Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓΔΜ-Θέσεις ανταρτών βομβαρδίζουν οι στρατιωτικές δυνάμεις.
  • [02] Οικογενειακό επίδομα-Δρυς.
  • [03] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι πρυτάνεις Πανεπιστημίων.
  • [04] Παγκόσμια Ημέρα Νερού-Παγκόσμιο πρόβλημα.
  • [05] Στοκχόλμη-ΕΕ-Σημίτης.
  • [06] Εκκλησία-Ταυτότητες-Υπογραφές.
  • [07] Χρηματιστήριο-Στη φυλακή ο υπεύθυνος της εταιρίας ΜΑΚΛΩ.

  • [01] ΠΓΔΜ-Θέσεις ανταρτών βομβαρδίζουν οι στρατιωτικές δυνάμεις.

    22/03/2001 21:31:05

    Θέσεις αλβανών ανταρτών, βομβαρδίζουν από το πρωί στρατιωτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, από δω και στο εξής το λόγο θα έχουν οι στρατιωτικοί διοικητές. Στην περιοχή βρίσκεται η τρόικα της ΕΕ, ενώ το ΝΑΤΟ αποφάσισε να περιορίσει ακόμα περισσότερο την ουδέτερη ζώνη γύρω από το Κόσοβο, και να επιτρέψει την επιστροφή του γιουγκοσλαβικού στρατού, σε δύο τομείς της ζώνης. Για το ταξίδι του στα Σκόπια, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ευθύνες στο ΝΑΤΟ, επέρριψε η γγ του ΚΚΕ.

    [02] Οικογενειακό επίδομα-Δρυς.

    22/03/2001 21:30:59

    Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρυς, σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν την απόφαση του δικαστηρίου. Ο κ. Δρυς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταβολή των ποσών του επιδόματος να γίνει το 2002, καθώς στον φετινό προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί σχετικό κονδύλι.

    [03] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι πρυτάνεις Πανεπιστημίων.

    22/03/2001 21:30:52

    Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, απειλούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή το υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Ήδη έχουν εξαγγείλει κλείσιμο των πανεπιστημίων 2 με 4 Απριλίου, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο η κινητοποίηση αυτή να παραταθεί. Το νομοσχέδιο δεν επιφέρει καμια αλλαγή στα επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ εξασφαλίζει την ισοτιμία μεταξύ παλαιών και νέων πτυχίων των ΤΕΙ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου.

    [04] Παγκόσμια Ημέρα Νερού-Παγκόσμιο πρόβλημα.

    22/03/2001 21:30:46

    Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που δίνει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για τις συνέπειες έλλειψης επαρκών ποσοτήτων νερού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού. Σύμφωνα με την Οργάνωση εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο από την έλλειψη νερού και ιδιαίτερα του πόσιμου. Πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει και η Ελλάδα, καθώς τα αποθέματα νερού έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ σε ότι αφορά το λεκανοπέδιο Αττικής, μετά τα κατάλληλα έργα υπάρχει επάρκεια έως το 2030, ενώ δεν αποκλείεται η αύξηση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ.

    [05] Στοκχόλμη-ΕΕ-Σημίτης.

    22/03/2001 21:30:39

    Στη Στοκχόλμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που συγκάλεσε για αύριο και το Σάββατο, η σουηδική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους 15 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα απασχολήσει η κατάσταση στα Βαλκάνια, η διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης της ΕΕ, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνίας της γνώσης. Με ελληνική πρωτοβουλία, στη σύνοδο θα πάρει μέρος και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

    [06] Εκκλησία-Ταυτότητες-Υπογραφές.

    22/03/2001 21:30:31

    Ως το Πάσχα αναμένεται να παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία συλλογής υπογραφών για την αναγραφή του θρησκευματος στις νέες ταυτότητες, που διενεργεί η Εκκλησία. Οι ιεράρχες που ασχολούνται με το θέμα θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Τρίτη για να εξετάσουν εάν η ημερομηνία συλλογής υπογραφών θα λήξει αμέσως μετά το Πάσχα. Στόχος πάντως είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.

    [07] Χρηματιστήριο-Στη φυλακή ο υπεύθυνος της εταιρίας ΜΑΚΛΩ.

    22/03/2001 21:30:22

    Μετά την απολογία του στην 19η Τακτική Ανακρίτρια, οδηγήθηκε στη φυλακή ο υπεύθυνος της εταιρείας ΜΑΚ.ΛΩ. (Μακεδονικά Κλωστήρια) Σάμυ Φάις, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 March 2001 - 21:30:18 UTC