Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνικές δυνάμεις-Κόσοβο-Ουράνιο-Τσοχατζόπουλος.
  • [02] Καθησυχαστικό το ΝΑΤΟ για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων".
  • [03] ΝΔ-Στα τέλη Μαρτίου το συνέδριο.
  • [04] ΟΤΕ-Αυξήσεις τιμολογίων.
  • [05] Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από την πτώση του Χρηματιστηρίου.
  • [06] Σημίτης:Εχει λυθεί το θέμα της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ.
  • [07] Συνελήφθη στην Πάτρα Ιταλός μαφιόζος.
  • [08] Ρέππας-Μετρήσεις στο Κόσοβο
  • [09] ΝΑΤΟ-Ρόμπερτσον-Απεμπλουτισμένο ουράνιο
  • [10] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου
  • [11] Συνέδριο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος-Καραμανλής
  • [12] Βουλή-Κατά της άρσης της ασυλίας Μητσοτάκη
  • [13] Πυρκαγιά σε κυπριακό πλοίο
  • [14] "Σύνδρομο Βαλκανίων"-Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου

  • [01] Ελληνικές δυνάμεις-Κόσοβο-Ουράνιο-Τσοχατζόπουλος.

    10/01/2001 21:34:27

    Σε φυσιολογικά επίπεδα ήταν η ρύπανση στις περιοχές του Κοσόβου, όπου στρατοπεδεύουν οι ελληνικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στον αέρα και στο έδαφος. Ο υπουργός Αμύνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης της ελληνικής δύναμης, αν παραστεί ανάγκη και ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκαν και θα καταστραφούν τα 5.000 εκπαιδευτικά βλήματα που υπήρχαν στις φρεγάτες μας, ενώ θα τηρηθούν ιατρικοί φάκελοι για όλους τους στρατιωτικούς που υπηρέτησαν σε Βοσνία και Κόσοβο. Ό κ.Τσοχατζόπουλος μεταβαίνει την Παρασκευή στο Κόσοβο, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση. Την απόσυρση της ελληνικής δύναμης και τον επαναπατρισμό των φοιτητών, ζήτησαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [02] Καθησυχαστικό το ΝΑΤΟ για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων".

    10/01/2001 21:34:19

    Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και την αγωνία των Ευρωπαίων, επιχειρεί το ΝΑΤΟ, το οποίο επικαλούμενο ιατρικές απόψεις, διαβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος από το εξαντλημένο ουράνιο, είναι πολύ περιορισμένος και αφορά πολύ ειδικές περιπτώσεις. Στη Ρώμη, ο Ιταλός υπουργός Αμυνας, ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα από το Σύνδρομο των Βαλκανίων, μεταξύ των Ιταλών στρατιωτών, ανέρχονται στα τριάντα, επτά από τους οποίους έχουν πεθάνει.

    [03] ΝΔ-Στα τέλη Μαρτίου το συνέδριο.

    10/01/2001 21:34:12

    Τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΝΔ στο τριήμερο 30 Μαρτίου με πρώτη

    Απριλίου και όχι 16 με 18 Μαρτίου, που είχε αρχικά προσδιοριστεί, θα εισηγηθεί η οργανωτική επιτροπή, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το Σάββατο. Υπεύθυνος για το καταστατικό και τη νέα οργανωτική δομή του κόμματος, ανέλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ για το πρόγραμμα η Μαριέτα Γιαννάκου. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στο Βερολίνο για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τον συνοδεύουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

    [04] ΟΤΕ-Αυξήσεις τιμολογίων.

    10/01/2001 21:34:05

    Νέα τιμολογιακή πολιτική για ειδικές ομάδες ατόμων, μελετά η διοίκηση του ΟΤΕ για το 2001, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις της αστικής μονάδας και του πάγιου. Ειδικότερα, μελετάται η επέκταση της αστικής μονάδας από το νομό που ισχύει σήμερα σε όλη την περιφέρεια, μειωμένα τέλη για τις ειδικές ομάδες ατόμων, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και χρέωση της αστικής μονάδας ανά δευτερόλεπτο, μέχρι το τέλος του 2001.

    [05] Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από την πτώση του Χρηματιστηρίου.

    10/01/2001 21:33:59

    Πονοκέφαλος έχει εξελιχθεί για την κυβέρνηση η πτωτική πορεία που ακολουθεί εδώ και ένα περίπου μήνα, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Το θέμα τέθηκε και στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι το Χρηματιστήριο λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, έχει αυτονομία που πρέπει να είναι σεβαστή απ' όλους και πρέπει να μείνει μακράν της πολιτικής επιρροής. Ο Μιλτιάδης Εβερτ ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν χαθεί περίπου 23 τρισεκατομμύρια δρχ από τους μικροεπενδυτές.

    [06] Σημίτης:Εχει λυθεί το θέμα της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ.

