Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλάνδρι:55χρονος πυροβολεί την 46χρονη σύζυγό του
  • [02] Συνελήφθη έξω από την Πάτρα ζευγάρι Τούρκων με ηρωίνη
  • [03] Τροχαίο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας:14 τραυματίες
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάρνηθα
  • [05] Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά
  • [06] Ασφαλιστικό:δηλώσεις προέδρου ΓΣΕΕ

  • [01] Χαλάνδρι:55χρονος πυροβολεί την 46χρονη σύζυγό του

    01/05/2001 19:16:56

    Παρ' ολίγο οικογενειακή τραγωδία στο Χαλάνδρι Αττικής, όταν ο 55χρονος Πέτρος Γκαρόνης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τη σύζυγό του,

    Δωροθέα, 46 ετών, μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια ταμπουρώθηκε

    απειλώντας τους αστυνομικούς ότι θα πυροβολήσει εναντίον τους, αλλά τελικά αυτοπυροβολήθηκε και συνελήφθη. Η γυναίκα, που είναι έγκυος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

    [02] Συνελήφθη έξω από την Πάτρα ζευγάρι Τούρκων με ηρωίνη

    01/05/2001 19:15:40

    Την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή το ζεύγος των Τούρκων, που συνελήφθη στην Πάτρα από άνδρες της δίωξης ναρκωτικών, γιατί στο αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες που οδηγούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κιλά ηρωίνης, αξίας 600 εκατ. δρχ. Ο 33χρονος Τούρκος

    και η 28χρονη σύζυγός του, είχαν ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και μέσω Πάτρας θα πήγαιναν στη Γερμανία. Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, οι δύο Τούρκοι είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

    [03] Τροχαίο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας:14 τραυματίες

    01/05/2001 19:13:20

    Άγιο είχαν μαζί τους οι 35 επιβάτες τουριστικού λεωφορείου που ήταν μισθωμένο από τον ΟΣΕ και το οποίο ανατράπηκε στο 33 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Τραυματίσθηκαν 14 άτομα, τα τρία σοβαρά, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι βαριά τραυματίες είναι ο 19χρονος στρατιώτης Νίκος Νεστορίτης, ο 74χρονος συνταξιούχος Παναγιώτης Καριοφύλης και ο 23χρονος Μόσχου, ο οποίος υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείριση στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Ο οδηγός του πούλμαν Γιώργος Τσιλεκερίδης αποδίδει το ατύχημα στην ολισθηρότητα του δρόμου.

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάρνηθα

    01/05/2001 19:11:59

    Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην τοποθεσία Μετόχι, κοντά στην αφετηρία του τελεφερίκ. Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και επί τόπου έσπευσαν αμέσως, παρά το κυκλοφοριακό χάος, εξαιτίας της Πρωτομαγιάς, 50 οχήματα με 150 άνδρες, οι οποίοι με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων τύπου Σινούκ που έριξαν επιβραδυντικό υγρό, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Επί τόπου παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [05] Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά

    01/05/2001 19:10:44

    Με ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, γιόρτασαν τα συνδικάτα την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση έγινε στο Πεδίο του Άρεως με οργανωτές ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών των δύο συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία σε κάποια στιγμή έγινε κοινή, προς τη βουλή, όπου εκπρόσωποι των συνδικαλιστών παρέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματα της εργατικής τάξης σε εκπροσώπους των κομμάτων.

    [06] Ασφαλιστικό:δηλώσεις προέδρου ΓΣΕΕ

    01/05/2001 19:08:31

    Tην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την εξεύρεση επιθυμητής λύσης στο ασφαλιστικό ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣEE, μιλώντας στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και διακήρυξε πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις του. Ο κ. Πολυζωγόπουλος κάλεσε τον κ.Σημίτη να εγγυηθεί την τριμερή χρηματοδότηση και τον ειλικρινή διάλογο για εξεύρεση πρόσθετων πόρων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι τα συνδικάτα, με την τεκμηριωμένη και αγωνιστική τους στάση, πέτυχαν όχι μόνο να μπουν τα μέτρα στο ψυγείο, αλλά να φύγουν και από το τραπέζι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 May 2001 - 20:30:14 UTC