Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο ΝΔ-Σουφλιάς.
  • [02] Κακοκαιρία.
  • [03] Κακοκαιρία.
  • [04] Λαθρομετανάστες.
  • [05] ΕΕ-Ελλάδα.
  • [06] Ασφαλιστικά ταμεία-Φαρμακεία.

  • [01] Συνέδριο ΝΔ-Σουφλιάς.

    01/04/2001 13:45:26

    Με την παρουσία του Γιώργου Σουφλιά στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα επισφραγιστεί η επιστροφή του στο κόμμα. Οπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Γιώργου Σουφλιά ο πρώην υπουργός θα είναι παρόν στο πέρας των εργασιών του συνεδρίου, κλείνοντας την εκκρεμότητα που άφησε ανοιχτή με τη χθεσινή δήλωσή του.

    Το τελευταίο διάστημα είχαν υπάρξει έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του Γιώργου Σουφλιά, που κατέληξαν στο ανοιχτό προσκλητήριο απο τον Κώστα Καραμανλή, μέσω του συνεδρίου προς τον πρώην υπουργό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός θα επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι θετικό.

    [02] Κακοκαιρία.

    01/04/2001 11:41:29

    Ισχυρές καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμοι, που φθάνουν τα 10 μποφόρ, συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Απο το απόγευμα αναμένεται τα φαινόμενα να αρχίσουν να υποχωρούν στη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Επετράπει ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά για όλα τα νησιά εκτός από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ ισχύει το απαγορευτικό για τις Κυκλάδες απο το λιμάνι της Ραφήνας. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Θάσου-Κεραμωτής.

    [03] Κακοκαιρία.

    01/04/2001 10:56:24

    Ισχυρές καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμοι, που φθάνουν τα 10 μποφόρ, συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Απο το απόγευμα αναμένεται τα φαινόμενα να αρχίσουν να υποχωρούν στη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη απαγορεύεται ο απόπλους απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, Καβάλας-Πρίνου και Θάσου-Κεραμωτής.

    [04] Λαθρομετανάστες.

    01/04/2001 10:56:18

    Με επιτυχία συνεχιζόταν η επιχείρηση διάσωσης περίπου 150 λαθρομεταναστών, που επέβαιναν στο αλιευτικό "Μεντίνε" και το οποίο, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε σε αμμώδη ακτή, κοντά στην Κάρυστο. Απο το τοπικό Λιμεναρχείο και τις άλλες αρχές, διατέθηκαν πλωτά μέσα και ήδη 135 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στη ξηρά και μεταφέρονται στο πολιτιστικό κέντρο Καρύστου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες αποβίβασης, άγνωστου ακόμη αριθμού ατόμων που βρίσκονται στο λαθρεμπορικό.

    [05] ΕΕ-Ελλάδα.

    01/04/2001 10:56:12

    Η Ελλάδα είναι καλύτερα μέσα στην ΕΕ και η ΕΕ είναι καλύτερα με την Ελλάδα στους κόλπους της. Αυτό είναι το δίδαγμα της κοινής μας 20ετούς πορείας. Αυτό δήλωσε στην πανηγυρική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων απο την ένταξη της Ελλάδας στην Κοινότητα, που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το όραμα μας είναι μία Ελλάδα πιο αναπτυγμένη οικονομικά και κοινωνικά, μία Ελλάδα ισχυρή.Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε η μεγάλη πρόκληση για την ΕΕ είναι το ομοσπονδιακό όραμα.

    [06] Ασφαλιστικά ταμεία-Φαρμακεία.

    01/04/2001 10:56:04

    Οι φαρμακοποιοί δεν θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση απο σήμερα στους ασφαλισμένους επτά ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα τις εκκαθαρίσεις των λογαριασμών των φαρμακείων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ασφαλισμένοι των ταμείων, στα οποία θα σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των φαρμάκων που θα προμηθευτούν και στη συνέχεια να εισπράξουν τα χρήματά τους μέσω των ταμείων τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 April 2001 - 11:30:12 UTC