Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Ανέβηκαν οι τόνοι στην ΚΟ. Ηπιους τόνους μόνο από την Μπακογιάννη.
  • [02] Κινητικότητα σε ΕΕ και Ελλάδα για το Σύνδρομο των Βαλκανίων.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη με Αγγελοπούλου.
  • [04] Διέψευσε ο Σκανδαλίδης ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχια στην Αθήνα.
  • [05] Μήνυση κατά βουλευτή της ΝΔ από δημοσιογράφο στη Δράμα.
  • [06] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [07] ΝΔ-Συνεδρίαση ΚΟ-Φορτισμένο κλίμα
  • [08] Σύνδρομο Βαλκανίων-Πολιτική Επιτροπή ΝΑΤΟ
  • [09] Θεσσαλονίκη-ΑΧΕΠΑ-"Καθαρές" οι εξετάσεις όλων των φοιτητών και
  • [10] Λαλιώτης-Σύνδρομο Βαλκανίων
  • [11] Συνάντηση πρωθυπουργού με Λαλιώτη-Αγγελοπούλου
  • [12] Αεροδρόμιο Σπάτων-Δηλώσεις Λαλιώτη
  • [13] Πορεία φοιτητών ιατρικής-Επεισόδια έξω απο υπουργείο Υγείας
  • [14] Αυτοκτονία Σφηνιά-Πόρισμα ιατροδικαστή
  • [15] Στο 3,9% ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου
  • [16] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο
  • [17] Κυπριακό-Συναντήσεις Παπανδρέου

  • [01] ΝΔ-Ανέβηκαν οι τόνοι στην ΚΟ. Ηπιους τόνους μόνο από την Μπακογιάννη.

    09/01/2001 21:30:14

    Χωρίς απρόοπτα κύλησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της ΝΔ, με θέμα την πορεία προς το συνέδριο. Ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση του καταστατικού, πιέσεις και αμφισβητήσεις, αλλά εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος. Σε ήπιους τόνους κινήθηκε στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ από τις τοποθετήσεις των ομιλητών προκύπτει ότι τη ΝΔ απασχολεί ιδιαίτερα το κόμμα Αβραμόπουλου. Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση του Γιάννη Βαρβιτιώτη στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή και η παραίτησή του από το Πειθαρχικό, καθώς και η παραίτηση του Νικήτα Κακλαμάνη από τομεάρχης υγείας.

    [02] Κινητικότητα σε ΕΕ και Ελλάδα για το Σύνδρομο των Βαλκανίων.

    09/01/2001 21:30:07

    Τη σύσταση επιτροπής, από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες των 15 χωρών της ΕΕ, η οποία θα εξετάσει τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον από τη χρήση όπλων εξασθενημένου ουρανίου, στη Βοσνία και το Κόσοβο και θα υποβάλει το πόρισμά της μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Κομισιόν. Το θέμα απασχολεί σε πολιτικό επίπεδο τους Κόλπους της Συμμαχίας, ενώ στις 15 του μηνός, θα συζητηθεί από εκπροσώπους των υπηρεσιών υγείας των χωρών μελών της Συμμαχίας. Στην Ελλάδα με εντολή του υπουργού Αμύνης, αποσύρονται τα 5.000 βλήματα που βρίσκονται στα πολεμικά πλοία, πάνω στα οποία θα γίνουν μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε θα εγκατασταθούν μόνιμοι σταθμοί τηλεμέτρησης της ραδιενέργειας στα ελληνικά στρατόπεδα στο Κόσοβο και τη Βοσνία, καθώς και σε αποθήκες οπλισμού που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη με Αγγελοπούλου.

    09/01/2001 21:30:00

    Συνάντηση δύο ωρών είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για όλο το φάσμα της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, έκανε τις δικές του παρατηρήσεις για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας από όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς και φορείς. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης, ήταν το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Πολιτισμού και με το οποίο τακτοποιούνται όλες οι εκκρεμότητες για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

    [04] Διέψευσε ο Σκανδαλίδης ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχια στην Αθήνα.

