Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης για "μυθιστορήματα" κρίσης στο κίνημα.
  • [02] Βουλή-Δρυς για θάνατο 3χρονου στη Μυτιλήνη.
  • [03] Οριακή άνοδο του πληθωρισμού.
  • [04] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ-Σημίτης.
  • [05] Λάρισα-Δριμεία επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.
  • [06] Ο Αβραμόπουλος στην Κρήτη.
  • [07] Βουλή-Σημίτης-Ελικόπτερα για ΕΚΑΒ.
  • [08] Βουλή-Ολυμπιακοί 2004-Σημίτης:Η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης για "μυθιστορήματα" κρίσης στο κίνημα.

    09/03/2001 21:36:43

    Σε μυθιστορήματα κακής ποιότητας και σε ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη φαντασία, απέδωσε ο πρωθυπουργός τη φημολογία των τελευταίων ημερών, που φέρει το ΠΑΣΟΚ να επιδίδεται στο σπορ της εσωστρέφειας με έντονα σημάδια διασπαστικών τάσεων, με αφορμή δημοσιεύματα για μυστικά δείπνα αντιπαραθέσεις και δυσαρέσκειες. Για αθέμιτη και μάταιη μυθοπλασία από ορισμένους που επιδιώκουν να ερμηνεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις με μια μυθιστορηματική προσέγγιση, έκανε λόγο ο υπουργός Τύπου.

    [02] Βουλή-Δρυς για θάνατο 3χρονου στη Μυτιλήνη.

    09/03/2001 21:36:37

    Εξωπραγματικές και εσφαλμένες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών τις κριτικές κατά της κυβέρνησης και της Εθνικής Τράπεζας, για το θάνατο του τρίχρονου Παναγιώτη από τη Μυτιλήνη. Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Δρυς σημείωσε ότι η κυβέρνηση με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση έδωσε τη δυνατότητα στους γονείς του μικρού να αντλήσουν τα απαραίτητα χρήματα για τη μετάβασή του στο εξωτερικό, ενώ η Εθνική τράπεζα εξ'ιδίων διαθεσίμων έδωσε για το σκοπό αυτό 12 εκατ δραχμές.

    [03] Οριακή άνοδο του πληθωρισμού.

    09/03/2001 21:36:31

    Οριακή άνοδο σημείωσε το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός και διαμορφώθηκε στο 3,5% έναντι 3,4% τον Ιανουάριο 2001. Σύμφωνα με την εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η μικρή αυτή άνοδος προήλθε κυρίως από αυξήσεις στα καύσιμα, ιδιαίτερα της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, των δεικτών αλκοολούχων ποτών και καπνού, των κομίστρων των ταξί και των εισιτηρίων των υπεραστικών λεωφορείων.

    [04] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ-Σημίτης.

    09/03/2001 21:36:24

    Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα με ταυτόχρονη καταπολέμηση της ανεργίας, είναι οι βασικοί άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα την Ανάπτυξη. Ο κ. Σημίτης προειδοποίησε πάντως, οτι δεν πρέπει να υποτιμώνται οι δυνάμεις της αδράνειας και όσοι εμμένουν σε βολικές καταστάσεις, ούτε να υποτιμάται η ανασχετική επιρροή αντιλήψεων, νοοτροπιών και πρακτικών που διαμορφώθηκαν στο παρελθόν.

    [05] Λάρισα-Δριμεία επίθεση Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.

    09/03/2001 21:36:17

    Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και των διαπλεκομένων, εξαπέλυσε από τη Λάρισα, στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ως διαπλεκόμενη, με συμφέροντα που πλήττουν την αναπτυξιακή διαδικασία και βρίσκονται σε αντίθεση με την κοινωνία. Αναφερόμενος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ.Καραμανλής υποστήριξε οτι το κόμμα του ούτε εξαπάτησε, ούτε εκβίασε, ούτε έκλεψε την ψήφο κανενός. Φθάσαμε, τόνισε, στο 43% και απλώσαμε βαθειές ρίζες σε ολόκληρη την κοινωνία. Απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζοντας έτσι την πολιτική των "ανοικτών θυρών" που προωθεί η ΝΔ, ενώ παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση για συντηρητική διαχείριση και απουσία συγκροτημένης πολιτικής. Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο με συζητήσεις για το καταστατικό και το πρόγραμμα.

    [06] Ο Αβραμόπουλος στην Κρήτη.

    09/03/2001 21:36:11

    Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, εκτός Αττικής, μετά την ανακοίνωση

    του κόμματός του, έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ρέθυμνο της Κρήτης και ειδικότερα τα Ανώγεια. Οι κάτοικοι του χωριού τον υποδέχθηκαν με μπαλωθιές και μαντινάδες, ενώ στο γεύμα στο οποίο παρακάθησε, δεν έλειψαν τα πολιτικά σχόλια και οι αναφορές ακόμα και στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πάντως ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την επίσκεψή του φιλική και όχι πολιτική.

    [07] Βουλή-Σημίτης-Ελικόπτερα για ΕΚΑΒ.

    09/03/2001 21:36:04

    Την προμήθεια νέων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ανήγγειλε στη βουλή ο Κώστας Σημίτης, διευκρινίζοντας ότι τα ελικόπτερα έχουν προδιαγραφές να πετούν τη νύχτα και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν έχουν απεριόριστες δυνατότητες. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για μικροκομματική εκμετάλλευση ορισμένων περιστατικών, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να παρουσιάσει πως όλα είναι εφικτά και η κυβέρνηση δεν τα πραγματοποιεί, άρα φταίει.

    [08] Βουλή-Ολυμπιακοί 2004-Σημίτης:Η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

    09/03/2001 21:35:58

    Τη βεβαιότητά του, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, τόσο στο επίπεδο των αθλητικών υποδομών, όσο και των αθλητικών επιδόσεων εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στο γιγαντιαίο πρόγραμμα χρηματοδότησης των υποδομών, ύψους 1 τρις δρχ, για τους χώρους τέλεσης των αγώνων, τους χώρους διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων σε άλλες τέσσερις πόλεις και στο δίκτυο των ολυμπιακών προπονητηρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 March 2001 - 21:30:19 UTC