Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συντάξεις .
  • [02] Οικογενειακό επίδομα .
  • [03] Ανθρώπινα Δικαιώματα .
  • [04] Πάουελ-Παπανδρέου .
  • [05] ΕΕ-"Τρελές αγελάδες" .
  • [06] Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία .
  • [07] Τροχαία - ΚΟΚ.

  • [01] Συντάξεις .

    27/02/2001 08:37:00

    Με την ταυτότητά τους και μια παλιά απόδειξη είσπραξης της σύνταξής τους θα μπορούν απο σήμερα να παραλάβουν τη σύνταξή τους οι περίπου 28.000 συνταξιούχοι, που δεν εισέπραξαν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου, εξαιτίας των προβλημάτων που ανέκυψαν με το νέο σύστημα πληρωμής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε οτι είναι φυσικό ένα νέο σύστημα να εμφανίζει δυσκολίες και μικροπροβλήματα κατά την εφαρμογή του, προσθέτοντας οτι όλα αυτά θα ομαλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

    [02] Οικογενειακό επίδομα .

    27/02/2001 08:36:54

    Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρίνει ως αντισυνταγματικές διατάξεις σχετικού νόμου που προβλέπουν την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος μόνο στον έναν σύζυγο. Οι διατάξεις έχουν κριθεί ως αντισυνταγματικές και απο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο τονίζοντας ως αντισυνταγματική την καταβολή του επιδόματος μόνο στον έναν σύζυγο, γιατί έτσι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας.

    [03] Ανθρώπινα Δικαιώματα .

    27/02/2001 08:36:47

    Δόθηκε χθές στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2000 σε 195 χώρες. Το περιεχόμενο για την Ελλάδα είναι ίδιο με το περσινό αλλά εφέτος καταγράφει την περαιτέρω βελτίωσης της κατάστασης των μειονοτήτων,τα παράπονα των οποίων έχουν μειωθεί ή έχουν εκλείψει. Η έκθεση κάνει μνεία για πρώτη φορά στη τρομοκρατική δράση της "17Ν" και στη δολοφονία του ταξιάρχου Σόντερς. Αναφέρει ακόμη τη διαμάχη εκκλησίας-κράτους για τις ταυτότητες .

    [04] Πάουελ-Παπανδρέου .

    27/02/2001 08:36:41

    Η κατάσταση στη Νότια Σερβία και στη Μέση Ανατολή αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Τα ίδια θέματα θα απασχολήσουν και την κατ΄ιδίαν συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας, Κόλιν Πάουελ και Γιώργου Παπανδρέου, ενώ θα συζητηθούν το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Οι κκ Πάουελ και Παπανδρέου θα έχουν συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό τους Ισμαήλ Τζέμ. Οι "15" ΥΠΕΞ της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ένταση και τη βία στη Νότια Σερβία.

    [05] ΕΕ-"Τρελές αγελάδες" .

    27/02/2001 08:36:34

    Οι υπουργοί Γεωργίας των "15" της ΕΕ απέτυχαν να καταλήξουν χθές σε συμφωνία στα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης με τις "τρελλές αγελάδες". Η Γερμανία και η Δανία απέρριψαν το πρόγραμμα εξόντωσης των ζώων, ζητώντας, όπως και η Ολλανδία, την κατάργηση των μηχανισμών παρέμβασης. Γαλλία και Ισπανία τάχτηκαν υπέρ της εξόντωσης των ζώων για να μειωθεί η προσφορά βοδινού κρέατος. Το συμβούλιο θα εξετάσει εκ νέου το θέμα τον επόμενο μήνα.

    [06] Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία .

    27/02/2001 08:36:28

    Εκπρόσωποι περισσοτέρων από εκατό ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι όπου θα έχουν συνομιλίες με εκπροσώπους 270 σερβικών και γιουγκοσλαβικών επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο οποίος σε συνομιλίες με Γιουγκοσλάβους ομολόγους του θα συζητήσει θέματα σχετικά με την ανασυγκρότηση της περιοχής.

    [07] Τροχαία - ΚΟΚ.

    27/02/2001 08:36:21

    Αιματηρό με θύματα στην άσφαλτο υπήρξε το εορταστικό τριήμερο, καθώς 33 άτομα σκοτώθηκαν και 323 τραυματίστηκαν σε 223 τροχαία ατυχήματα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο εθνικό και περιφερειακό εθνικό δίκτυο της χώρας. Στο μεταξύ, νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει την τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανών λήψεως για τη βεβαίωση παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 February 2001 - 12:30:19 UTC