    09/01/2001 21:29:51

    Δημοσιεύματα σημερινών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία, ο ίδιος πήρε την έγκριση του πρωθυπουργού για να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, διέψευσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης. Τις δηλώσεις έκανε μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος, η οποία ασχολήθηκε, κυρίως, με την προετοιμασία του συνεδρίου η οποία αρχίζει με τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου.

    [05] Μήνυση κατά βουλευτή της ΝΔ από δημοσιογράφο στη Δράμα.

    09/01/2001 21:29:39

    Μήνυση κατά του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Παπαδόπουλου, κατέθεσε ο Δημήτρης Κασαπίδης, εκδότης του περιοδικού "Δρώμενα", που εκδίδεται στη Δράμα. Ο μηνυτής κατηγορεί τον βουλευτή που εκλέγεται στην περιοχή, οτι χειροδίκησε σε βάρος του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο ένα του πόδι. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Κασαπίδης, ο βουλευτής ενοχλήθηκε από ένα χιουμοριστικό άρθρο που έγραψε ο ίδιος στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του και του ζήτησε εξηγήσεις, όταν συναντήθηκαν σε πολιτιστική εκδήλωση στην Καλή Βρύση Δράμας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής υποστηρίζει πως ο εκδότης του περιοδικού τον εκβιάζει για να τον πληρώσει, προκειμένου να περάσει κάποιες θέσεις του.

    [06] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    09/01/2001 15:44:45

    Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δημιουργούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Στο λιμάνι της Ραφήνας παραμένουν δεμένα τα πλοία, ενω απο τον Πειραιά αναχώρησαν τα Χάι Σπιντ και τα πλοία για Χίο και Μυτιλήνη. Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστά είναι τα πορθμεία Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, Στείρων-Αγίας Μαρίνας, Αργοστολίου-Ληξουρίου, ενω κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

    [07] ΝΔ-Συνεδρίαση ΚΟ-Φορτισμένο κλίμα

    09/01/2001 15:44:35

  • Σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται από το πρωί η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, με θέμα την πορεία του κόμματος προς το επικείμενο συνέδριο. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε ανοικτός σε αλλαγές, στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, αλλά και σε κριτική, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα δεχθεί προτάσεις που καταστρατηγούν το καταστατικό. "Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη ΝΔ φταίμε όλοι" δήλωσε απο την πλευρά ο Τζαννής Τζαννετάκης, ενω ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ανέφερε, ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται σημάδια εσωστρέφειας απο στελέχη τα οποία αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος.

    [08] Σύνδρομο Βαλκανίων-Πολιτική Επιτροπή ΝΑΤΟ

    09/01/2001 15:44:24

  • Κλιμακώνονται οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη απο το "σύνδρομο των Βαλκανίων". Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα η πολιτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, η οποία καλείται να δώσει απαντήσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία των ανθρώπων, η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου. Στο μεταξύ στο Ουρόσεβατς έχουν μεταβεί για μετρήσεις επιστήμονες απο το "Δημόκριτο" και Ελληνες αξιωματικοί. Το απόγευμα γονείς φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και θα ζητήσουν τη μεταγραφή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

    [09] Θεσσαλονίκη-ΑΧΕΠΑ-"Καθαρές" οι εξετάσεις όλων των φοιτητών και στρατιωτών

    09/01/2001 15:44:15

  • «Καθαρές αποδείχθηκαν οι αιματολογικές εξετάσεις και των άλλων τεσσάρων φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία και των δύο στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει στην ειρηνευτική δύναμη στη γειτονική χώρα- οι οποίοι κατέφυγαν χθες στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για προληπτικές εξετάσεις. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσηλευτικού Ιδρύματος Μάριος Πυρπασόπουλος, ο οποίος δήλωσε οτι έως σήμερα έχουν εξεταστεί συνολικά 18 άτομα, χωρίς, σε καμία από τις περιπτώσεις, να βρεθεί κανένα ανησυχητικό στοιχείο.

