Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-Ασφαλιστικό-Διάλογος.
  • [02] Ομιλία πρωθυπουργού σε ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Κριτική από ΝΔ και ΚΚΕ.
  • [03] Εκρηξη στο γραφείο του Σιούφα-Ανάληψη ευθύνης.
  • [04] Επίσημη επίσκεψη στη Θράκη του Οικουμενικού Πατριάρχη.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ζ.Ρογκ από τον έλεγχο.
  • [06] Στην Αθήνα ο Κληρίδης για επίσημη επίσκεψη.

  • [01] ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-Ασφαλιστικό-Διάλογος.

    02/05/2001 21:40:48

    Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εφόλης της ύλης διάλογο για το ασφαλιστικό χωρίς προαπαιτούμενα, διατύπωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε κόμματα και συνδικαλιστές να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Επιδιώκουμε βέλτιστη λύση με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε την ανάγκη αναζήτησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία θα συμβάλλει στην κατάκτηση περισσότερης ευημερίας. Ο κ. Σημίτης ικανοποίησε και το αίτημα της ΓΣΕΕ για το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει αντικείμενο του διαλόγου.

    [02] Ομιλία πρωθυπουργού σε ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Κριτική από ΝΔ και ΚΚΕ.

    02/05/2001 21:40:42

    Ο πρωθυπουργός ζητά από τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται, και άλλες θυσίες χωρίς αντίκρυσμα, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ. Την απόλυτη άρνηση του ΚΚΕ για διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία άσκησε σκληρή κριτική και στη ΝΔ, λέγοντας οτι το δρόμο για τα σημερινά αδιέξοδα άνοιξαν οι νόμοι Σιούφα. Σε ότι αφορά τα συνδικάτα, μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπωθεί σχόλια στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ομιλία του πρωθυπουργού.

    [03] Εκρηξη στο γραφείο του Σιούφα-Ανάληψη ευθύνης.

    02/05/2001 21:40:35

    Η οργάνωση "Παιδιά του Νοέμβρη" ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σιούφα, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων, τα οποία τη στιγμή εκείνη ήταν άδεια, καθώς το προσωπικό απουσίαζε. Την επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση, η ΝΔ καθώς και ο Συνασπισμός.

    [04] Επίσημη επίσκεψη στη Θράκη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

    02/05/2001 21:40:29

    Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη Θράκη. Ο κ.Βαρθολομαίος θα παραστεί σε 38 εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν μητροπόλεις της περιοχής ενώ δεν θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, καθώς όπως του διαμήνυσε, δεν θα μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω φόρτου εργασίας από την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα. Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα, πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, παραθρησκευτικές οργανώσεις.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποίηση Ζ.Ρογκ από τον έλεγχο.

    02/05/2001 21:40:22

    Ικανοποιημένος από την πορεία προετοιμασίας της Αθήνας για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου βρίσκεται στην Ελλάδα για τον καθιερωμένο τριμηνιαίο έλεγχο. Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου θα μιλήσει την προσεχή Τρίτη στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, για το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το οποίο θα τεθεί υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Αύριο, ο κ.Ρογκ θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Φλωρίδη.

    [06] Στην Αθήνα ο Κληρίδης για επίσημη επίσκεψη.

    02/05/2001 21:40:16

    Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία είχε

    ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, που βρίσκεται στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και αύριο θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει του νέου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2001 - 20:33:01 UTC