Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία-Οικονομικό Πρόγραμμα-Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
  • [02] Στην Αθήνα θα μεταφερθεί σήμερα το Αγιον Φώς
  • [03] Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα
  • [04] Ωράριο καταστημάτων-Τα τελευταία ψώνια.
  • [05] Πολιτική ηγεσία-Που θα περάσουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί.
  • [06] Ερευνες της αστυνομίας για βεγγαλικά
  • [07] Ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου
  • [08] Απαγωγή 22χρονης Τσιγγάνας-Αίσιο τέλος

  • [01] Τουρκία-Οικονομικό Πρόγραμμα-Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

    14/04/2001 12:13:19

    Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε γρήγορα την Τουρκία στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, όπως της αξίζει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, που ως στόχο έχει να διασφαλίσει δάνεια ύψους 10 έως 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη γειτονική χώρα προκειμένου να μπορέσει την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ανάπτυξη αποτελεί μία μακροπρόθεσμη διαδικασία και προειδοποίησε ότι "Θα πρέπει όλοι να σφίξουμε τα λουριά". Στο μεταξύ χιλιάδες άτομα άρχισαν να συγκεντρώνονται στη συνοικία Σισλί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνομοσπονδίας των εργατικών συνδικάτων, για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση. Ανάλογες διαδηλώσεις αναμένεται να αρχίσουν ταυτόχρονα σε 55 άλλες επαρχίες της Τουρκίας. Απο το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αγκυρας, όπου απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις μετά τα βίαια επεισόδια στη διάρκεια διαδήλωσης την Τετάρτη. Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι κάθε απόπειρα πρόκλησης ταραχών θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

    [02] Στην Αθήνα θα μεταφερθεί σήμερα το Αγιον Φώς

    14/04/2001 08:34:58

    Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα, με ειδική πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας το Αγιο Φως απο τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Το Αγιο Φως θα μεταφερθεί απο τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος Αλέξιο και στη συνέχεια με έκτακτες πτήσεις της Ολυμπιακής θα σταλεί στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα και τη Σάμο. Χθες χιλιάδες πιστοί μέσα σε κλιμα κατάνυξης παρακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου.

    [03] Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

    14/04/2001 08:34:51

  • Τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να κορυφωθεί η μεγάλη έξοδος των κατοίκων της πρωτεύουσας και των άλλων αστικών περιοχών, οι οποίοι θα περάσουν το Πάσχα στην επαρχία. Η κίνηση και στα δύο οδικά εθνικά δίκτυα διεξάγεται απο το πρωί χωρίς προβλήματα, ενώ η τροχαία είναι σε επιφυλακή και αν χρειαστεί θα λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων πρόκειται για μία απο τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, καθώς απο τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα έχουν περάσει περισσότερα απο 600 χιλιάδες αυτοκίνητα. Χωρίς προβλήματα αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς απο το αεροδρόμιο, τα λιμάνια και τους σταθμούς των τρένων και των υπεραστικών λεωφορείων.

    [04] Ωράριο καταστημάτων-Τα τελευταία ψώνια.

    14/04/2001 08:34:45

  • Τα τελευταία τους ψώνια κάνουν σήμερα όσοι παρέμειναν στην Αθήνα, καθώς τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 3, τα κρεοπωλεία έως τις 4 και τα σούπερ-μάρκετ έως τις 6. Οι φούρνοι διαθέτουν σήμερα ψωμί για τρείς ημέρες. Στις 11 το βράδυ θα σταματήσει η κυκλοφορία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς λόγω της Ανάστασης.

    [05] Πολιτική ηγεσία-Που θα περάσουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί.

    14/04/2001 08:34:38

  • Στην Πάτρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να περάσει τις Αγιες Ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά του. Αύριο ο κ. Στεφανόπουλος συνοδευόμενος απο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, θα επισκεφθεί την ελληνική δύναμη στο Κόσοβο. Εξάλλου, στην Κέρκυρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, και στην Μονεμβασιά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Τέλος, στην Αθήνα παρέμειναν η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι αύριο θα ανταλλάξουν ευχές με στρατευμένους σε στρατόπεδα του Λεκανοπεδίου.

    [06] Ερευνες της αστυνομίας για βεγγαλικά

    14/04/2001 08:34:32

  • Συνεχίζονται απο την αστυνομία οι έλεγχοι για όσους διακινούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα τις ημέρες του Πάσχα. Στην Αθήνα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα τέσσερις έμποροι, οι οποίοι συνελήφθησαν γιατί στα καταστήματά τους είχαν για πώληση μεγάλο αριθμό πυροτεχνημάτων, κροτίδων και βεγγαλικών, τα οποία κατασχέθηκαν

    [07] Ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου

    14/04/2001 08:34:26

  • Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης ειλεού στην Κεντρική Κλινική Αθηνών. Ο δημοφιλής ηθοποιός αναμένεται εντός της ημέρας να βγει απο την εντατική μονάδα όπου νοσηλεύεται. Εξάλλου, στο Ιατρικό Κέντρο αναμένεται να παραμείνει τις επόμενες ημέρες ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής, Στέλιος Καζατζίδης, περιμένοντας ένα νέο φάρμακο απο τις ΗΠΑ για τη θεραπεία του.

    [08] Απαγωγή 22χρονης Τσιγγάνας-Αίσιο τέλος

    14/04/2001 08:34:18

  • Αίσιο τέλος είχε η περίεργη απαγωγή της 22χρονης τσιγγάνας Ειρήνης Χασάνογλου και του τρίχρονου γιου της Γιώργου, χθες τα ξημερώματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Την 22χρονη και το γιο της είχαν απαγάγει πέντε ομόφυλοί της, αλβανικής καταγωγής, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν. Από τη διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών άλλων δραστών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 April 2001 - 11:30:18 UTC