Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσιμα-Μείωση τιμών
  • [02] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η καταβολή των συντάξεων.
  • [03] Χρυσοχοϊδης-Στο σώμα ειδικών φρουρών οι μεταγωγές.
  • [04] Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, λόγω φοροδιαφυγής
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Πέρσον
  • [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΟΑ-Ασφαλιστικά ταμεία-ΠΙΚΠΑ
  • [07] Βουλή-Πρόταση ΝΔ για παράνομες ελληνοποιήσεις-Απόρριψη
  • [08] Βόμβες μολότοφ, σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης
  • [09] Προμήθεια σημάτων τελών κυκλοφορίας-Εληξε η προθεσμία
  • [10] Εμπορικές επιχειρήσεις-Αποδείξεις σε δραχμές και ευρώ
  • [11] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας, στα Ανω Λιόσια Αττικής
  • [12] Κοντέινερ έπεσε πάνω σε ταξί-Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
  • [13] Βουλή- Ελληνοποιήσεις.
  • [14] ΙΚΑ-Συντάξεις.
  • [15] ΑΣΕΠ-Προσλήψεις.
  • [16] Βουλευτές-Ασυμβίβαστο.
  • [17] Σήματα τελών κυκλοφορίας.

  • [01] Καύσιμα-Μείωση τιμών

    28/02/2001 14:26:56

    Μειώνονται οι τιμές των καυσίμων απο σήμερα και για μια εβδομάδα, λόγω αναπροσαρμογής των διεθνών τιμών. Ειδικότερα οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και τα Ελληνικά Πετρέλαια, μειώνονται κατά 0,6 δρχ/λίτρο οι τιμές της βενζίνης σούπερ, κατά 0,7 δρχ/λίτρο της αμολυβδης, κατά 0,3 δρχ/λίτρο του πετρελαίου κίνησης και κατά 2 δρχ/λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης.

    [02] Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η καταβολή των συντάξεων.

    28/02/2001 14:25:29

  • Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έγινε σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ απο την Αγροτική Τράπεζα, στους περίπου 28.000 συνταξιούχους οι οποίοι δεν είχαν λάβει τη σύνταξή τους λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν την περασμένη εβδομάδα με το νέο σύστημα πληρωμής. Σήμερα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι, των οποίων το επώνυμο αρχίζει απο Κ εως Ο και αύριο όλοι οι υπόλοιποι. Ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, ζήτησε συγγνώμη απο τους συνταξιούχους για την ταλαιπωρία και πρόσθεσε οτι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί απο τον ερχόμενο μήνα.

    [03] Χρυσοχοϊδης-Στο σώμα ειδικών φρουρών οι μεταγωγές.

    28/02/2001 14:25:23

  • Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε το πρωί στη Βουλή οτι απο το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους η Ελληνική Αστυνομία θα πάψει να ασχολείται με τις μεταγωγές των φυλακισμένων, οι οποίες θα ανατεθούν στο σώμα ειδικών φρουρών, των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Απαντώντας ο κ. Χρυσοχοϊδης σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σχετικά με την απόδραση του επικίνδυνου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, είπε οτι αυτή ήταν αποτέλεσμα παραλήψεων, προχειρότητας και επιπολαιότητας και ανέφερε οτι η σχετική κατεπείγουσα έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα.

    [04] Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, λόγω φοροδιαφυγής

    28/02/2001 14:25:16

  • Την αναστολή της λειτουργίας 27 επιχειρήσεων κυρίως κέντρων διασκέδασης και μπάρ, απο 3 εως και 20 ημέρες, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών για λόγους φοροδιαφυγής. Στις επιχειρήσεις αυτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων όπως εισιτηρίων εισόδου καθώς και αποδείξεων λιανικής πώλησης. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Πέρσον

    28/02/2001 14:25:10

  • Με τον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σουηδό ομολογό του Γκόραν Πέρσον, συναντήθηκε το πρωί στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής των 15 που πραγματοποιείται το Μάρτιο στη Στοκχόλμη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το θέμα των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών, καθώς επίσης και για την εφαρμογή των αποφάσεων της Λισσαβώνας. Νωρίτερα οι κύριοι Σημίτης και Πέρσον συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ίβιτσα Ράτσαν και εξέτασαν τη συμφωνία της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία αναμένεται να υπογραφεί τους επόμενους μήνες.

    [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ΟΑ-Ασφαλιστικά ταμεία-ΠΙΚΠΑ

    28/02/2001 14:25:03

  • Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, προκλήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στο ΠΙΚΠΑ. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας απο τις 9 εως τις 12 με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την πώληση του 100% του εθνικού αερομεταφορέα. Παράλληλα, συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Τέλος, πορεία προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί και οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ.

