Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Βερολίνο-Σημίτης-ΓΣΕΕ
  • [02] Παπανδρέου-ΗΠΑ -Ομιλία-ΠΓΔΜ
  • [03] Αιματηρή απόπειρα ληστείας, σε πρατήριο τσιγάρων στο Αιγάλεω
  • [04] Νέα προβλήματα απο την Αγκυρα.
  • [05] Αποχή δικηγόρων απο τα δικαστήρια
  • [06] Συνεδρίαση τομεαρχών ΝΔ
  • [07] Απανθρακωμένο πτώμα μέσα σε φρεάτιο
  • [08] Παράνομοι αλλοδαποί-Δικαιολογητικά για νομιμοποίηση
  • [09] ΠΓΔΜ-Προς κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού
  • [10] Σημίτης-Ασφαλιστικό.
  • [11] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.
  • [12] Λαλιώτης-Τσιτουρίδης.
  • [13] Δικηγόροι.
  • [14] ΝΔ-Τομεάρχες.

  • [01] Ασφαλιστικό-Βερολίνο-Σημίτης-ΓΣΕΕ

    08/05/2001 14:08:28

  • Μεγάλο ποσό από τα φορολογικά έσοδα θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης υπογράμμισε τη θέση της κυβέρνησης για τη διατήρηση της τριμερούς χρηματοδότησης, αλλά και του δημόσιου χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να προσέλθουν στο διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα. Σήμερα συνεδριάζουν η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ και το Γενικό Συμβούλιο για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα, αλλά και το θέμα της κήρυξης πανελλαδικής απεργίας στις 17 του μηνός.

    [02] Παπανδρέου-ΗΠΑ -Ομιλία-ΠΓΔΜ

    08/05/2001 14:08:21

  • Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στους χειρισμούς της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Ο κ.Παπανδρέου, επισήμανε οτι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η ένοπλη σύρραξη, να ενισχυθούν οι φωνές των μετριοπαθών και να απομονωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ακραίες θέσεις και λύσεις. Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ΠΓΔΜ κυρίως από τις ΗΠΑ, ο υπουργός τόνισε ότι καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αναπτύξει ακόμη το δικό της αμυντικό σύστημα, μοιραία θα εξακολουθήσει να βασίζεται στις στρατιωτικές δυνάμεις και επιλογές των ΗΠΑ.

    [03] Αιματηρή απόπειρα ληστείας, σε πρατήριο τσιγάρων στο Αιγάλεω

    08/05/2001 14:08:14

  • Αιματηρή απόπειρα ληστείας με δύο τραυματίες, έγινε το πρωί σε πρατήριο τσιγάρων στο Αιγάλεω Αττικής. Τρία άτομα, πιθανόν αλλοδαποί προσπάθησαν να ληστέψουν με την απειλή όπλου τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου, αλλά τους επιτέθηκε ο σκύλος του και δάγκωσε τον έναν από αυτούς. Οι δράστες πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δύο υπαλλήλους του πρατηρίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χωρίς να έχει γίνει γνωστό, αν πρόλαβαν να αρπάξουν χρήματα από το ταμείο. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [04] Νέα προβλήματα απο την Αγκυρα.

    08/05/2001 14:08:07

  • Νέα προβλήματα προκαλεί η Αγκυρα, γεγονός που οδηγεί σε ματαίωση την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναύαρχου Θεοδωρουλάκη στη βάση του Αξάζ στην Τουρκία, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων της διοίκησης ναρκαλιευτικών του ΝΑΤΟ Μεσογείου. Η Άγκυρα αρνήθηκε να μεταβεί ο αρχηγός ΓΕΝ με ελικόπτερο, το οποίο προηγουμένως θα είχε σταθμεύσει στη Ρόδο για ανεφοδιασμό. Και τούτο γιατί θεωρούν τη Ρόδο αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή. Αν τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν, τότε ο αρχηγός ΓΕΝ δεν θα παραστεί στην τελετή.

    [05] Αποχή δικηγόρων απο τα δικαστήρια

    08/05/2001 14:08:00

  • Συνεχίζεται η πενθήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα αύξησης του χρηματικού ορίου για συμμετοχή τους στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων. Στην αποχή συμμετέχουν μόνο σήμερα και αύριο οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου και πορεία προς τη Βουλή. Αύριο, τα μέλη των δύο συλλόγων της Αττικής θα πραγματοποιήσουν νέες έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [06] Συνεδρίαση τομεαρχών ΝΔ

    08/05/2001 14:07:53

  • Συνεδρίασαν το πρωί οι τομεάρχες της ΝΔ, μετά απο μακρύ χρονικό διάστημα και ύστερα απο τις πληροφορίες οτι επίκεινται αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών κάτι που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων μελών του οργάνου. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν τα θέματα παιδείας και το πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ρηγίλλης έχει διαψεύσει οτι ο κ. Καραμανλής είναι δυσαρεστημένος απο την αποδοτικότητα ορισμένων τομεαρχών, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε οτι επίκεινται αλλαγές στο σχήμα μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Συνόδου και υπό το πρίσμα των αποφάσεων του συνεδρίου και του νέου κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    [07] Απανθρακωμένο πτώμα μέσα σε φρεάτιο

    08/05/2001 14:07:47

  • Απανθρακωμένο πτώμα μέσα σε φρεάτιο, βρέθηκε στην οδό Κορίνθου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα στοιχεία και οι συνθήκες του θανάτου του θύματος.

