Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετ΄εμποδίων συνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών
  • [02] Αττική Οδό-Το απόγευμα στην κυκλοφορία τα πρώτα 21 χιλ.
  • [03] Μέσα μεταφοράς-Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [04] Πρωθυπουργός-Συνέδριο-Μεταναστευτική πολιτική
  • [05] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Σχετική ηρεμία
  • [06] Απεργία Τουριστικών Λεωφορείων-Επεισόδια-Συλλήψεις
  • [07] ΠΓΔΜ-Κόσοβο-Ελλάδα-ΕΕ.
  • [08] Απογραφή.
  • [09] Αττική Οδός.
  • [10] Απεργία- Μέσα μεταφοράς.
  • [11] Τρελές αγελάδες-ΕΕ.
  • [12] ΕΚΑΒ-Πτώμα γυναίκας.

  • [01] Μετ΄εμποδίων συνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών

    19/03/2001 14:02:06

  • Μετ΄εμποδίων συνεχίζεται και σήμερα στα αστυνομικά τμήματα και τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, που διεξήχθη χθες σε όλη τη χώρα. Σήμερα, προσέρχονται όσοι για διαφόρους λόγους δεν κατέστη δυνατόν να απογραφούν χθες. Σε αρκετά όμως αστυνομικά τμήματα έχουν δημιουργηθεί μικροπροβλήματα, καθώς δεν είχαν διανεμηθεί οι σχετικοί πίνακες.

    [02] Αττική Οδό-Το απόγευμα στην κυκλοφορία τα πρώτα 21 χιλ.

    19/03/2001 14:01:58

  • Παραδίδονται το απόγευμα στην κυκλοφορία τα πρώτα 21 χιλιόμετρα της Αττικής Οδού. Πρόκειται για δύο τμήματα που συνδέουν το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων με τη λεωφόρο Παλλήνης και το Γέρακα και απο τη Μεταμόρφωση εως τη λεωφόρο Κύμης. Για το πρώτο τμήμα που έχει τρεις λωρίδες ανα κατεύθυνση θα εισπράττονται διόδια 200 δραχμές μετά απο το Πάσχα. Σημειώνεται οτι η αρχική σύμβαση προέβλεπε να δοθούν σήμερα στην κυκλοφορία 14 χιλιόμετρα.

    [03] Μέσα μεταφοράς-Απεργιακές κινητοποιήσεις

    19/03/2001 14:01:52

  • Ταλαιπωρία αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Απο τις 5 εως τις 7 το πρωί δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και απο τις 5 μέχρι τις 9 οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και τα τρένα του ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς πραγματοποιούν αυτή την απεργιακή κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στην Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει για αύριο 24ωρη απεργία.

    [04] Πρωθυπουργός-Συνέδριο-Μεταναστευτική πολιτική

    19/03/2001 14:01:45

  • Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη άρχισαν σήμερα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης οι εργασίες συνεδρίου με θέμα τη μεταναστευτική πολιτική. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η πολιτική αυτή χρειάζεται επαναχάραξη και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες μας έχουν ανάγκη για να ζήσουν και εμείς τους έχουμε ανάγκη για την ανάπτυξή μας. Ο κ. Σημίτης το μεσημέρι αναχώρησε για το Λονδίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με το Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλέρ. Την Πέμπτη θα μεταβεί στη Στοκχόλμη, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    [05] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Σχετική ηρεμία

    19/03/2001 14:01:38

  • Σχετική ηρεμία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Τέτοβο στην ΠΓΔΜ, ύστερα από μία νύχτα σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Αλβανών ανταρτών, που ελέγχουν τους λόφους γύρω από την πόλη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απο τα Σκόπια, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή, τονίζοντας οτι η κατάσταση "έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο". Για το θέμα των επιθέσεων των Αλβανών ανταρτών στην ΠΓΔΜ, συνεδριάζουν εκτάκτως απο το πρωί στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να παρουσιάσει πρόταση για την προώθηση μίας λύσης στην κρίση που προκάλεσαν οι Αλβανοί αντάρτες. Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, μετά απο συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Σεργκάν Κερίμ, δήλωσε οτι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα Κοσόβου-ΠΓΔΜ, προκειμένου να αποκόψει τις γραμμές τροφοδοσίας των αλβανών ανταρτών.