    [10] Λαλιώτης-Σύνδρομο Βαλκανίων

    09/01/2001 15:44:06

  • "Η Ελλάδα είχε θέσει εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, το θέμα της μόλυνσης από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τόσο στον ΟΗΕ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος διευκρίνισε, ότι στην κίνησή αυτή, η χώρας μας, βρήκε συμπαραστάτη μόνο τη Ρωσία. Πρόσθεσε οτι απο έρευνες που έγιναν στη βόρειο Ελλάδα την περίοδο των βομβαρδισμών δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα, διαψεύδοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του καθηγητή κ. Ραψομανίκη και της ομάδας του.

    [11] Συνάντηση πρωθυπουργού με Λαλιώτη-Αγγελοπούλου

    09/01/2001 15:44:00

  • θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συζητήθηκαν κατη τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, με την πρόεδρο της επιτροπής του οργανισμού "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και συζήτησαν την πορεία των έργων. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο.

    [12] Αεροδρόμιο Σπάτων-Δηλώσεις Λαλιώτη

    09/01/2001 15:43:52

  • Το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα θα λειτουργήσει κανονικά το Μάρτιο του 2001, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, δήλωσε το πρωί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο "για διαφαινόμενη αναβολή της πλήρους λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Πρόσθεσε ότι απο την 1η Μαρτίου, μας χωρίζουν λιγότερο απο 50 ημέρες και η πραγματικότητα θα δείξει ποιός έχει δίκιο.

    [13] Πορεία φοιτητών ιατρικής-Επεισόδια έξω απο υπουργείο Υγείας

    09/01/2001 15:43:45

  • Επεισοδιακή ήταν η πορεία των φοιτητών της Ιατρικής η οποία κατέληξε, το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας. Περίπου 80 φοιτητές, που διαμαρτύρονται έντονα για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα, όμως, με το οποίο ένα σημαντικό μέρος των φοιτητών της Ιατρικής θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις για απόκτηση ειδικότητας, προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα στον υπουργό Υγείας, Αλέκο Παπαδόπουλο. Οι αστυνομικές δυνάμεις, όμως, που υπήρχαν στην είσοδο του υπουργείου παρεμπόδισαν τους φοιτητές να μπουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια. Τα ΜΑΤ αντέδρασαν με δακρυγόνα, ενώ οι φοιτητές προτίμησαν να αμυνθούν πετώντας αυγά. Ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και η διαμαρτυρία των φοιτητών της Ιατρικής συνεχιστηκε στην οδό Πατησίων.

    [14] Αυτοκτονία Σφηνιά-Πόρισμα ιατροδικαστή

    09/01/2001 15:43:38

  • Υπερβολική χρήση οινοπνευματωδών ποτών αλλά και αντικαταθληπτικών

    χαπιών, είχε κάνει λίγο πρίν την αυτοκτονία του, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της MFD Παντελής Σφηνιάς, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο ιατροδικαστή κ. Καλογριά ο συνδιασμός των αντικαταθληπτικών χαπιών μαζί με την υπερβολική χρήση αλκοόλ, λειτούργησαν αρνητικά στις αντιδράσεις του Παντελή Σφηνιά, οδηγώντας τον στην αυτοκτονία.

    [15] Στο 3,9% ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου

    09/01/2001 15:43:31

  • Ανακοινώθηκε το μεσημέρι απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου, ο οποίος κινήθηκε πτωτικά και έκλεισε στο 3,9% από 4,2% που ήταν το Νοέμβριο. Η πτώση του πληθωρισμού αποδίδεται στη σημαντική μείωση των τιμών των καυσίμων.

    [16] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο

    09/01/2001 15:43:24

  • Μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν απο το βράδυ της Τετάρτης, λόγω διαφοροποίησης των διεθνών τιμών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά 6 με 7 δρχ το λίτρο, ενω αντίθετα φθηνότερα κατά περίπου 7 δρχ θα πωλούνται το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ.

    [17] Κυπριακό-Συναντήσεις Παπανδρέου

    09/01/2001 15:43:13

  • Η πορεία του Κυπριακού θα εξεταστεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, με τον ειδικό απεσταλμένο της Βρετανίας για το Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Το βράδυ ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον και τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Αλφρεντ Μόουζες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 January 2001 - 21:30:47 UTC