Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο ΝΔ-Καραμανλής-Πρόσκληση για συστράτευση στον Σουφλιά.
  • [02] Συνέδριο ΝΔ-Εργασίες.
  • [03] Κυβέρνηση-Κοινωνική πολιτική.
  • [04] Ραδιοφωνικές άδειες-Ρέππας-Βερελής.
  • [05] Αεροδρόμιο Σπάτων-Προβλήματα.
  • [06] Τοξοβολία με έπαθλο ναρκωτικά...

  • [01] Συνέδριο ΝΔ-Καραμανλής-Πρόσκληση για συστράτευση στον Σουφλιά.

    30/03/2001 21:21:54

    Δημόσια πρόσκληση στο Γιώργο Σουφλιά να ενώσει τις δυνάμεις του με τη ΝΔ στην πορεία προς την εξουσία, απηύθυνε από του βήματος του συνεδρίου του κόμματος ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας παράλληλα αυτοκριτική και αποδίδοντας τη διαγραφή του στο φορτισμένο κλίμα εκείνης της εποχής. Ο κ. Καραμανλής περιέγραψε τους στόχους σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο, μίλησε για μια νέα πρόταση διακυβέρνησης του τόπου, ενέταξε το κόμμα του, πολιτικά στο μεσαίο χώρο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, λέγοντας ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από την γερασμένη κυβέρνηση και τον κουρασμένο πρωθυπουργό που ρίχνει τις ευθύνες του σε κουρασμένους συνεργάτες του. Επανέλαβε επίσης ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής.

    [02] Συνέδριο ΝΔ-Εργασίες.

    30/03/2001 21:21:48

    Στις εργασίες του συνεδρίου, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, παίρνουν μέρος 4200 σύνεδροι και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πολιτικές εισηγήσεις για τη φυσιογνωμία του κόμματος, την οργανωτική δομή του και στις διαδικασίες ανάδειξης των πολιτικών οργάνων. Όπως είναι γνωστό υπάρχει ειλημμένη απόφαση να μην αλλάξει το έμβλημα του κόμματος, ενώ θα θεσπιστεί θέση γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

    [03] Κυβέρνηση-Κοινωνική πολιτική.

    30/03/2001 21:21:41

    Την προσεχή Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα ανακοινωθεί το πακέτο των μέτρων, που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για περικοπές δαπανών. Από τις βρυξέλλες ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί βασικό στοιχείο των κυβερνητικών δεσμεύσεων και εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, όπως είπε, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την κοινωνική της πολιτική.

    [04] Ραδιοφωνικές άδειες-Ρέππας-Βερελής.

    30/03/2001 21:21:34

    Στο υπουργείο Μεταφορών ρίχνει ο υπουργός Τύπου το μπαλάκι για την

    αύξηση του αριθμού αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών στην περιοχή της Αττικής, πέραν των 28 που έχουν δοθεί. Εάν υπάρξει μελέτη του υπουργείου Μεταφορών που θα επιτρέπει κάτι τέτοιο και αν οι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους θα υποβληθεί μια τέτοια μελέτη δώσουν την έγκρισή τους, τότε θα δοθούν περαιτέρω άδειες, δήλωσε ο κ. Ρέππας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει το νόμο.

    [05] Αεροδρόμιο Σπάτων-Προβλήματα.

    30/03/2001 21:21:25

    Οι δυσκολίες εξοικείωσης του προσωπικού της Ολυμπιακής στο χειρισμό των νέων μηχανημάτων, συνέτειναν στο να παρατηρηθούν μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων, που έφτασαν και τις πέντε ώρες. Οι επιβάτες που έφταναν στο νέο αεροδρόμιο καθυστερούσαν για περισσότερο απο μισή ώρα να αποβιβαστούν διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε λεωφορεία, ούτε φυσσούνες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθούν τέσσερις πτήσεις για Σαντορίνη, Σάμο, Νάξο και Ηράκλειο, ενώ πολλοί επιβάτες δεν έβρισκαν τις βαλίτσες τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις. Πίστωση χρόνου από τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες, ζήτησε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του αεροδρομίου Ιωάννης Παράσχης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι το αεροδρόμιο δεν είχε ελεγχθεί σε κατάσταση λειτουργίας, δηλαδή με κόσμο κλπ. Ολοι οι παλαιότεροι έλεγχοι είχαν γίνει σε συνθήκες ιδεατές. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής, ζήτησε από τον ΟΤΕ την άμεση παραχώρηση τηλεπικοινωνιακών γραμμών για την ταχύτερη λειτουργία του "ον λάιν" συστήματος της Ολυμπιακής.

    [06] Τοξοβολία με έπαθλο ναρκωτικά...

    30/03/2001 21:21:17

    Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δύο ομογενείς από τη Γεωργία για να προμηθεύουν με νακρωτικά τοξικομανείς στις φυλακές Διαβατών της Θεσσαλονίκης. Τοποθετούσαν τις δόσεις σε βέλη και τα εκτόξευαν με βαλλίστρα έξω από τις φυλακές. Τα βέλη έπεφταν στο προαύλιο και οι ενδιαφερόμενοι έπαιρναν τα ναρκωτικά. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Ναυροζίδη και Παντελή Προκοπίδη, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ στο παρελθόν είχαν απασχολήσει την αστυνομία θα υποθέσεις ναρκωτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 March 2001 - 21:30:14 UTC