Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διογκώνεται το κύμα των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό.
  • [02] Στήριξη Καραμανλή σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.
  • [03] Ασφαλιστικό-ΠΑΣΟΚ-Συνεδρίαση οργάνων.
  • [04] Α.Τσοχατζόπουλος για τις διεκδικήσεις Τουρκίας έναντι της Ελλάδος.
  • [05] Αδιέξοδο στη συνάντηση Ευθυμίου-πρυτάνεων για τα ΤΕΙ.
  • [06] ΝΔ-Σε στρατηγικό πόστο επιστρέφει ο Μ.Λιάπης.

  • [01] Διογκώνεται το κύμα των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό.

    24/04/2001 22:41:29

    Διογκώνεται το κύμα των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και τα συνδικάτα συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, από την οποία θα νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά τρόπους έναρξης του διαλόγου, που ατύπως διεξάγεται μέσω τηλεοράσεων, ραδιοφώνων και εφημερίδων και στον οποίο

    η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το απόγευμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματός του και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

    [02] Στήριξη Καραμανλή σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

    24/04/2001 22:41:23

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, παρέσχε πλήρη στήριξη στον αγώνα τους, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της τριμερούς χρηματοδότησης και των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη. Ο κ. Καραμανλής θα ενημερωθεί αύριο από τον υπουργό Εργασίας για τις θέσεις της κυβέρνησης, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί την πρόσκληση, υπαναχώρησε και δεν θα πάει στο αυριανό ραντεβού. Διάλογο διάρκειας ενός έτους από μηδενική βάση, πρότεινε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [03] Ασφαλιστικό-ΠΑΣΟΚ-Συνεδρίαση οργάνων.

    24/04/2001 22:41:17

    Σε τεστ εσωκομματικής συνοχής υποβάλλεται από το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ

    στη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού τομέα με τη συμμετοχή του Τάσου Γιαννίτση, ενώ αύριο αρχίζει η διήμερη κοινή συνεδρίαση του τομέα εργασία και κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, στους κόλπους του οποίου καταγράφονται ποικίλες αντιδράσεις. Ο κ.Γιαννίτσης διέψευσε τις φήμες περί παραιτήσεώς του εών ο Γιάννος Παπαντωνίου απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε φορολογίας. Από την πλευρά του ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι πρόκειται για προτάσεις πρός συζήτηση και όχι για τελική απόφαση της κυβέρνησης,αναγνωρίζοντας, πάντως, ότι αυτές οι προτάσεις κάποιους ωφελούν και κάποιους βλάπτουν.

    [04] Α.Τσοχατζόπουλος για τις διεκδικήσεις Τουρκίας έναντι της Ελλάδος.

    24/04/2001 22:41:10

    Τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος, όπως αυτές περιέχονται στη "Λευκή Βίβλο 2000", του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αποκάλυψε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Στη βίβλο παρατίθενται οι γνωστές απόψεις της Τουρκίας για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, όπως: Το εύρος των χωρικών υδάτων και η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, τα όρια του ελληνικού Εφ Αι Αρ, ο εξοπλισμός των νησιών και η αμφισβήτηση νήσων, νησίδων και βραχονησίδων που δεν εδόθησαν στην Ελλάδα με συμβάσεις κυριαρχίας στο Αιγαίο. Αύριο, ο κ.Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, στις 17 Μαϊου. Υπολόγισε ότι το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος θα ανέλθει στα 5,2 τρις δρχ. και ενδεχομένως να φθάσει τα 5,7 τρις δραχμές.

    [05] Αδιέξοδο στη συνάντηση Ευθυμίου-πρυτάνεων για τα ΤΕΙ.

    24/04/2001 22:41:04

    Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε τελικά και η νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων, για το θέμα της αναβάθμισης των ΤΕΙ, καθώς αύριο το επίμαχο νομοσχέδιο εισέρχεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Οι πρυτάνεις εντοπίζουν την κύρια διαφωνία τους στο θέμα της αξιολόγησης των Ιδρυμάτων και απειλούν με έπ'αόριστον κλείσιμο των Πανεπιστημίων.

    [06] ΝΔ-Σε στρατηγικό πόστο επιστρέφει ο Μ.Λιάπης.

    24/04/2001 22:40:57

    Σε στρατηγικό πόστο επανέρχεται στην ενεργό δραστηριότητα στη Ρηγίλλης, ο Μιχάλης Λιάπης, ένα χρόνο μετά την ψύχρανση των σχέσεών του με τον Κώστα Καραμανλή. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα και αποφασίστηκε ο κ. Λιάπης να αναλάβει τον τομέα στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος. Η συνάντηση όπως λένε και οι δυο πλευρές, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Λιάπης με την εμπειρία, τη γνώση και την κατάρτισή του θα συμβάλλει στις προσπάθειες της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2001 - 20:47:50 UTC