότι φιλοδοξεί να ανανεώσει την πολιτική ζωή του τόπου και να ανοίξει νέους ορίζοντες αισιοδοξίας για την ελληνική κοινωνία. Είπε ότι το κόμμα του θα ιδρυθεί στα μέσα του επομένου χρόνου και πρόσθεσε ότι στις αρχές του έτους, θα λειτουργήσει το πολιτικό του γραφείο και οι συνεργάτες του θα προετοιμάσουν τα οργανωτικά ζητήματα και την ιδρυτική διακήρυξη.

    [08] Ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας για το 2001.

    21/12/2000 21:28:22

    Από τις 2 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να προμηθευτούν από τις τράπεζες και τις εφορίες τα ειδικά σήματα των τελών κυκλοφορίας του έτους 2001. Η προμήθεια των ειδικών σημάτων θα γίνεται από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Ιονική, Πίστεως, καθώς και από τις εφορίες. Οι τιμές των τελών κυκλοφορίας θα παραμείνουν στα φετινά επίπεδα.

    [09] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Τουρκία-Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    21/12/2000 15:22:45

    Τα τραγικά περιστατικά που συμβαίνουν στην Τουρκία δεν μπορεί να είναι γνωρίσματα μιας ευρωπαϊκής χώρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, κληθείς να σχολιάσει την επέμβαση του στρατού της Τουρκίας στις φυλακές στις οποίες πολιτικοί κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε πως η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει με επιτυχία το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρώπη.

    [10] Δήμοι-Απεργία έκτακτου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας

    21/12/2000 15:07:09

  • Ορατός είναι ο κίνδυνος να κάνουμε γιορτές με σκουπίδια στους δρόμους, καθώς για αύριο και μεθαύριο έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία

    το έκτακτο προσωπικό στον τομέα καθαριότητας των Δήμων. Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό φορέα τους, την ΠΟΠ-ΟΤΑ, παρά τις διαπραγματεύσεις δεν κατέστη δυνατή η υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων, όπως τους είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός Εσωτερικών.

    [11] Τουρκία-Πολιτικοί κρατούμενοι-Επιχείρηση καταστολής

    21/12/2000 15:07:03

  • Παρά τη διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, την αιματηρή επιχείρηση καταστολής πολιτικών κρατουμένων, που πραγματοποιούν απεργία πείνας σε φυλακές της Τουρκίας. Απο την όλη επιχείρηση της αστυνομίας, που συνεχίζεται σήμερα στις φυλακές Τσανάκαλε και Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άτομα, εκ των οποίων 17 ήταν κρατούμενοι. Ωστόσο συγγενείς και συνήγοροι των θυμάτων, κάνουν λόγο, για τουλάχιστον 50 νεκρούς.

    [12] Βόρεια Ελλάδα-Κύμα κακοκαιρίας

    21/12/2000 15:06:56

  • Κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους, πλήττει πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στο Νευροκόπι το θερμόμετρο άγγιξε τους 7 βαθμούς υπο το μηδέν, ενω απο το πρωί χιονίζει στη Φλώρινα και την Καστοριά και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των δυο αυτών νομών η συγκοινωνία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ, απο το βράδυ τα καιρικά αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, με χιόνια κυρίως στα ορεινά της Αττικής. Βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το απόγευμα του Σαββάτου. Τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αλλά θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

    [13] Εκπρόσωποι κρεοπωλών-Συμφωνία για τις τιμές των κρεάτων

    21/12/2000 15:06:49

  • Σε συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στα αμνοερίφια και τη γαλοπούλα στην περίοδο των εορτών. Στη Βαρβάκειο Αγορά οι τιμές των αμνοεριφίων έπεσαν κάτω απο τις 3.000 δρχ το κιλό, ενω ανάλογη πτώση παρουσιάζουν οι τιμές και στα συνοικιακά κρεοπωλεία της Αττικής. Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [14] Εξοδος-Σε επιφυλακή η Τροχαία.

    21/12/2000 15:06:43

  • Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται απο αύριο η Τροχαία, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή έξοδο των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εαν χρειαστεί θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλους οδικούς κόμβους.

    [15] Συνεχίζεται το μπαράζ ληστείων στην Αττική

    21/12/2000 15:06:35

  • Τσάντα που περιείχε 31 εκατ. δραχμές απέσπασε το πρωί άγνωστος με την απειλή όπλου απο υπάλληλο τεχνικής εταιρίας στην Καλλιθέα, στην Αθήνα. Θύμα είναι ο Γιώργος Μπένος, 29 ετών, ο οποίος προηγουμένως είχε κάνει ανάληψη χρημάτων απο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή. Στο μεταξύ, ένοπλη ληστεία με λεία 4 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Θηβών, στο Αιγάλεω. Ο δράστης με την απειλή καραμπίνας ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε το ποσό αυτό και εξαφανίστηκε.

    [16] Ανάπτυξη περιφέρειας-Σύσκεψη στο Μαξίμου

    21/12/2000 15:06:29

  • Η προώθηση της ανάπτυξης στην περιφέρεια ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την προετοιμασία διοργάνωσης αναπτυξιακών συνεδρίων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το πρωί ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος σήμερα καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές των εξετάσεων στο Ενιαίο Λύκειο.

    [17] ΝΔ-Κόμμα Αβραμόπουλου-Διεργασίες

    21/12/2000 15:06:23

  • Δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, θα γίνει το απόγευμα ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χθες ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την προειδοποίηση του κ. Καραμανλή οτι η ΝΔ θα αντιμετωπίσει το δήμαρχο με πολιτικά επιχειρήματα. Εμείς, επισήμανε ο κ.Αβραμόπουλος, παράγουμε πολιτική. Στο μεταξύ, δείπνο σε 25 βουλευτές και στελέχη της ΝΔ απο όλες τις πλευρές παρέθεσε χθες το βράδυ η βουλευτής του κόμματος Ελσα Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν προβληματισμούς για την πορεία της ΝΔ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 December 2000 - 21:30:51 UTC