    [07] Βουλή-Πρόταση ΝΔ για παράνομες ελληνοποιήσεις-Απόρριψη

    28/02/2001 14:24:57

  • Απορρίφθηκε απο την ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 150 κατά και 115 υπέρ η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των ευθυνών για την έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων απονομής της ελληνικής ιθαγένειας. Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, ενω υπέρ οι βουλευτές της ΝΔ.

    [08] Βόμβες μολότοφ, σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης

    28/02/2001 14:24:50

  • Δυο βόμβες μολότοφ πέταξαν νωρίς το πρωί δυο άγνωστοι στο προαύλιο του αστυνομικού τμήματος Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιον ή να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Την ώρα της επίθεσης στο τμήμα βρισκόταν ένας αστυνομικός, ο οποίος είδε τους δυο αγνώστους που πέταξαν τις βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο αστυνομικός έσβησε με πυροσβεστήρα τη μικρή φωτιά, ενω είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [09] Προμήθεια σημάτων τελών κυκλοφορίας-Εληξε η προθεσμία

    28/02/2001 14:24:44

  • Εληξε σήμερα η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών. Απο αύριο τα σήματα θα διατίθενται απο τις εφορίες στη διπλάσια όμως αξία.

    [10] Εμπορικές επιχειρήσεις-Αποδείξεις σε δραχμές και ευρώ

    28/02/2001 14:24:37

  • Να εκδίδουν αποδείξεις σε δραχμές και ευρώ, υποχρεώνονται απο αύριο οι εμπορικές επιχειρήσεις. Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δώσει καμία παράταση και τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν προμηθευτεί τις νέες ταμειακές μηχανές θα κυμαίνονται εως 20 εκατομμύρια.

    [11] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας, στα Ανω Λιόσια Αττικής

    28/02/2001 14:24:30

  • Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε το πρωί σε εργοστάσιο ξυλείας στα Ανω Λιόσια Αττικής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Η φωτιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, σβήστηκε μετά απο συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [12] Κοντέινερ έπεσε πάνω σε ταξί-Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

    28/02/2001 14:07:48

  • Κοντέινερ, το οποίο μετέφερε φορτηγό αυτοκίνητο, έπεσε το μεσημέρι απο τη γέφυρα του Σταυρού Αττικής πάνω σε ταξί, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί. Εξαιτίας του συμβάντος, στην περιοχή δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

    [13] Βουλή- Ελληνοποιήσεις.

    28/02/2001 09:11:26

    Με ψήφους 150 κατά και 115 υπέρ απορρίφθηκε απο τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τη "διερεύνηση των ευθυνών για την έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων απονομής της ελληνικής ιθαγένειας". Κατά της πρότασης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές κκ Μάνος και Ψαχαρόπουλος. Υπέρ η ΝΔ και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Καρατζαφέρης.

    [14] ΙΚΑ-Συντάξεις.

    28/02/2001 09:11:20

    Συγνώμη απο τους 28.000 συνταξιούξους του ΙΚΑ στους οποίους δεν καταβλήθηκε η σύνταξη και υπέστησαν χθες ταλαιπωρία κατά την πληρωμή τους απο την Αγροτική Τράπεζα, ζήτησε τόσο η διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος όσο και ο υπουργός Εργασίας. Σήμερα η σύνταξη θα καταβάλεται σε όσους τα επίθετα αρχίζουν απο Κ εως Ο και αύριο σε όλους τους υπόλοιπους.

    [15] ΑΣΕΠ-Προσλήψεις.

    28/02/2001 09:11:14

    Προκηρύχθηκαν απο το ΑΣΕΠ 1.155 θέσεις εργασίας τακτικών υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα μηχανολόγοι, μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι και πληροφορικοί. Η προκήρυξη αφορά για προσλήψεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Αιγαίου, Παιδείας, Πολιτισμού, Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών, Αμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εθνικής Οικονομίας, Διακιοσύνης, Εργασίας, Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Μεταφορών.

    [16] Βουλευτές-Ασυμβίβαστο.

    28/02/2001 09:11:07

    Πρόταση να ισχύσει το ασυμβίβαστο των βουλευτών μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, κατέθεσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χθεσινή σύσκεψη βουλευτών του Κινήματος. Η πρόταση για θέσπιση του ασυμβίβαστου στην άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας απο τους βουλευτές έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΝ εξέφρασε τη διαφωνία του.

    [17] Σήματα τελών κυκλοφορίας.

    28/02/2001 09:11:01

    Τελευταία ημέρα σήμερα για όσους θέλουν να προμηθευθούν τα σήματα των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς λήγει η προθεσμία. Τα σήματα διατίθενται από τις τράπεζες, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια θα τα προμηθεύονται από τις εφορίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 February 2001 - 12:30:38 UTC