Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [02] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [03] Καταδίωξη στην παραλιακή - Σύλληψη
  • [04] Πυρκαγιά κοντά στα διϋλιστήρια
  • [05] Θεσσαλονίκη-Ληστεία σε υποκατάστημα της Εμπορικής
  • [06] ΕΚΑΒ-Πρόσληψη 18 γιατρών
  • [07] ΗΠΑ-Κόλιν Πάουελ-Κυπριακό
  • [08] Σύλληψη αρχαιοκαπήλων
  • [09] Χριστόδουλος-Κήρυγμα-Ταυτότητες
  • [10] Αποστολάκης-Ερευνα "Δημόκριτου"
  • [11] Ερημοποίηση.
  • [12] Κυπριακό.
  • [13] Καύσιμα.
  • [14] Ερευνες-Ελικόπτερο.

  • [01] Βουλή-Αναθεώρηση του Συντάγματος

    18/01/2001 14:14:55

  • Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, στη Βουλή η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συναίνεση όλων των κομμάτων, ενω πρόσθεσε οτι το γεγονός πως συμφωνούμε σε πολλά θέματα, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, οτι μπορούμε να εκφράζουμε κοινή θέση. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, τόνισε οτι το κόμμα του θα επιδιώξει τη γόνιμη σύνθεση σε κλίμα συναίνεσης, ενω εστίασε την ομιλία του στη διαφάνεια και τη διαπλοκή ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε να περιληφθεί, στις υπο αναθεώρηση διατάξεις, ρύθμιση για ασυμβίστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση επαγγέλματος.

    [02] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    18/01/2001 14:14:48

  • Υπο την προεδρία του Κώστα Σημίτη, συνεδρίασε το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή και ασχολήθηκε με τα θέματα του μετρό Θεσσαλονίκης και της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας. Αργά το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το θέμα του μετρό. Χθες ο κ. Λαλιώτης διαβεβαίωσε οτι το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί κανονικά και έχει βρεθεί λύση.

    [03] Καταδίωξη στην παραλιακή - Σύλληψη

    18/01/2001 13:16:50

  • Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στην Καλλιθέα Αττικής, όπου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας συνελήφθη ο Μιχάλης Λεοτσάκος, σεσημασμένος για απάτες. Η καταδίωξη άρχισε όταν αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές εντόπισαν ΙΧ αυτοκίνητο, που το θεώρησαν ύποπτο και έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει. Αυτός, όμως, ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε καταδίωξη στην Παραλιακή Λεωφόρο κατά την οποία ο οδηγός του ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά έναν τροχονόμο, ενώ προξένησε φθορές σε περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα.

    Τελικά ο δράστης εγκλωβίστηκε περιπολική και συνελήφθη.

    [04] Πυρκαγιά κοντά στα διϋλιστήρια

    18/01/2001 13:16:43

  • Έσβησε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υπαίθρια δεξαμενή μαζούτ στο χώρο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, δίπλα στα διϋλιστήρια Ασπροπύργου. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 50 άνδρες, οι οποίοι έσβησαν σχεδόν αμέσως την πυρκαγιά με ειδικό αφρό και δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασής της.

    [05] Θεσσαλονίκη-Ληστεία σε υποκατάστημα της Εμπορικής

    18/01/2001 13:16:37

  • Ένοπλη ληστεία, με λεία οκτώ εκατομμύρια δραχμές, έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ο δράστης με την απειλή περιστρόφου και χειροβομβίδας ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, υποχρέωσε τον ταμία να του δώσει τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

    [06] ΕΚΑΒ-Πρόσληψη 18 γιατρών

    18/01/2001 13:16:30

  • Την πρόσληψη 18 γιατρών για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να αντιμετωπίζονται τα περισσσότερα απο τα έκτακτα περιστατικά στα ακριτικά νησιά και να μην μεταφέρονται όλα στην Αθήνα. Στο μεταξύ παρά τις εκτεταμένες πολυήμερες έρευνες δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος απο τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ που κατέπεσε το απόγευμα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου.

