Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΕΙ-Νομοσχέδιο-Διάλογος.
  • [02] Απρόθυμες οι τράπεζες για ρυθμίσεις σχετικά με τα πανωτόκια.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Σημίτης-Αγγελοπούλου-ΔΟΕ.
  • [04] Παπουτσής-Απελευθέρωση ακτοπλοϊας.
  • [05] Νέα ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ.
  • [06] Την Παρασκευή θα γίνει γνωστό πότε θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο.
  • [07] Σεισμικές δονήσεις σε Αττική και Παξούς
  • [08] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου
  • [09] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [10] ΝΔ-Γιαννάκου-θέμα αλλαγής του εμβλήματος του κόμματος
  • [11] Λευκάδα-Τροχαίο-Ενας 17χρονος έχασε τη ζωή του
  • [12] Βρέθηκε νεκρός 33χρονος στις φυλακές Κορυδαλλού.

  • [01] ΤΕΙ-Νομοσχέδιο-Διάλογος.

    14/02/2001 21:14:18

    Την εκτίμηση ότι μέσω του διαλόγου που θα ακολουθήσει με όλους τους φορείς, θα αμβλυνθούν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ευθυμίου επανέλαβε ότι κανένας δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του και πως με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ο ανώτατος χαρακτήρας των ΤΕΙ. Κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως ακαδημαϊκοί τίτλοι τα πτυχία που δίνουν κέντρα ελευθέρων σπουδών που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.

    [02] Απρόθυμες οι τράπεζες για ρυθμίσεις σχετικά με τα πανωτόκια.

    14/02/2001 21:13:39

    Την απροθυμία των τραπεζών να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις σχετικά με τα πανωτόκια, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση. Ο κ. Καρατζάς υπενθύμισε ότι την τελευταία πενταετία οι τράπεζες προχώρησαν σε διαγραφές χρεών, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 650 δις δρχ. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας που μίλησε στην ίδια συνέλευση, δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα των πανωτοκίων, αλλά τόνισε ότι πρέπει βρεθεί λύση με τα υψηλά επιτόκια.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Σημίτης-Αγγελοπούλου-ΔΟΕ.

    14/02/2001 21:13:32

    Καμπανάκι για την πορεία των Ολυμπιακών έργων, χτύπησε η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, σημειώνοντας οτι η εξέλιξη ορισμένων έργων βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής, ζήτησε να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι ρυθμοί προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αύριο φτάνει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, στον οποίο ο Κώστας Λαλιώτης θα παρουσιάσει τις τρεις εναλλακτικές λύσεις για την επέκταση του Μετρό από την Πανόρμου προς το ΟΑΚΑ, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος.

    [04] Παπουτσής-Απελευθέρωση ακτοπλοϊας.

    14/02/2001 21:13:26

    Τις βασικές αρχές του νέου θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση της ακτοπλοίας, το 2002, παρουσίασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Όπως δήλωσε ο κ. Παπουτσής, στόχος του νέου θεσμικού πλαισίου είναι ο υγιής ανταγωνισμός και η προστασία του καταναλωτή και του δημοσίου συμφέροντος. Πρόσθεσε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των αλλαγών που προωθούνται είναι η ελεύθερη επιλογή δρομολογίων, η ελευθερία στον καθορισμό της τιμής των εισιτηρίων και θεσμοθέτηση επιβάρυνσης των εισιτηρίων για τις άγονες γραμμές.

    [05] Νέα ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ.

    14/02/2001 21:13:20

    Νέα ένταση αναμένεται να σημειωθεί στις σχέσεις του υπουργείου Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων και ελάχιστοι τις έχουν καταθέσει. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και σύντομα θα κυκλοφορήσει ερμηνευτική εγκύκλιος που θα αφορά τον τρόπο ελέγχου

    του πόθεν έσχες. Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ θα προσφύγει τελικά στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις.

    [06] Την Παρασκευή θα γίνει γνωστό πότε θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο.

