Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πασχαλινή έξοδος-Αυξημένη κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς
  • [02] Ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ τα καταστήματα.
  • [03] Συνέντευξη Μητσοτάκη-Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό
  • [04] Γ. Παπανδρέου -ΠΓΔΜ.
  • [05] Ασφαλιστικό.
  • [06] Σημίτης-συναντήσεις.
  • [07] ΝΔ.

  • [01] Πασχαλινή έξοδος-Αυξημένη κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς

    12/04/2001 13:41:48

    Σε εξέλιξη είναι απο το πρωί η μεγάλη έξοδος των κατοίκων των αστικών περιοχών για τις εορτές του Πάσχα, ενω η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς. Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο, τα λιμάνια, αλλά και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, ενω τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και η πληρότητα φτάνει το 100%. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απο το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά, οι οποίες θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ενω ο καιρός θα χαλάσει απο το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

    [02] Ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ τα καταστήματα.

    12/04/2001 13:41:41

    Αυξημένη είναι και η κίνηση στην πασχαλινή αγορά, ενω συνεργεία της Αγορανομίας, της Εφορίας και του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους. Τα εμπορικά, τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα είναι σήμερα ανοικτά εως τις 9 το βράδυ, ενω αύριο θα ανοίξουν στη 1 μετά το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ. Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν οτι υπάρχει επάρκεια αγαθών και το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

    [03] Συνέντευξη Μητσοτάκη-Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό

    12/04/2001 13:41:35

    Την εκτίμηση οτι η ΝΔ θα ήταν ήδη κυβέρνηση αν η κίνηση για την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά γινόταν εγκαίρως, διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ασκεί επίσης οξύτατη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ενω δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αναφερομένος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ σημειώνει οτι αυτή την ώρα δεν βλέπει κάποιον καλύτερο απο τον κ. Σημίτη, αλλά θεωρεί οτι ο πρωθυπουργός έχει τερματίσει τη διαδρομή του.

    [04] Γ. Παπανδρέου -ΠΓΔΜ.

    12/04/2001 09:20:42

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα στα Σκόπια, όπου θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 12 χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην οποία θα παραστεί και ο Αμερικανός ομόλογός τους Κόλιν Πάουελ. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης μετά τις πρόσφατες βιαιότητες που σημειώθηκαν στην ΠΓΔΜ.

    [05] Ασφαλιστικό.

    12/04/2001 09:20:35

    Μετά την κοινή συνεδρίαση που θα έχουν την Πέμπτη μετά το Πάσχα 19 του μηνός η Κυβερνητική Επιτροπή και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ θα οριστεί το πλαίσιο του κοινωνικού διαλόφου για το ασφαλιστικό. Ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας,χαρακτήρισε πρόωρη τις όποιες θέσεις σχετικά με το ασφαλιστικό δεδομένου οτιη κυβέρνηση δεν έχει λάβει το σύνολο της μελέτης απο το βρετανικό οίκο που έχει αναλάβει να τη συντάξει .

    [06] Σημίτης-συναντήσεις.

    12/04/2001 09:20:29

    Με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο πλαίσιο των επαφών που έχει με υπουργούς και κομματικά στελέχη για την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Χθεςο πρωθυπουργός συνατήθηκε με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης

    κ. Χρυσοχοίδη, Πολιτισμού κ. Βενιζέλο και με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι αμέσως μετά το Πάσχα το ΠΑΣΟΚ θα βγει μπροστά δυναμικά, επιθετικά και ενωτικά.

    [07] ΝΔ.

    12/04/2001 09:20:23

    Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του Πάσχα, είχε χθες στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Σταύρο Δήμα, τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Μιλτιάδη Εβερτ και τον Προκόπη Παυλόπουλο .Σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναχωρήσει για τη Σπάρτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μονεμβασιά όπου θα περάσει τις γιορτές του Πάσχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2001 - 11:30:18 UTC