Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Σκόπια.
  • [02] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη-Ανοιγμα στην κοινωνία.
  • [03] ΝΔ-Προσυνεδριακός διάλογος-Πρόβλημα με Αλογοσκούφη.
  • [04] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Ικανοποίηση συνδικαλιστών από Κ.Στεφανόπουλο.
  • [05] ΟΠΑΠ-Δίωξη κατά Σαλελέ-Κόκκαλης.
  • [06] Ελεύθερος ο Γ.Κοσκωτάς.
  • [07] Ελεύθερος υπο όρους ο Γιώργος Κοσκωτάς
  • [08] Στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ
  • [09] ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη στην Κεντρική Επιτροπή
  • [10] Πάτρα-Προσυνέδριο ΝΔ-Σειρά ομιλητών-Αντίδραση Αλογοσκούφη
  • [11] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός εκπαιδευτικών-Επιτυχόντες-Πίνακες
  • [12] Καστοριά-Κατασχέθηκαν 100 κιλά χασίς
  • [13] Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα-Πατέρας σκότωσε το γιό του
  • [14] Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών
  • [15] Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης
  • [16] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Συνεχίζονται οι επιθέσεις του ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ
  • [17] Ρωσικό αεροσκάφος-Αεροπειρατία-Αιματηρή κατάληξη

  • [01] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Σκόπια.

    16/03/2001 21:51:28

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων και αλβανών ανταρτών, από τις οποίες σήμερα τραυματίσθηκαν 5 πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τέτοβο έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από το σλαβικό στοιχείο, το οποίο απαριθμεί το 15 με 20% του πληθυσμού της. Στα Σκόπια για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας, φθάνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Στην Αθήνα, ο γγ του ΝΑΤΟ απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταλεί στρατιωτική δυναμη, εάν δεν εξαντληθούν τα διπλωματικά μέσα. Κατά της αλλαγής συνόρων, τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης.

    [02] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη-Ανοιγμα στην κοινωνία.

    16/03/2001 21:51:21

    Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ με τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία και ανανέωση χωρίς εξωβελισμούς, εσωκομματικές περιχαρακώσεις και διχαστικές πρακτικές, πρότεινε ο πρωθυπουργός, σε μια ιδιαίτερα ενωτική ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σημίτης ζήτησε να σταματήσει το κλίμα εσωστρέφειας και εφησυχασμού, ώστε το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει την πορεία του χωρίς εσωκομματικές περιχαρακώσεις, μιζέρια και ομφαλοσκοπήσεις και άγονες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο πρωθυπουργός επέκρινε τη ΝΔ ότι στο έργο της κυβέρνησης αντιτάσσει τον μηδενισμό, τις ύβρεις, την κινδυνολογία και την καταστροφολογία, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει έμμεση κριτική στον αρχιεπίσκοπο για τις θέσεις του σχετικά με τις ταυτότητες και άλλα θέματα.

    [03] ΝΔ-Προσυνεδριακός διάλογος-Πρόβλημα με Αλογοσκούφη.

    16/03/2001 21:51:15

    Και ενώ η κρίση στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εκτονώνεται, ένταση προέκυψε ξαφνικά στη ΝΔ, καθώς ο τομεάρχης επί των οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κατήγγειλε δημόσια τη διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για αρουραίους που βρίσκονται στα κομματικά γραφεία και ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στο προσυνέδριο της Πάτρας, με θέμα "Ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη", γιατί ενώ ήταν ομιλητής από τους πρώτους, μπήκε ξαφνικά από τους τελευταίους στη λίστα.

    [04] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Ικανοποίηση συνδικαλιστών από Κ.Στεφανόπουλο.

    16/03/2001 21:51:08

    Ικανοποιημένοι από την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, σχετικά με το ασφαλιστικό, δήλωναν τα συνδικαλιστικά στελέχη, εκτιμώντας ότι οι θέσεις αυτές διευκολύνουν το εργατικό κίνημα για την απόκρουση των αλλαγών στο ασφαλιστικό. Στο μεταξύ, οι εργασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ συνεχίζονται και επικρατεί κλίμα συσπείρωσης, στην προοπτική αντιπαράθεσης για το ασφαλιστικό.