    14/02/2001 21:13:13

    Την Παρασκευή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, καθώς ο πρωθυπουργός, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα δώσει ολοκληρωμένη απάντηση για όλο το φάσμα του αεροδρομίου των Σπάτων και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραδοθεί σε λειτουργία το αεροδρόμιο εγκαίρως και να είναι ασφαλές για τους επιβάτες και τους επισκέπτες.

    Στο μεταξύ, η ΙΑΤΑ ανακοίνωσε οτι την ανησυχούν δύο πράγματα: πρώτον εάν θα είναι έτοιμη η οδική πρόσβαση και αν το προσωπικό και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πηγαινοέρχονται στο αεροδρόμιο, και το δεύτερο αν τα συστήματα θα έχουν επαρκώς ελεγχθεί και δοκιμαστεί.

    [07] Σεισμικές δονήσεις σε Αττική και Παξούς

    14/02/2001 14:52:52

  • Απολύτως καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι απο τις τρείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις, 3,5, 3,8 και 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή της Αθήνας απο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας. Οι δονήσεις αυτές, τονίζουν εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Στο μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην υποθαλάσσια περιοχή των Παξών απο την οποία προήλθε και ο σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και είναι επιφυλακτικοί.

    [08] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου

    14/02/2001 14:52:44

  • Ανοιχτός σε διάλογο, για το νομοσχέδιο που αφορά την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, μετά απο συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ευθυμίου αναφερόμενος σε διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό, δήλωσε οτι κανείς δεν θα χάσει τη θέση του, ενω σχολιάζοντας το θέμα των πιστοποιητικών που απονέμουν Ελληνικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, δήλωσε οτι δεν είναι αναγνωρισμένοι τίτλοι. Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου και με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, το οποίο ζήτησε την παρέμβασή του, ώστε να διατεθούν απο τα υπουργεία οι οφειλόμενοι πόροι προς τους δήμους.

    [09] Συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής για Ολυμπιακούς Αγώνες

    14/02/2001 14:52:38

  • Η πορεία των έργων, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπο τον Κώστα Σημίτη. Σημειώνεται οτι αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζάκ Ρόγκ, επικεφαλής κλιμακίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων.

    [10] ΝΔ-Γιαννάκου-θέμα αλλαγής του εμβλήματος του κόμματος

    14/02/2001 14:52:31

  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί στο προσεχές συνέδριο της ΝΔ θέμα αλλαγής του εμβλήματος του κόμματος, άφησε η Μαριέττα Γιαννάκου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, αλλά πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να το θέσει στο συνέδριο. Απαντώντας σε ερώτηση αν στο συνέδριο θα προσκληθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είπε ότι το θέμα των προσκλήσεων δεν έχει ακόμη εξεταστεί.

    [11] Λευκάδα-Τροχαίο-Ενας 17χρονος έχασε τη ζωή του

    14/02/2001 14:52:23

  • Ενας 17χρονος έχασε τη ζωή του στη Λευκάδα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε απο τη γέφυρα Πόντη στη θάλασσα. Ειδικότερα, το ΙΧ με οδηγό τον 35χρονο Γιώργο Κτενά και επιβάτη τον αδελφό του Θεοφάνη παρεξέκλινε, για άγνωστους λόγους, απο την πορεία του και έπεσε στη θάλασσα. Τα δύο αδέλφια απεγκλωβίστηκαν, όμως ο 17χρονος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο υπέκυψε.

    [12] Βρέθηκε νεκρός 33χρονος στις φυλακές Κορυδαλλού.

    14/02/2001 14:52:16

  • Νεκρός μέσα στο κελί του, στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, βρέθηκε χθες βράδυ ο 33χρονος Γιάννης Πελεκάνος, που εκρατείτο για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών. Ο κρατούμενος, που βρέθηκε απο τους υπαλλήλους του ψυχιατρείου στη διάρκεια της βραδυνής επιθεώρησης, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 February 2001 - 21:30:33 UTC