Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η ομιλία Σημίτη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Για μισαλοδοξία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κ.Καραμανλής.
  • [03] Κοντά στο διάλογο ΓΣΕΕ-κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
  • [04] Ικανοποίηση στην Αθήνα για την απόφαση του ΕΔΑΔ.
  • [05] Μειώνουν τα επιτόκιά τους οι τράπεζες.
  • [06] Ρωσία-Νέα συνάντηση Πατριάρχη Αλέξιου-Χριστόδουλου.
  • [07] "Επαγγελματίας Οπλίτης"-Σταδιακή μείωση της θητείας.
  • [08] Γιουγκοσλαβία-Συνάντηση Κοστούνιτσα-Καραμανλή.

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η ομιλία Σημίτη στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

    11/05/2001 21:19:02

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλιμάκωσε την μετωπική αντιπαράθεση με τη ΝΔ που ξεκίνησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την οικονομία, επικαλούμενος ιστορικά και ιδεολογικά επιχειρήματα. Στην ομιλία του στο Συνέδριο Νεολαίας που οργανώνει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο κ.Σημίτης δέχθηκε ότι "ασφαλώς δεν είναι όλα τέλεια στην Ελλάδα", αλλά τόνισε πως αυτό συμβαίνει γιατί ξεκινήσαμε από πολύ πίσω και πρόσθεσε ότι η πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα και η ελευθερία για όλους αποκαταστάθηκε σιγά-σιγά και μόλις το 1981.

    Σχολιάζοντας τη θέση αυτών που λένε πως το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση 20 χρόνια και συνεπώς είναι υπεύθυνο για "τα στραβά" του τόπου,ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι "αυτοί που τα λένε αυτά, δεν έχουν ιδέα τι θα πει κοινωνική εξέλιξη: Καμία κοινωνία δεν χτίζεται σε 20 χρόνια.Τα 100 τόσα χρόνια καταπίεσης, αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς δεν σβήνονται με μια μονοκονδυλιά".

    [02] Για μισαλοδοξία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κ.Καραμανλής.

    11/05/2001 21:18:56

    Από το βελιγράδι που βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό και έκανε λόγο για κήρυγμα διχασμού

    και μισαλοδοξίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι επικαλούνται τα φαντάσματα του παρελθόντος μόνο όσοι δεν έχουν μέλλον. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Σημίτης ευσυνείδητα να ζημιώνει τον τόπο, παραποιεί την ιστορία και οδηγεί τη χώρα στο διχασμό, ενώ ο ίδιος, ως μελλοντικος πρωθυπουργός θα ενώσει του έλληνες. Στον κ. Καραμανλή απάντησε ο υπουργός τύπου που τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη δεινή κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη κατά τη συζήτηση στη Βουλή και αναζητώντας διέξοδο, αυτοδιορίζεται από το εξωτερικό ως επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Οι έλληνες δεν περίμεναν τον κ. Καραμανλή για να ενωθούν στην πορεία της προόδου και της ανάπτυξης

    τόνισε ο κ. Ρέππας και προσθεσε πως ο διχασμός και η μισαλλοδοξία είναι συνώνυμα της παράταξης της Δεξιάς.

    [03] Κοντά στο διάλογο ΓΣΕΕ-κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

    11/05/2001 21:18:49

    Θετικό αντίκτυπο είχε στη ΓΣΕΕ η δέσμευση του πρωθυπουργού, από του βήματος της βουλής, για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και την οικονομική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος εκτίμησε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού διαμορφώνει νέες σταθερές σε ένα πολιτικό πλαίσιο για λυσεις μέσα στο σύστημα. Διευκρίνισε όμως ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να εξειδικευτούν και να ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες. Πάντως τα συνδικάτα ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας, την προσεχή Πέμπτη, 17 του μηνός.

    [04] Ικανοποίηση στην Αθήνα για την απόφαση του ΕΔΑΔ.

    11/05/2001 21:18:42

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός τύπου για την απόφαση-καταδίκη της Τουρκίας, του Ευρωπϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε την απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς επιβεβαιώνει τις συνεχείς μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά την ιδιοκτησία, τα περιουσιακά στοιχεία των Ελληνοκυπρίων, τα δικαιώματα και την ελευθερία τους, αλλα και το πιο σημαντικό αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης, τη ζωή.

    [05] Μειώνουν τα επιτόκιά τους οι τράπεζες.

    11/05/2001 21:18:35

    Η μία μετά την άλλη οι τράπεζες προχωρούν σε μείωση των βασικών επιτοκίων τους από 0,25 έως μισή μονάδα, μετά τη μείωση των επιτοκίων

    κατά 0,25 μονάδες, που προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, προέτρεψε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων, τα οποία όπως είπε είναι υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [06] Ρωσία-Νέα συνάντηση Πατριάρχη Αλέξιου-Χριστόδουλου.

    11/05/2001 21:18:29

    Νέα συνάντηση με τον Πατριάρχη Ρωσίας Αλέξιο είχε στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που συνεχίζει την επίσκεψή του. Ο κ. Χριστόδουλος ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδας και της Ρωσίας για συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς η Εκκλησία της Ελλάδας αντιπροσωπεύεται ήδη στις Βρυξέλλες με γραφείο.

    Ακόμη συμφωνήθηκε να αξιοποιηθούν μέσω της ΕΕ τα κοινά προγράμματα που υπάρχουν, για λογαριασμό των βαλκανικών λαών και των εκκλησιών τους. Συμφωνήθηκε επίσης να αναπτυχθούν αμοιβαία οι σχέσεις ανταλλαγής φοιτητών Θεολογίας με τη χορήγηση υποτροφιών.

    [07] "Επαγγελματίας Οπλίτης"-Σταδιακή μείωση της θητείας.

    11/05/2001 21:18:23

    Σταδιακή μείωση της θητείας στους 12 μήνες θα επιφέρει η πρόσληψη 25.000 επαγγελματιών οπλιτών την επόμενη πενταετία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο «περί επαγγελματία Οπλίτη που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι της ελληνικής ιθαγένειας, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν ανάστημα 1,60μ οι άνδρες και 1,55μ οι γυναίκες, να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και άλλες αξιόποινες πράξεις.

    [08] Γιουγκοσλαβία-Συνάντηση Κοστούνιτσα-Καραμανλή.

    11/05/2001 21:18:15

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, που βρίσκεται στο Βελιγράδι για διήμερη επίσκεψη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή ευρύτερα καθώς και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε βασικές αρχές όπως είναι το απαραβίαστο των συνόρων, ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και η καταδίκη κάθε προσπάθειας που στηρίζεται στη χρήση βίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 May 2001 - 20:30:20 UTC