    [05] ΟΠΑΠ-Δίωξη κατά Σαλελέ-Κόκκαλης.

    16/03/2001 21:51:02

    Πλημμεληματικές διώξεις ασκήθηκαν κατά του πρώην διοικητή του ΟΠΑΠ, Χρήστου Σαλελέ και των αρμοδιων υπαλλήλων του οργανισμού της περιόδου 1997 - 99, καθώς και κατά του προέδρου της Ιντραλότ, Σωκράτη Κόκκαλη, άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών. Η δίωξη αφορά τις αδιαφανείς διαδικασίες που φέρονται οτι τηρήθηκαν με την ανάθεση της οργάνωσης και τους λειτουργίας του παιχνιδιού, "προκαθορισμένο στοίχημα".

    [06] Ελεύθερος ο Γ.Κοσκωτάς.

    16/03/2001 21:50:54

    Στο σπίτι του στην Εκάλη βρίσκεται από το μεσημέρι ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος αποφυλακίστηκε υπό όρους με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής των 25 χρόνων κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για την υπεξαίρεση των 33 δισ δρχ από την Τράπεζα Κρήτης. Ο Κοσκωτάς θα πρέπει να μένει μόνιμα στο σπίτι του στην Εκάλη, θα παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

    [07] Ελεύθερος υπο όρους ο Γιώργος Κοσκωτάς

    16/03/2001 14:42:36

  • Ελεύθερος υπο όρους αφέθηκε σήμερα ο Γιώργος Κοσκωτάς ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 χρόνων για την υπεξαίρεση των 33 δισ. δραχμών απο την τράπεζα Κρήτης. Ο πρώην τραπεζίτης εγκατέλειψε τις φυλακές Κορυδαλλού, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του. Βγαίνοντας απο την πύλη των φυλακών αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για τη μελλοντική επαγγελματική του σταδιοδρομία, ενώ έφυγε συνοδευόμενος απο τις δύο κόρες και το γιό του και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στην Εκάλη.

    [08] Στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ

    16/03/2001 14:42:29

  • Την ικανοποίησή του, για την υποστήριξη της Ελλάδας στη κυβέρνηση των Σκοπίων, με αφορμή τις επιθέσεις των Αλβανών ανταρτών στην περιοχή, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, λόρδος Τζορτζ Ρόμπερτσον, ο οποίος απο το πρωί στην Αθήνα, έχει διαδοχικές συναντήσεις, με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Υπογράμμισε δε οτι η ώρα των εξτρεμιστών τελειώνει, ενω ανακοίνωσε οτι το ΝΑΤΟ θα ορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για την ΠΓΔΜ. Το μεσημέρι ο κ.Ρόμπερτσον έγινε δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το πρωί συναντήθηκε διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [09] ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη στην Κεντρική Επιτροπή

    16/03/2001 14:42:22

  • Τη σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του το πρωί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μία πορεία ανανέωσης μέσα απο συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες, καθώς η κοινωνία στέλνει εδώ και καιρό μηνύματα για την ανάγκη ανανέωσης. Τόνισε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη αυτή, ενω κατηγόρησε τη ΝΔ οτι απέναντι στο έργο της κυβέρνησης αντιτάσσει το μηδενισμό των πάντων.

    [10] Πάτρα-Προσυνέδριο ΝΔ-Σειρά ομιλητών-Αντίδραση Αλογοσκούφη

    16/03/2001 14:42:16

  • Στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ στην Πάτρα, με θέμα "Ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη", θα μιλήσει το απόγευμα, ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής. Στο μεταξύ ο βουλευτής Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε με επιστολή του προς την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, οτι δεν θα παραστεί στην Πάτρα, αν δεν αλλάξει η σειρά των ομιλητών, που τον φέρνει πίσω απο άλλα στελέχη, αν και συνυπεύθυνος στον τομέα ανάπτυξης με το Γ.Βουλγαράκη.