    10/01/2001 21:33:52

    Το θέμα της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ λύθηκε το 1996, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη συνάντησή του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συζήτησε την πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης. Όσον αφορά την κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης είπε ότι "θα κριθεί από το έργο της που θα φανεί στο τέλος της τετραετίας".

    [07] Συνελήφθη στην Πάτρα Ιταλός μαφιόζος.

    10/01/2001 21:33:44

    Ένα ανώτερο στέλεχος της μαφιόζικης ιταλικής οργάνωσης "Σάκρα Κορόνα Ουνιτά", συνελήφθη από άνδρες της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στον Άγιο Βασίλειο, Ρίου, Πατρών, όπου διέμενε εδώ και ενάμισι χρόνο. Πρόκειται για τον Αλμπίνο Προυντεντίνο, 49 χρόνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης και θεωρείται ως ο μεγαλύτερος διακινητής λαθραίων τσιγάρων στην Ιταλία και την Ελλάδα. Ο 49χρονος αρχιμαφιόζος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την απελασή του.

    [08] Ρέππας-Μετρήσεις στο Κόσοβο

    10/01/2001 15:24:51

    Καλά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών που έγιναν στο Κόσοβο από ομάδα επιστημόνων Ατομικής Ενέργειας και γιατρών της Υγειονομικής Υπηρεσίας στρατού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρέππας ανέφερε οτι τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν στον αέρα, στο χώμα και στους άνδρες ήταν αρνητικά, ωστόσο δήλωσε οτι τα δείγματα θα πρέπει να εξεταστούν και από ειδικά μηχανήματα στην Αθήνα

    [09] ΝΑΤΟ-Ρόμπερτσον-Απεμπλουτισμένο ουράνιο

    10/01/2001 15:24:41

    Συνέντευξη τύπου θα δώσει αργά το μεσημέρι στις Βρυξέλλες ο Διοικητής του ΝΑΤΟ Λόρδος Ρόμπερτσον και θα αναφερθεί στη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τις συμμαχικές επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο. Στο μεταξύ, τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων, απο τις 15 χώρες-μέλη της Eυρωπαικής Ενωσης, προκειμένου να αξιολογήσει τον κίνδυνο στην υγεία, απο τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [10] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου

    10/01/2001 15:24:28

    Το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου ο οποίος όπως δήλωσε κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν αποκλειστικά θέματα παιδείας. Πρόσθεσε οτι το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή μέχρι το Φεβρουάριο. Επίσης έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και για τη διοικητική ανασυγκρότηση των σχολείων.

    [11] Συνέδριο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος-Καραμανλής

    10/01/2001 15:24:10

    Στο Βερολίνο μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος απο τη Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να λάβει μέρος στο τακτικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης. Χθές ο κ. Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, τόνισε οτι είναι ανοιχτός σε αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος, ξεκαθάρισε, ωστόσο, οτι δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση του Καταστατικού.

    [12] Βουλή-Κατά της άρσης της ασυλίας Μητσοτάκη

    10/01/2001 15:23:56

    Κατά της αίτησης της άρσης της ασυλίας του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τάχθηκε η ολομέλεια της Βουλής. Τον κ. Μητσοτάκη είχε μηνύσει ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ Αντώνης Σαμαράς μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε εις βάρος του, ότι χρηματίστηκε από τα «διαπλεκόμενα για να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993. Κύκλοι πάντως προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά δήλωναν οτι "η Βουλή ψήφισε, ομως ο κ. Μητσοτάκης ούτε την άρση της ασυλίας του ζήτησε, οπως δημόσια είχε δεσμευθεί, ούτε παρέστη καν στο Κοινοβούλιο για να ψηφίσει.

    [13] Πυρκαγιά σε κυπριακό πλοίο

    10/01/2001 15:23:45

    Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο υπό σημαία Κύπρου φορτηγό πλοίο "Αρετούσα", ενω έπλεε κοντά στη Δανία με 22μελες πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 4 Έλληνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά που ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

    [14] "Σύνδρομο Βαλκανίων"-Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου

    10/01/2001 15:23:33

    Για τα μέτρα και τις πολιτικές, που προωθεί το υπουργείο Αμυνας, αναφορικά με την αντιμετώπιση των κινδύνων απο τη χρήση βλημάτων απεπλουτισμένου ουρανίου στο Κοσοβο, ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρωθυπουργό, ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός υπενθύμισε, οτι "η Ελλάδα ενημερώθηκε για τη χρήση των βλημάτων αυτών, τον Απρίλιο του 2000 και από την πρώτη στιγμή διεξήγαγε μετρήσεις, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί κάτι το ανησυχητικό". Γνωστοποίησε επίσης οτι το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε να συνεργαστεί και να δώσει στοιχεία για το θέμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 January 2001 - 21:30:53 UTC