    [08] Παράνομοι αλλοδαποί-Δικαιολογητικά για νομιμοποίηση

    08/05/2001 14:07:40

  • Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα και θέλουν να νομιμοποιηθούν, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αλλοδαποί που θέλουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη χώρα μας θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, στο διάστημα από 2 Ιουνίου εως 2 Αυγούστου. Το δικαίωμα στην αίτηση αφορά όλους τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν ένα τουλάχιστον χρόνο παραμονής στη χώρα μας. Αποδεικτικά στοιχεία μπορεί να είναι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας κι άλλα παρόμοια έγγραφα.

    [09] ΠΓΔΜ-Προς κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού

    08/05/2001 14:07:33

    Τις επόμενες ώρες πρόκειται να ανακοινωθεί στα Σκόπια ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερου συνασπισμού με συμμετοχή του VMRO-DPMNE, της Ενωσης Σοσιαλδημοκρατών και των συμμάχων της καθώς και των δυο αλβανικών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η συναίνεση αυτή θεωρείται οτι είναι το αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που άσκησε η Διεθνής Κοινότητα και ιδιαίτερα ο Υπατος Αρμοστής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος μέχρι αργά χθες συμμετείχε στις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στο μεταξύ σήμερα οι δυνάμεις του στρατού της ΠΓΔΜ συνεχίζουν την εκκαθάριση της περιφέρειας Κουμάνοβο απο τους Αλβανούς εξτρεμιστές οι οποίοι βρίσκονται σε υποχώρηση, χωρίς ομως και να έχουν εγκαταλείψει όλα τα χωριά της περιοχής.

    [10] Σημίτης-Ασφαλιστικό.

    08/05/2001 08:49:55

    Ενα μεγάλο ποσό απο τα φορολογικά έσοδα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τη θέση της κυβέρνησής του για τη διατήρηση της τριμερούς χρηματοδότησης, αλλά και του δημόσιου χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Κάλεσε δε όλους τους εμπλεκόμενους στο ασφαλιστικό να προσέλθουν στο διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα. Σήμερα συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να εξετάσει τα νέα δεδομένα, αλλά και για την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 17 του μηνός.

    [11] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

    08/05/2001 08:49:48

    Την υποστήριξή της στους χειρισμούς της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, επεσήμανε οτι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η ένοπλη σύρραξη, να ενισχυθούν οι φωνές των μετριοπαθών και να απομονωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ακραίες θέσεις και λύσεις. Στα Σκόπια ο πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι ανακοίνωσε τη συμφωνία για συγκρότηση ευρείας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

    [12] Λαλιώτης-Τσιτουρίδης.

    08/05/2001 08:49:42

    Στα ύψη ανέβηκε χθες στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης και βουλευτές της ΝΔ είχαν σφοδρή αντιπαράθεση για το Εθνικό Κτηματολόγιο και αντήλλαξαν σκληρότατες εκφράσεις. Ο κ. Λαλιώτης μεταξύ άλλων κατηγόρησε το βουλευτή της ΝΔ κ. Τσιτουρίδη, οτι υπήρξε επί δικτατορίας διορισμένο μέλος της φοιτητικής επιτροπής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [13] Δικηγόροι.

    08/05/2001 08:49:36

    Συνεχίζεται απο χθες η πενθήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων αντιδρώντας για το θέμα αύξησης του ορίου συμμετοχής τους στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων. Στην αποχή συμμετέχουν μόνο σήμερα και αύριο οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά.

    [14] ΝΔ-Τομεάρχες.

    08/05/2001 08:49:30

    Συνεδριάζουν σήμερα οι τομεάρχες της ΝΔ, μετά απο μακρύ χρονικό διάστημα και ύστερα απο τις πληροφορίες οτι επίκεινται αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών κάτι που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων μελών του οργάνου. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι τα θέματα παιδείας και το πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ρηγίλλης είχε διαψεύσει την περασμένη Παρασκευή οτι ο κ. Καραμανλής είναι δυσαρεστημένος απο την αποδοτικότητα ορισμένων τομεαρχών, αλλά ουσιαστικά είχε επιβεβαιώσει οτι επίκεινται αλλαγές στο σχήμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 May 2001 - 11:30:29 UTC