    [07] ΗΠΑ-Κόλιν Πάουελ-Κυπριακό

    18/01/2001 13:16:24

  • Την πρόθεση της αμερικανικής πλευράς να ασχοληθεί με την αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, υποστηρίζοντας παράλληλα επανέναρξη των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, χωρίς προϋποθέσεις και στη βάση των θέσεων που έχει πάρει ο ΟΗΕ, εξέφρασε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε οτι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις ενέργειες του γγ του ΟΗΕ, ενω θα ενθαρρύνουν εκ νέου τις δύο πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [08] Σύλληψη αρχαιοκαπήλων

    18/01/2001 13:16:17

  • Δυο αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στο Βύρωνα Αττικής. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Φωκά, 75 ετών και Παναγιώτη Πετρίδη, 53 ετών, γιατί σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 εικόνες αγίων, δυο ξυλόγλυπτα απο τέμπλο εκκλησίας, καθώς και διάφορα είδη θρησκευτικής τέχνης. Οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

    [09] Χριστόδουλος-Κήρυγμα-Ταυτότητες

    18/01/2001 13:16:10

  • Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο κήρυγμά του το πρωί στον Αγιο Αθανάσιο Χαλανδρίου, στην Αθήνα, αναφέρθηκε στο θέμα των ταυτοτήτων. Η νίκη, πρόσθεσε, δεν κρίνεται στα σημεία, αλλά στο βάθος του χρόνου. Κάλεσε τους πιστούς να συσπειρωθούν, τονίζοντας οτι τον πόλεμο τον κερδίζει ο Χριστός εδω και 2.000 χρόνια. Ανέφερε ότι εκείνοι που πολεμούν την εκκλησία έρχονται και παρέρχονται και επισήμανε ότι η ζωή του ανθρώπου στη σύγχρονη εποχή έχει καταντήσει ένα μαρτύριο.

    [10] Αποστολάκης-Ερευνα "Δημόκριτου"

    18/01/2001 13:16:03

  • Δεν καταγράφηκαν ενδείξεις ραδιενέργειας στα δεκατέσσερα πεδία βολής στα οποία έχουν γίνει έρευνες από το "Δημόκριτο", διαβεβαίωσε το πρωί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μόνο στο πεδίο βολής Αγχιάλου χρησιμοποιήθηκαν το 1984, στη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης, περίπου 500 βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, απο τα οποία όμως τα επτά βρήκαν το στόχο τους. Ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε επίσης, ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, ακόμα και για το θέμα του πλουτωνίου που προέκυψε και τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα.

    [11] Ερημοποίηση.

    18/01/2001 08:53:33

    Το 30% της έκτασης της χώρας μας αντιμετωπίζει πρόβλημα μετατροπής σε έρημο. Οι περιοχές αυτές είναι κυρίως οι ανατολικές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας (μεγάλα σημεία Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θράκης) η νότια Ελλάδα (Πελοπόννησος), τα νησιά του Αιγαίου και το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης. Σε πολλές περιπτώσεις η υποβάθμιση της γης δεν είναι αναστρέψιμη.

    [12] Κυπριακό.

    18/01/2001 08:53:27

    Την επανέναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο Κυπριακό χωρίς προϋποθέσεις και στη βάση των θέσεων που έχει πάρει ο ΟΗΕ, υποστηρίζει η κυβέρνηση Μπους, όπως τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της, Κόλιν Πάουελ. Επίσης δήλωσε οτι τις ΗΠΑ θα απασχολήσει η αναζήτηση λύσης.

    [13] Καύσιμα.

    18/01/2001 08:53:21

    Ακριβότερη κατά 6,8 δραχμές το λίτρο, πωλείται από τα μεσάνυχτα η βενζίνη, λόγω διαφοροποίησης των διεθνών τιμών. Αντίθετα η τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης μειώθηκε κατά 2,1 και 2,2 δρχ αντίστοιχα.

    [14] Ερευνες-Ελικόπτερο.

    18/01/2001 08:53:12

    Κανένα ίχνος απο τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που έπεσε το απόγευμα της Κυριακής νότια του Σουνίου, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, παρά τις εκτεταμένες πολυήμερες έρευνες. Την ανάγκη να αντιμετωπίζονται τα περισσσότερα απο τα έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν σε ακριτικά νησιά και όχι να μεταφέρονται όλα στην Αθήνα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 January 2001 - 12:30:53 UTC