Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομαλά, η πρώτη ημέρα λειτουργίας, του νέου αεροδρομίου.
  • [02] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής-Δημοσιονομική πολιτική
  • [03] Φοιτητικές εκλογές-Για άλλη μία φορά, χωριστά αποτελέσματα.
  • [04] Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ
  • [05] Δεσμεύθηκαν δεκάδες τόνοι χοιρινού κρέατος Ολλανδίας
  • [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία
  • [07] Απεργούν σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι των Νομαρχιών
  • [08] ΕΜΥ-Σταδιακή μεταβολή του καιρού απο αύριο.
  • [09] ΠΓΔΜ-Με αντεπίθεση απειλούν οι Αλβανοί αντάρτες.

  • [01] Ομαλά, η πρώτη ημέρα λειτουργίας, του νέου αεροδρομίου.

    29/03/2001 13:52:53

  • Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εξελίσσεται η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Η πρώτη απογείωση έγινε απο αεροσκάφος της εταιρίας KLM για 'Αμστερνταμ, ενώ η Ολυμπιακή έχασε την ευκαιρία της πρωτιάς αφού η πτήση για Σαντορίνη καθυστέρησε περίπου 35 λεπτά λόγω προβλήματος με τον έλεγχο εισιτηρίων. Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να εκτελεστούν περισσότερες απο 300 προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών. Στο μεταξύ έκκληση στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες ανάπτυξης της Ολυμπιακής, που δημιουργεί το νέο περιβάλλον, ζητεί με έκθεσή της η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας.

    [02] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής-Δημοσιονομική πολιτική

    29/03/2001 13:52:46

  • Η δημοσιονομική πολιτική καθώς και τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού συζητήθηκαν το πρωί στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπο τον Κώστα Σημίτη. Τα μέτρα στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

    [03] Φοιτητικές εκλογές-Για άλλη μία φορά, χωριστά αποτελέσματα.

    29/03/2001 13:52:40

  • Η αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών και σπουδαστών στις φετινές εκλογές, καθώς και η συνέχιση της πρωτοκαθεδρίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα πανεπιστήμια και τα πολυτεχνεία είναι τα μόνα δεδομένα, στο οποίο συμφωνούν οι παρατάξεις. Για άλλη μια φορά εξέδωσαν χωριστά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία, η συμμετοχή στις εκλογές ανεβαίνει κατά 10 εως 15% σε σχέση με πέρσι, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανεβαίνουν και τα ποσοστά της ΠΑΣΠ στα ΤΕΙ, συνεπεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τη θεσμική τους αναβάθμιση. Στα ΑΕΙ πρώτη αναδείχθηκε η ΔΑΠ με δεύτερη την ΠΑΣΠ.

    [04] Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ

    29/03/2001 13:52:34

  • Με ομιλία του Κώστα Καραμανλή, αρχίζουν αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι τριήμερες εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ. Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο συνέδριο τη θέσπιση θέσης γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος θα εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία. Αποφασίστηκε επίσης η διεύρυνη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ απορρίφθηκαν οι προτάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για θεσμοθέτηση θητείας του προέδρου του κόμματος και του Δημήτρη Σιούφα για αλλαγή του εμβλήματος με τον πυρσό.

    [05] Δεσμεύθηκαν δεκάδες τόνοι χοιρινού κρέατος Ολλανδίας

    29/03/2001 13:52:27

  • Δεκάδες τόνοι χοιρινού κρέατος ολλανδικής προέλευσης, που εισήχθησαν πρόσφατα στην Ελλάδα, παραμένουν δεσμευμένοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι προέρχονται από περιοχές της Ολλανδίας, όπου εμφανίστηκε αφθώδης πυρετός. Περίπου έξι τόνοι της ίδιας παρτίδας έχει δεσμευτεί και στο Ηράκλειο Κρήτης και απο τις αρμόδιες αρχές γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι.

    [06] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία

    29/03/2001 13:52:21

  • Κυκλοφοριακά προβλήματα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας απο την πορεία που πραγματοποίησαν προς το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι επτά νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων του "Ευαγγελισμού", του "Ιπποκράτειου" και του "Αγλαϊα Κυριακού". Το προσωπικό των νοσοκομείων αυτών, πραγματοποίησε στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι.

    [07] Απεργούν σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι των Νομαρχιών

    29/03/2001 13:52:14

  • Σαρανταοκτάωρη απεργία άρχισαν σήμερα οι υπάλληλοι των νομαρχιών, οι οποίοι διαφωνούν με τις αναγκαστικές μετατάξεις απο τα υπουργεία , όπως προβλέπεται με την τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συλλόγων εργαζομένων στις νομαρχίες, δήλωσε οτι το σύνολο των υπαλλήλων που θίγονται απο την τροπολογία ανέρχεται στις 32.000, ενω τόνισε οτι οι εργαζόμενοι δεν ζητούν χρήματα αλλά διάλογο.

    [08] ΕΜΥ-Σταδιακή μεταβολή του καιρού απο αύριο.

    29/03/2001 13:52:08

  • Σταδιακή μεταβολή του καιρού απο αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, προβλέπει σε έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ. Επισημαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατα τόπους έντονες, ενω οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα γίνουν πολύ θυελλώδεις. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σήμερα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 και στα νησιά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

    [09] ΠΓΔΜ-Με αντεπίθεση απειλούν οι Αλβανοί αντάρτες.

    29/03/2001 13:52:01

  • Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ολοκληρωθεί η εκκαθαριστική επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εναντίον των Αλβανών ανταρτών, στα χωριά Γκράτσανι και Τσάσκα, που βρίσκονται μεταξύ Τετόβου και Σκοπίων. Στρατιωτικές πηγές, ανέφεραν χθές, οτι ένας άνδρας των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίσθηκαν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη κοντά στο Ράμνο, σε μία περιοχή πολύ κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο. Στο μεταξύ ένας από τους ηγέτες των εξτρεμιστικών ομάδων, δήλωσε στο πρακτορείο Ασόσιεϊτεντ Πρες, οτι οι δυνάμεις των Αλβανών ανταρτών έχουν αναδιοργανωθεί, απειλώντας ανοιχτά με αντεπίθεση τις κυβερνητικές δυνάμεις. Οι Αλβανοί αντάρτες δίνουν μάλιστα προθεσμία στην κυβέρνηση μέχρι τα μεσάνυχτα να αλλάξει στρατηγική και να αποδεχθεί τις συνομιλίες για το μέλλον της ΠΓΔΜ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 March 2001 - 12:30:21 UTC