    [06] Απεργία Τουριστικών Λεωφορείων-Επεισόδια-Συλλήψεις

    19/03/2001 14:01:32

  • Κυκλοφοριακά προβλήματα και επεισόδια δημιουργήθηκαν το πρωί στην Αθήνα λόγω της απεργίας διαρκείας που έχει εξαγγείλει απο σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιόκτητων Τουριστικών Λεωφορείων. Δεκάδες πούλμαν έχουν σταθμεύσει απο το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της "Ρενώ" στη λεωφόρο Αθηνών, στην Ακρόπολη, στο Πεδίον του Αρεως και στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί, οι οποίοι ζητούν απο την κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο τους, απειλούν με πορεία προς το υπουργείο Συγκοινωνιών. Το πρωί συνελήφθη ένας οδηγός ο Γεώργιος Παυλίδης, ο οποίος έβαλε κάθετα το λεωφορείο του στη λεωφόρο Συγγρού με αποτέλεσμα να κόψει την κυκλοφορία. Επίσης, συνελήφθη και ο Παναγιώτης Κατσιμπάρδης, μέλος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος παρότρυνε τον οδηγό στην ενέργειά του αυτή.

    [07] ΠΓΔΜ-Κόσοβο-Ελλάδα-ΕΕ.

    19/03/2001 08:33:55

    Τα προβλήματα στο Τέτοβο, στη νότια Σερβία και στο Κόσοβο μπορούν να λυθούν μόνο δια της διπλωματικής οδού και με σεβασμό των συνόρων και των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Παπανδρέου. Στις Βρυξέλλες συνέρχεται το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων των ΥΠΕΞ της ΕΕ και θα εξετάσει τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης. Η ΠΓΔΜ επέβαλε το βράδυ απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενω άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έπληξαν θέσεις των Αλβανών ανταρτών σε λόφους γύρω απο το Τέτοβο.

    [08] Απογραφή.

    19/03/2001 08:33:49

    Με επιτυχία διεξήχθη χθες η πανελλαδική απογραφή πολιτών και κατοικιών, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους, καθώς και για την συνεργασία τους στις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν επιμέρους δυσκολίες. Η Στατιστική Υπηρεσία υπενθυμίζει σε όσους για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατόν να απογρφούν, να προσέλθουν σήμερα Δευτέρα στα κατά τόπους γραφεία της, στα δημοτικά καταστήματα ή στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να απογραφούν.

    [09] Αττική Οδός.

    19/03/2001 08:33:42

    Δίδεται το απόγευμα στην κυκλοφορία τμήμα της Αττικής Οδού, που συνδέει το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων με τη λεωφόρο Παλλήνης και το Γέρακα και τη Μεταμόρφωση με την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας συνολικού μήκους 21 χλμ. Κατά τα χθεσινά εγκαίνια απο τον ΥΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Λαλιώτης είπε οτι μέχρι το Πάσχα, θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση και ακολούθως θα καταβάλλονται διόδια 200 δρχ. Ο υπουργός είπε οτι η αλήθεια των έργων είναι η καλύτερη απάντηση στους επικριτές.

    [10] Απεργία- Μέσα μεταφοράς.

    19/03/2001 08:33:36

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν προαναγγείλει για σήμερα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ζητώντας απο την κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο τους, καθώς θεωρούν οτι τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ αποσπούν συνεχώς τμήματα απο το έργο τους. Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, ενω σε εκδήλωση συμπαράστασης θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ και ΟΣΕ απο 5-7 το πρωί και ΗΣΑΠ και Μετρό από 5 έως 9 το πρωί.

    [11] Τρελές αγελάδες-ΕΕ.

    19/03/2001 08:33:30

    Η νόσος των τρελών αγελάδων θα απασχολήσει σήμερα το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες στο οποίο θα μετάσχει και ο Ελληνας υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο αποτροπής μετάδοσης και στη χώρα μας αφθώδους πυρετού ελήφθησαν σειρά μέτρων όπως ο εξονυχιστικός έλεγχος στρατιωτών του ΝΑΤΟ που διέρχονται απο την Ελλάδα και τουριστών που προέρχονται απο χώρες υψηλού κινδύνου, όπως η Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Γερμανία.

    [12] ΕΚΑΒ-Πτώμα γυναίκας.

    19/03/2001 08:33:24

    Ολοκληρώθηκε το βράδυ η νεκροψία πτώματος γυναίκας, που εκβράσθηκε το Σάββατο στην περιοχή Μπάλου Χανίων. Ο σύζυγος της ιατρού του ΕΚΑΒ Σοφίας Μπεφόν, η οποία αγνοείτο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σούνιο, δήλωσε οτι κατά 99% το πτώμα ανήκει στη γυναίκα του, αφού αναγνώρισε τα εσώρουχά της. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είπε οτι το πτώμα ανήκει στη κόρη του, τόνισε ομως οτι θα περιμένει και το αποτέλεσμα του ελέγχου του DNA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 March 2001 - 12:30:24 UTC