Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικός στον έλεγχο του DNA, o υπουργός Δικαιοσύνης
  • [02] Βομβιστική επίθεση Μιχαλολιάκου-Στο σκοτάδι οι έρευνες
  • [03] Επίσκεψη Στρατηγού Ράλστοουν- NATO-Δηλώσεις
  • [04] Στο Κόσοβο σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα
  • [05] Συνεχίζεται η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
  • [06] Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με υπουργό Εσωτερικών για το "πόθεν έσχες"
  • [07] Με τον Πάπα συνατάται στο Βατικανό, ο Κωστής Στεφανόπουλος
  • [08] Συναντήσεις Σημίτη, ενόψει της επίσκεψής του στην Κρήτη
  • [09] Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research-ΝΔ
  • [10] Συνάντηση Καραμανλή-Μάνου για το θέμα των ελληνοποιήσεων
  • [11] Ηράκλειο-Αυτοπυρπολήθηκε 70χρονη μικροπωλητής
  • [12] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές
  • [13] Διευθυντής τράπεζας έθεσε τέρμα στη ζωή του με φυτοφάρμακο.
  • [14] Ελλάδα-ΕΕ
  • [15] ΑΔΕΔΥ-"Πόθεν έσχες"
  • [16] "Σαμινα" - Ανακρίσεις

  • [01] Θετικός στον έλεγχο του DNA, o υπουργός Δικαιοσύνης

    24/01/2001 14:12:24

  • Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας δημιουργούνται απο την πολιτεία, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, εμφανίζεται θετικός για έλεγχο του DNA σε άτομα που υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες εις βάρος τους, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ο κ.Σταθόπουλος υποστηρίζει επίσης, οτι για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η κατ'εξαίρεση άρση του απορρήτου και οτι αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται απο άδεια εισαγγελέα η δικαστικού συμβουλίου.

    [02] Βομβιστική επίθεση Μιχαλολιάκου-Στο σκοτάδι οι έρευνες

    24/01/2001 14:12:12

  • Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά. Παρά τις έρευνες, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το είδος της εκρηκτικής ύλης και η συνδεσμολογία της βόμβας που πυροδοτήθηκε.

    [03] Επίσκεψη Στρατηγού Ράλστοουν- NATO-Δηλώσεις

    24/01/2001 14:12:04

  • Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, οτι το ΝΑΤΟ είχε παράσχει στους συμμάχους όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου απο τον περασμένο Ιούλιο, έδωσε σήμερα σε συνάντησή του με Ελληνες δημοσιογράφους στην κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς ο υπεύθυνος του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη στρατηγός Τζόζεφ Ράλστοουν. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, κατέστησε επίσης σαφές οτι το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν είναι ραδιενεργό. Το πρωί ο Αμερικανός στρατηγός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

    [04] Στο Κόσοβο σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

    24/01/2001 14:11:58

  • Τη Γιουγκοσλαβία επισκέπτεται σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα συναντηθεί με στρατιώτες της ελληνικής δύναμης στο Κόσοβο αλλά και με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    [05] Συνεχίζεται η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

    24/01/2001 14:11:52

  • Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και αύριο τα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ που προωθεί προς ψήφιση το υπουργείο Υγείας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σήμερα και αύριο και οι ιδιώτες και ειδικευόμενοι γιατροί. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κάνει λόγο για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, ενώ το υπουργείο Υγείας εκτιμά οτι το ποσοστό των απεργών χθές στα νοσοκομεία της χώρας δεν ξεπερνούσε το 10%.

    [06] Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με υπουργό Εσωτερικών για το "πόθεν έσχες"

    24/01/2001 14:11:45

  • Συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου έχει απο το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή του "πόθεν έσχες" στο δημόσιο. Η ανώτατη δημοσιοϋπαλληλική οργάνωση δηλώνει οτι δεν είναι αντίθετη με το "πόθεν έσχες" αλλά με τη διαδικασία που ακολουθείται και ζητά οι δηλώσεις να μην υποβάλονται στις διευθύνσεις προσωπικού αλλά σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή προκειμένου να περιφρουρούνται τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και να αποκλείεται η αξιοποίηση πληροφοριών για λόγους άσχετους με το "πόθεν έσχες". Αν δεν επιλυθούν στη συνάντηση οι διαφορές που έχουν προκύψει η ΑΔΕΔΥ θα καταθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το θέμα.

    [07] Με τον Πάπα συνατάται στο Βατικανό, ο Κωστής Στεφανόπουλος

    24/01/2001 14:11:39

  • Με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το δεύτερο συναντάται σήμερα στο Βατικανό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στεφανόπουλος προτίθεται να δηλώσει στον Πάπα οτι είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί την Ελλάδα όποτε το επιθυμεί.

    [08] Συναντήσεις Σημίτη, ενόψει της επίσκεψής του στην Κρήτη

    24/01/2001 14:11:31

  • Με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αντικείμενο την προετοιμασία της επίσκεψής του, που θα πραγματοποιήσει μεθαύριο στην Κρήτη. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

    [09] Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research-ΝΔ

    24/01/2001 14:11:25

  • Οι εσωκομματικές έριδες είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ΝΔ σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρίτου μέρους της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ. Το 52,6% της κοινής γνώμης και το 63,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ εντοπίζουν ως κύριο το πρόβλημα αυτό , ενώ το 13% της κοινής γνώμης και το 15,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν οτι είναι πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση η δημιουργία του κόμματος Αβραμόπουλου. Εξάλλου το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν θέλει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του κόμματος.