    [11] ΑΣΕΠ-Διαγωνισμός εκπαιδευτικών-Επιτυχόντες-Πίνακες

    16/03/2001 14:42:09

  • Στις νομαρχίες όλης της χώρας αποστέλλονται σήμερα απο το ΑΣΕΠ οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών του περασμένου Σεπτεμβρίου. Οι πίνακες αφορούν τους κλάδους θεολόγων, φυσικών, γαλλικής, αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, κοινωνιολόγων, φυσικής αγωγής και πληροφορικής για ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    [12] Καστοριά-Κατασχέθηκαν 100 κιλά χασίς

    16/03/2001 14:42:02

  • Περίπου 100 κιλά χασίς κατάσχεσαν αστυνομικοί στην Καστοριά, όπου είχαν στήσει ενέδρα σε Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών. Τραυματίστηκε ένας απο τους δυο δράστες, ο οποίος προσπάθησε να πετάξει χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι όμως πρόλαβαν να τον πυροβολήσουν πρώτοι. Επίσης συνελήφθη ένας 19χρονος συνεργάτης του, ενώ ένα τρίτο άτομο κατόρθωσε να διαφύγει.

    [13] Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα-Πατέρας σκότωσε το γιό του

    16/03/2001 14:41:55

  • Απο την αστυνομία κρατείται και ανακρίνεται ο Αδαμ. Λιακόπουλος 67 ετών συνταξιούχος καθηγητής, ο οποίος σήμερα το πρωϊ σκότωσε το γιό του Χρήστο 31 ετών, άνεργο. Το έγκλημα διαπράχθηκε μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε η αδελφή του θύματος στην περιοχή Υψηλών Αλωνιών της Πάτρας. Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα με μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα, στο κεφάλι την ώρα που κοιμόταν. Ο δράστης παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας οτι ο γιός του τον μεταχειριζόταν άσχημα και τον έβριζε.

    [14] Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών

    16/03/2001 14:41:47

  • Πραγματοποιείται μεθαύριο Κυριακή σε πανελλαδική κλίμακα η πρώτη απογραφή πληθυσμού και κατοικιών του 21ου αιώνα, ενω η τελευταία αντίστοιχη απογραφή έγινε στο 1991. Οι απαντήσεις που θα δοθούν στις ερωτήσεις, τις οποίες θα θέσουν οι απογραφείς είναι απολύτως εμπιστευτικές και δεν παρέχονται σε κανένα φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό.

    Στο μεταξύ, απο το μεσημέρι άρχισε η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία και η τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνσή τους.

    [15] Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης

    16/03/2001 14:41:39

  • Πέθανε χθές βράδυ σε ηλικία 72 ετών, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Αγαθάγγελος Ταμπουρατζάκης, ο οποίος έπασχε απο καρκίνο. Η σορός του θα μεταφερθεί απόψε στο μητροπολιτικό ναό της Νέας Σμύρνης, όπου θα ψαλλεί το μεσημέρι της Κυριακής η εξόδιος ακολουθία.

    [16] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Συνεχίζονται οι επιθέσεις του ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ

    16/03/2001 14:41:27

  • Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο Τέτοβο, όπου οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ανταρτών και αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτη ένταση, ενω δεκάδες οικογένειες Σλαβομακεδόνων εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να σωθούν. Η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε, ότι ο στρατός αναλαμβάνει απο σήμερα ευρύτερο ρόλο προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιθέσεις των Αλβανών. Ρωσία και Ευρωπαική Ενωση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα βίαια επεισόδια στην περιοχή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΑΣΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις των Αλβανών ανταρτών.

    [17] Ρωσικό αεροσκάφος-Αεροπειρατία-Αιματηρή κατάληξη

    16/03/2001 14:41:15

  • Αιματηρή κατάληξη είχε τελικά το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο της Μεδίνας στη Σαουδική Αραβία, η αεροπειρατία που εκδηλώθηκε χθές σε ρωσικό αεροσκάφος με 162 επιβαίνοντες. Μετά απο επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στο αεροσκάφος για την απελευθέρωση περίπου 100 ομήρων, τρείς αεροπειρατές συνελήφθησαν, ενω στη διάρκεια της επιχείρησης, έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας απο τους δράστες. Κύριο αίτημα των αεροπειρατών, ήταν ο άμεσος τερματισμός των ρωσικών επιθέσεων στην Τσετσενία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 March 2001 - 21:30:29 UTC