Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος-Αποστολάκης-Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.
  • [02] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας.
  • [03] Καταστήματα-Εορταστικό ωράριο
  • [04] Θ. Αναγνωστόπουλος-Συνέντευξη-ΝΔ-συνέδριο
  • [05] Ελευση νέου έτους-Εκδηλώσεις
  • [06] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο σήμερα σε όλη τη χώρα
  • [07] ΕΥΡΩ-Σημαντικές αλλαγές στις αγορές χρήματος
  • [08] Παπαντωνίου-Συνέντευξη για ένταξη ελλάδας στην ΟΝΕ

  • [01] Κύπρος-Αποστολάκης-Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα.

    31/12/2000 12:32:26

    Ελλάδα και Κύπρος έχουν πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος για αντιμετώπιση κάθε απειλής, τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης σε συνέντευξη στο ΡΙΚ. Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε επίσης ότι το ``casus belli`` ισχύει όπως ίσχυε πριν και ότι οι S-300 από το χώρο που βρίσκονται, καλύπτουν και την Κύπρο, έως εκεί, πρόσθεσε, που πρέπει να καλύπτουν.

    [02] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας.

    31/12/2000 12:13:19

  • Ευχές ``να ζει ο ελληνικός λαός πάντα ειρηνικά με αίσθημα ασφαλείας και με τη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις μας εγγυώνται όσα η εθνική μας αξιοπρέπεια αξιώνει`` διατυπώνει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος υπογραμμίζει ότι `` οι ευχές αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν εφόσον θα προχωρούμε ενωμένοι με αισθήματα αγάπης για την πατρίδα και την αποφασιστικότητα που μας χρειάζεται για την υπεράσπισή της``.

    [03] Καταστήματα-Εορταστικό ωράριο

    31/12/2000 09:53:40

  • Κορυφώνεται σήμερα η αγοραστική κίνηση για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι σήμερα ανοιχτά έως τις έξι το απόγευμα, ενώ οι φούρνοι θα διαθέτουν ψωμί για δύο μέρες. Τα μπλε λεωφορεία θα σταματήσουν να κυκλοφορούν από τις 11 το βράδυ όπως επίσης το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

    [04] Θ. Αναγνωστόπουλος-Συνέντευξη-ΝΔ-συνέδριο

    31/12/2000 09:52:48

    Η ΝΔ θα πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητες της για την επανένταξη του Δ.Αβραμόπουλου σ΄αυτήν, όπως και όλων των προσωπικοτήτων που κατα καιρούς έχουν αποστασιοποιηθεί, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ο βουλευτής Θ. Αναγνωστόπουλος. Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει, οτι το Συνέδριο μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια θετική εξέλιξη, δηλαδή τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του φιλελεύθερου χώρου. Επίσης τονίζει οτι το ενδεχόμενο παρουσίας ενός άλλου κόμματος μπορεί να επενεργήσει ως μοχλός βελτίωσης του χώρου της ΝΔ. Τέλος εκτιμά, ότι το κόμμα Αβραμόπουλου αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο για τη ΝΔ.

    [05] Ελευση νέου έτους-Εκδηλώσεις

    31/12/2000 09:52:42

  • Η Αθήνα αλλά και όλες οι άλλες πόλεις της χώρας προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς τις λαμπερές γιορτές τους για την υποδοχή του νέου έτους. Στο Σύνταγμα η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10.30 και θα διαρκέσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η κίνηση των αυτοκινήτων θα απαγορευθεί στους κεντρικούς δρόμους από τις 10.30 το βράδυ έως τις 3.30 τα ξημερώματα.

    [06] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο σήμερα σε όλη τη χώρα

    31/12/2000 09:52:35

  • Ποδαρικό με κακοκαιρία θα μας κάνει ο νέος χρόνος. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας οι βροχές, οι κατά τόπους καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει τεθεί σε ετοιμότητα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Για το λόγο αυτό, όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν καλό, θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και θα υποχωρήσει από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

    [07] ΕΥΡΩ-Σημαντικές αλλαγές στις αγορές χρήματος

    31/12/2000 09:52:29

  • Η έλευση του Νέου Ετους σε λίγες ώρες θα επιφέρει και σημαντικές αλλαγές στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου με την εισαγωγή του ευρώ το οποίο πλέον θα είναι και το επίσημο νόμισμα της χώρας μας όπως και στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η δραχμή θα αποτελεί πλέον μια υποδιαίρεση του νέου εθνικού μας νομίσματος.Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα της δραχμής όπως είναι γνωστό θα παραμείνουν στην κυκλοφορία μέχρι και τα μέσα του 2002. Τα αντίστοιχα του ευρώ θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας την 1η Ιανουαρίου του 2002. Ωστόσο στο Χρηματιστήριο από την πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους που θα είναι την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου η διαπραγμάτευση, ο διακανονισμός και η εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών θα διενεργούνται σε ευρώ. Ιστορική μεταβολή που θα προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμο την πορεία της χώρας χαρακτηρίζει την εισαγωγή του ευρώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

    [08] Παπαντωνίου-Συνέντευξη για ένταξη ελλάδας στην ΟΝΕ

    31/12/2000 09:52:21

    Μεγάλη προσπάθεια για επιθετική οικονομική πολιτική θα απαιτήσει η ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας -Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός δηλώνει αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια αφού θεωρεί δεδομένη την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξη, 5% κάθε χρόνο και μιλά για προβλήματα προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των χωρών της ευρωζώνης. Επιπλέον υποστηρίζει τη συνέχιση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και θεωρεί αναγκαία την ταχεία ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα βάση ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 December 2000 - 12:30:21 UTC