Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΟΦΙΝ-Πρόγραμμα σταθερότητας
  • [02] Σύνοδος Πρυτάνεων-Σχέδιο νόμου για ΤΕΙ
  • [03] "Ροζ" κυκλώματα-Σε δίκη γνωστοί καλλιτέχνες
  • [04] Δίωξη σε 28χρονη, που άφησε την κόρη της μόνη
  • [05] Στην Πρέβεζα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [06] Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Υγεία.
  • [07] Νέο αεροδρόμιο-Μέσα στην εβδομάδα συνάντηση Λαλιώτη-Βερελή

  • [01] ΕΚΟΦΙΝ-Πρόγραμμα σταθερότητας

    10/02/2001 09:50:16

  • Το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας για την περίοδο 2000-2004 αναμένεται να εγκρίνει το ΕΚΟΦΙΝ, που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου. Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το συμβούλιο είναι σε γενικές γραμμές θετική και αναφέρει οτι το ελληνικό πρόγραμμα συνάδει με τις απαιτήσεις του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και με τους γενικούς προσανατολισμούς οικονομικής πολιτικής.

    [02] Σύνοδος Πρυτάνεων-Σχέδιο νόμου για ΤΕΙ

    10/02/2001 09:50:10

  • Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή έκτακτη σύνοδος, στην Πάτρα, των πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπου θα συζητήσουν το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και θα καθορίσουν τη στάση τους. Οι πρυτάνεις διατυπώνουν τις διαφωνίες τους με το προωθούμενο σχέδιο νόμου, καθώς υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει εξομοίωση των πτυχίων. Τη διαφωνία τους με το μέτρο της εξέτασης των διδασκόντων στα ΤΕΙ, εκφράζουν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, οι οποίοι συνεδριάζουν τη Δευτέρα για να καθορίσουν και αυτοί τη στάση τους.

    [03] "Ροζ" κυκλώματα-Σε δίκη γνωστοί καλλιτέχνες

    10/02/2001 09:50:04

    Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο παραπέμπονται οι τραγουδιστές Δημήτρης Κόκοτας και Γιώργος Μαζωνάκης, ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας, ο στυλίστας Κώστας Κασπίρης και άλλα δυο άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή τους σε "ροζ" κυκλώματα στο χώρο της σόου μπιζ. Οι κατηγορίες οι οποίες τους αποδίδονται είναι παρά φύσιν ασέλγεια μεταξύ ανδρών με σκοπό το όφελος και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

    [04] Δίωξη σε 28χρονη, που άφησε την κόρη της μόνη

    10/02/2001 09:49:58

  • Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά στην 28χρονη ανύπαντρη μητέρα, Χριστίνα Χαϊδάρογλου, η οποία άφησε επί τέσσερις μέρες μόνη στο σπίτι της στη Νίκαια του Πειραιά, την 10χρονη κόρη της Ευτυχία, για να πάει με την παρέα της στη Μύκονο. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τους γείτονες, μετέφερε την 10χρονη Ευτυχία στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης "Χαμόγελο του Παιδιού", ενω η 28χρονη μητέρα θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.

    [05] Στην Πρέβεζα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

    10/02/2001 09:49:51

    Την Πρέβεζα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Αγιο Χαράλαμπο. Ο κ. Στεφανόπουλος θα παρακολουθήσει την λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Χαράλαμπου, ενω αμέσως μετά θα έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τις αρχές της πόλης. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ιερό Βράχο του Ζαλόγγου και το μοναστήρι της περιοχής, ενω θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο δήμος της πόλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει απο το Ακτιο επιστρέφοντας στην Αθήνα, το απόγευμα.

    [06] Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Υγεία.

    10/02/2001 09:49:45

    Με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιείται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη η προσυνεδριακή περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ "Υγεία για όλους στον 21ο αιώνα". Η βασική εισήγηση θα γίνει απο τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος Νικήτα Κακλαμάνη, ενω το συντονισμό της συνδιάσκεψης θα έχει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Τζαννής Τζαννετάκης.

    [07] Νέο αεροδρόμιο-Μέσα στην εβδομάδα συνάντηση Λαλιώτη-Βερελή

    10/02/2001 09:49:38

    Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα "Ελευθέριος Βενιζέλος", μετά τη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη. Στο μεταξύ εισήγηση της ΥΠΑ παρελήφθη χθές από τον υπουργό Μεταφορών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει, ότι εάν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου αναβαθμιστεί το σύστημα ραντάρ "ΠΑΛΛΑΣ" και εναρμονιστεί με τα άλλα συστήματα του αεροδρομίου, τότε σε διάστημα 30 ημερών, μετά από δοκιμές οι οποίες θα έχουν πραγματοποιηθεί, θα μπορεί από τις 28 Μαρτίου να δοθεί άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 February 2001 - 12:30:16 UTC