    [10] Συνάντηση Καραμανλή-Μάνου για το θέμα των ελληνοποιήσεων

    24/01/2001 14:11:18

  • Με τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων Στέφανο Μάνο συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και τον ενημέρωσε για το θέμα των παράνομων, όπως υποστηρίζει, ελληνοποιήσεων. Χθές, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε για το ίδιο θέμα τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    [11] Ηράκλειο-Αυτοπυρπολήθηκε 70χρονη μικροπωλητής

    24/01/2001 14:11:11

  • Μια 70χρονη πλανώδια μικροπωλητής αυτοπυρπολήθηκε το πρωί μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών, στο κέντρο του Ηρακλείου όταν δύο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία, της συνέστησαν να μαζέψει τα χόρτα που πουλούσε, καθώς δεν διέθετε άδεια. Η 70χρονη άρπαξε μέσα από την τσέπη της ένα μπουκαλάκι με καθαρή βενζίνη, περιελούστηκε και με ένα αναπτήρα έβαλε φωτιά. Ωστόσο υπήρξε έγκαιρη και ψύχραιμη επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι με τη συνδρομή ενός περαστικού έβγαλαν τα μπουφάν τους τύλιξαν τη 70χρονη και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

    [12] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές

    24/01/2001 14:11:05

  • Αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Ειδικότερα μειώνεται κατά 0,4 δρχ/λίτρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και κατά 0,8 δραχμές το ντίζελ. Αντίθετα, ακριβαίνει η βενζίνη σούπερ κατά 3,7 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,7 δραχμές.

    [13] Διευθυντής τράπεζας έθεσε τέρμα στη ζωή του με φυτοφάρμακο.

    24/01/2001 14:10:58

  • Νεκρός πάνω στο κρεβάτι του σπιτιού του, στον Πύργο Ηλείας, έχοντας δίπλα ένα άδειο κουτί απο φυτοφάρμακο, βρέθηκε χθες ο 42χρονος Αναστάσιος Μανιάτης, διευθυντής του υποκαταστήματος της Alpha Bank, απο τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ο αυτόχειρας σε επιστολή που άφησε, ζητούσε συγνώμη απο τη μητέρα του, υπονοώντας πως είχε πέσει θύμα του Χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μανιάτη, είχε κοινοποιηθεί πρόσφατα έγγραφο απο τη διοίκηση της τράπεζας οτι παύεται απο τη διεύθυνση του υποκαταστήματος, στο οποίο γίνεται αυτό το διάστημα διαχειριστικός έλεγχος.

    [14] Ελλάδα-ΕΕ

    24/01/2001 09:11:40

    "Η Ελλάδα βγαίνει απο τη Νίκαια κερδισμένη, πετύχαμε τις επιδιώξεις μας", δήλωσε στη Βουλή ο κ.Σημίτης στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα "Η πορεία της Ελλάδας με την ΕΕ". Τόνισε οτι οι αποφάσεις της Νίκαιας και η νέα συνθήκη ανοίγουν το δρόμο για την ένταξη των υποψηφίων χωρών στην ΕΕ και η Ελλάδα έχει συμφέρον να υποστηρίξει τη νέα διεύρυνση γιατί έτσι η Ενωση γίνεται παράγοντας σταθερότητας, δημοκρατίας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. Επικρίσεις διατυπώθηκαν απο την αντιπολίτευση.

    [15] ΑΔΕΔΥ-"Πόθεν έσχες"

    24/01/2001 09:11:33

    Συναντώνται σήμερα εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες" των δημοσίων υπαλλήλων. Αν δεν επιλυθούν στη σημερινή συνάντηση οι διαφορές που έχουν προκύψει η ΑΔΕΔΥ θα καταθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση αναστολής και ακύρωσης της σχετικής απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το θέμα ζητώντας οι δηλώσεις να μην υποβάλλονται στις διευθύνσεις προσωπικού αλλά σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

    [16] "Σαμινα" - Ανακρίσεις

    24/01/2001 09:11:25

    Ενώπιον των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων στον Πειραιά συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του ο υποπλοίαρχος του μοιραίου πλοίου "Εξπρές Σάμινα" Αναστάσιος Ψυχογιός. Στη χθεσινή κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε οτι όταν παρέλαβε τη διακυβέρνηση του "Σάμινα" απο τον προηγούμενο αξιωματικό βάρδιας υπήρχε ήδη απόκλιση της πορείας του πλοίου προσθέτοντας οτι τα γυμνάσια ασφαλείας πραγματοποιούνταν όπως όριζε ο νόμος. Για τα σωστικά μέσα είπε οτι υπήρχαν προβλήματα και γίνονταν προσπάθειες αντικατάστασής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 January 2001 - 12:31:04 UTC