Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην εντατική ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γ.Αμανατίδης
  • [02] Απεργία νοσοκομειακών γιατρών Τρίτη και Τετάρτη
  • [03] ΝΔ:ημερίδα για την Τοπική αυτοδιοικηση-Ομιλία Κ.Καραμανλή
  • [04] Ολυμπος:επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών
  • [05] Νταβός:συνάντηση Παπανδρέου - Γιλμάζ
  • [06] Εικονική άσκηση ετοιμότητας στην Αταλάντη για σεισμό

  • [01] Στην εντατική ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γ.Αμανατίδης

    28/01/2001 19:34:34

    Παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", ο Γιώργος Αμανατίδης. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού νοσηλεύεται από το βράδι του Σαββάτου, μετά το τροχαίο ατύχημα στην οδό Πειραιώς και οι θεράποντες ιατροί θα θεωρήσουν ότι ξέφυγε κάθε κίνδυνο μόνο μετά από την πάροδο τριών ημερών. Ο Αμανατίδης έχει υποστεί θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας του παρασχέθηκε αναπνευστική υποστήριξη. Τον επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωκράτης Κόκκαλης, που δήλωσε "σοκαρισμένος" από το περιστατικό.

    [02] Απεργία νοσοκομειακών γιατρών Τρίτη και Τετάρτη

    28/01/2001 19:32:03

    Κλιμακώνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ενω θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Τρίτη το απόγευμα εξω απο τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Για την Τρίτη έχει εξαγγείλει απεργία και το νοσηλευτικό προσωπικό. Εξάλλου, απο αύριο πραγματοποιούν τετραήμερη αποχή και οι πανεπιστημιακοί γιατροί.

    [03] ΝΔ:ημερίδα για την Τοπική αυτοδιοικηση-Ομιλία Κ.Καραμανλή

    28/01/2001 19:30:57

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κλείνοντας την ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ.Καραμανλής αναφερόμενος στην πορεία του Χρηματιστηρίου έκανε λόγο για ανοσιούργημα και έγκλημα που έπληξε το θεσμό και προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανακατανομή εισοδήματος που έγινε ποτέ, ενώ επέμεινε στο αίτημά του για απομάκρυνση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι κατάκοπη και ανήμπορη, κάτι, που όπως σημείωσε, ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ.Καραμανλης μίλησε για χτυπήματα που δέχεται το κόμμα του και είπε ότι ορισμένοι εξωφλούν γραμμάτια της διαπλοκής, ενώ αναφέρθηκε και στις παράνομες ελληνοποιήσεις, που, όπως είπε, "έγινε όργιο".

    [04] Ολυμπος:επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών

    28/01/2001 19:23:08

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα επιχείρηση μεταφοράς από τις πλαγιές του Ολύμπου δύο ορειβατών που τραυματίστηκαν ελαφρά όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Μαρκόπουλο και τη Σοφία Βρετού, οι οποίοι μαζί με άλλα εφτά μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επιχείρησαν ανάβαση το πρωί στον Ολυμπο σε ύψος περίπου 1300 μέτρων. Προς το μεσημέρι όμως αποκολλήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι χιονιού που παρέσυρε την παρέα των ορειβατών τραυματίζοντας ελαφρά τον Μαρκόπουλο και τη Βρετού. Οι σύντροφοί τους ειδοποίησαν τον Ορειβατικό Σύλλογο Λιτοχώρου, μέλη του οποίου σπεύδουν στην περιοχή για να βοηθήσουν στη μεταφορά των τραυματιών.

    [05] Νταβός:συνάντηση Παπανδρέου - Γιλμάζ

    28/01/2001 19:20:42

    Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας είχε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε πρόσκληση του Τούρκου αντιπροέδρου για τη συνάντηση αυτή και η συζήτησή τους περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα ζητήματα των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ειδικότερα την υλοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της εταιρικής σχέσης.Ο κ.Γιλμάζ ζήτησε τη βοήθεια της ελληνικής πλευράς για τη μεταφορά κοινοτικής τεχνογνωσίας. Ως προς το Κυπριακό οι κύριοι Παπανδρέου και Γιλμάζ διαπίστωσαν ότι εξακολουθεί να υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων τους.

    [06] Εικονική άσκηση ετοιμότητας στην Αταλάντη για σεισμό

    28/01/2001 19:18:07

    Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας, μετά την άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Λαμίας, για την αντιμετώπιση καταστροφών απο σεισμό. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ενεργοποίηση του ρήγματος της Αταλάντης με σεισμό 6,5 Ρίχτερ, που προκάλεσε καταστροφές σε κτίρια και εγκλωβισμούς ανθρώπων. Στην άσκηση έλαβαν μέρος δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και περισσότεροι απο 250 πυροσβέστες, υπάλληλοι του ΟΑΣΠ και διασώστες του ΕΚΑΒ. Την παρακολούθησαν επιστήμονες απο τη Γαλλία, την Ουψάλα και το πανεπιστήμιο της Αθήνας, οι οποίοι μελετούν τη συμπεριφορά των γεωλογικών στοιχείων του ίδιου ρήγματος. Ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης, δήλωσε οτι παρόμοια άσκηση θα διεξαχθεί και στη Βόρεια Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 January 2001 - 21:30:21 UTC