Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Ακαρπες οι έρευνες.
  • [02] Δεν δίνει συνέχεια στις δηλώσεις Πάγκαλου η κυβέρνηση.
  • [03] Πρωθυπουργός-Παπαδήμος-Τραπεζίτες-Ζώνη του ευρώ.
  • [04] Πρώτη η ελληνική εμπορική ναυτιλία στον κόσμο.
  • [05] Επίθεση Καραμανλή σε κυβέρνηση-"Διαπλεκόμενους συμμάχους".
  • [06] Μειώθηκε η ποινή του Μαζιώτη.
  • [07] Το τελευταίο χειροκρότημα για τον Κώστα Ρηγόπουλο.

  • [01] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Ακαρπες οι έρευνες.

    15/01/2001 21:21:34

    Άκαρπες απέβησαν οι ολοήμερες έρευνες από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό των πέντε αγνοουμένων, που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο συνετρίβη, ενώ μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, νοτίως του Σουνίου. Το ελικόπτερο μετέφερε από την Πάτμο στην Αθήνα, τον 75χρονο ασθενή Αγαπητό Βαρκάδο και σε αυτό επέβαιναν οι δύο πιλότοι, Αντόνιο Βακάρι και Παναγιώτης Κοντοβέλης, η γιατρός Σοφία Μπεφόν και ο νοσηλευτής, Γιώργος Λεβεντζώνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη βαθειά λύπη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, συνέστησε τετραμελή επιτροπή, για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος. Το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο σε 6 μήνες.

    [02] Δεν δίνει συνέχεια στις δηλώσεις Πάγκαλου η κυβέρνηση.

    15/01/2001 21:21:28

    Δεν θέλησε να δώσει συνέχεια η κυβέρνηση, στις σκληρές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου κατά του πρωθυπουργού και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Δεν παρακολουθούμε και δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί, περιορίστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ακολουθεί μια αρνητική πορεία, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει. Στο μεταξύ αναβλήθηκαν για μία εβδομάδα οι συνεδριάσεις του συντονιστικού Οργάνου της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Εκτελεστικού γραφείου, στις οποίες συμμετέχει και ο κ. Πάγκαλος.

    [03] Πρωθυπουργός-Παπαδήμος-Τραπεζίτες-Ζώνη του ευρώ.

    15/01/2001 21:21:21

    Την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στη ζώνη του ευρώ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Την ίδια ώρα δεκάδες μικροεπενδυτές βρισκόντουσαν έξω από το Χρηματιστήριο, αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη συνεχή

    πτώση και απαξίωση των τιμών των μετοχών. Η Σοφοκλέους μετά τη μικρή αναλαμπή της περασμένης Πέμτης, επανήλθε στο γνώριμο σκηνικό με το γενικό δείκτη να σημειώνει ελεύθερη πτώση κατά περίπου 4,5%.

    [04] Πρώτη η ελληνική εμπορική ναυτιλία στον κόσμο.

    15/01/2001 21:21:15

    Σε έλληνες εφοπλιστές ανήκει σήμερα το 17,4% του παγκόσμιου στόλου και η ελληνική εμπορική ναυτιλία, με πλοία ελληνικής σημαίας και ελληνόκτητα, κατέχει παγκοσμίως την πρώτη θέση με συνολική χωρητικότητα πλοίων περίπου 153 εκατομμύρια τόνων. Σύμφωνα με στοιχεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η ελληνική ναυτιλία έχει τελευταία αξιοσημείωτη ανοδική πορεία και έφτασε από τα 2.487 πλοία, το 1988, στα 3.584 το 2000.

    [05] Επίθεση Καραμανλή σε κυβέρνηση-"Διαπλεκόμενους συμμάχους".

    15/01/2001 21:21:07

    Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για σχέσεις με "διαπλεκόμενους συμμάχους". Μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση της γραμματείας Γυναικών του κόμματός του, ο κ.Καραμανλής υποστήριξε μεταξύ άλλων οτι η πολιτική σήμερα αντιμετωπίζει μία αδίστακτη, όπως τη χαρακτήρισε, απόπειρα ποδηγέτησης και ελέγχου από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, που κινούνται με βασικά όπλα το χρήμα, τα μέσα και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Είπε επίσης, οτι κανένας από τη ΝΔ δεν μπορεί να γίνει νεροκουβαλητής του κατεστημένου, αφού το κόμμα βρίσκεται μισό βήμα πριν από τη δικαίωσή του και αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση. Τόνισε τέλος, οτι στο συνέδριο του κόμματος η ΝΔ θα μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

    [06] Μειώθηκε η ποινή του Μαζιώτη.

    15/01/2001 21:20:57

    Σε πεντέμισι χρόνια μειώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η ποινή της 15ετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στο Νίκο Μαζιώτη, για την τοποθέτηση βόμβας, που δεν εξεράγη, στο υπουργείο Ανάπτυξης, το 1997. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία, με ψήφους έξι έναντι μίας, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, ως προς το πρώτο σκέλος των αδικημάτων.

    [07] Το τελευταίο χειροκρότημα για τον Κώστα Ρηγόπουλο.

    15/01/2001 21:20:49

    Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα σύσσωμος σχεδόν ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, αποχαιρέτησε τον δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Ρηγόπουλο, που πέθανε σε ηλικία 70 ετών από ανακοπή καρδιάς, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί τον περασμένο Αύγουστο. Η κηδεία του έγινε από το νεκροταφείο του Παλ. Φαλήρου, ενώ η σύζυγός του Κάκια Αναλυτή έδειχνε να μην μπορεί να δεχτεί τον αποχωρισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 January 2001 - 21:30:23 UTC