Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Νομοσχέδιο για οργανωμένο έγκλημα.
  • [02] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέθανα.
  • [03] Στον εισαγγελέα η αγοραπωλησία της Ιντεραμέρικαν.
  • [04] Η ΑΔΕΔΥ δίνει χρόνο στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
  • [05] Υπουργικό Συμβούλιο-ΕΕ-Ελληνοτουρκικά.
  • [06] Εληξε το θέμα με το Πίρι Ρέις μετά τις διευκρινίσεις.

  • [01] Βουλή-Νομοσχέδιο για οργανωμένο έγκλημα.

    31/05/2001 21:09:35

    Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και να ολοκληρωθεί μετά από 3 ή 4 συνεδριάσεις. Τον προβληματισμό τους για ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου, εξέφρασαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Πρ.Παυλόπουλος, φέρεται να δήλωσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί έμπρακτη καταδίκη της τρομοκρατίας, από τον πολιτικό κόσμο.

    [02] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέθανα.

    31/05/2001 21:09:29

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Μεθάνων. Τραγικό θάνατο όμως βρήκε ο 90χρονος κτηνοτρόφος, Αντώνης Πολυχρονίου Γκιώνης, τον οποίο βρήκαν απανθρακωμένο οι πυροσβέστες μέσα στον στάβλο του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, ο ηλικιωμένος προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα, λόγω όμως των ισχυρών ανέμων δεν κατόρθωσε να ελέγξει τη φωτιά και εγκλωβίστηκε στις φλόγες. Η φωτιά που σβήστηκε μετά από δύο περίπου ώρες, έκαψε 50 συνολικά στρέμματα θαμνώδους έκτασης.

    [03] Στον εισαγγελέα η αγοραπωλησία της Ιντεραμέρικαν.

    31/05/2001 21:09:22

    Πολύωρες καταθέσεις, έδωσαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα που διερευνά την υπόθεση της αγοραπωλησίας της ασφαλιστικής εταιρίας ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, από την "Γιουρέκο", ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Παναγιώτης Βοϊλής και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, κ. Παναγιώτης Αλεξάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Ασπρογέρακας έχει καλέσει σε κατάθεση αύριο τους υπευθύνους της υπηρεσίας Δημόσιων προσφορών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου.

    [04] Η ΑΔΕΔΥ δίνει χρόνο στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

    31/05/2001 21:06:40

    Χρόνο στην κυβέρνηση για να αποσαφηνίσει την θέση της στο Ασφαλιστικό, δίνει η ΑΔΕΔΥ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, διευκρίνισε οτι εάν στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση προχωρήσει σε αιφνιδιασμό, τα συνδικάτα θα απαντήσουν δυναμικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η απόφαση της ΓΣΕΕ, ωστόσο, ο πρόεδρός της, απέρριψε πρόταση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ για νέα 24ωρη γενική απεργία μέσα στον Ιούνιο, καθώς και εκείνη για γενική καταδίκη του κοινωνικού διαλόγου.

    [05] Υπουργικό Συμβούλιο-ΕΕ-Ελληνοτουρκικά.

    31/05/2001 21:06:30

    Η ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2003 και τα ελληνοτουρκικά, απασχόλησαν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός είπε οτι η προεδρία της Ελλάδας θα συμπέσει με ορισμένες σημαντικές εξελίξεις στην Ευρώπη, όπως είναι η πρώτη φάση της διεύρυνσης με ομάδα χωρών, στις οποίες μετέχει και η Κύπρος. Οσον αφορά ανακοίνωση του ΟΥΤΣΕΚΑ για δημιουργία Στρατου στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τέτοια θέματα και να παρακολουθούμε στενά οτι δηλώνουν διάφοροι. Τα θέματα που θα συζητηθούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα συνέλθει στο Γκέτεμποργκ στις 14,15 και 16 Ιουνίου, συζήτησε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το Σουηδό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γκόραν Πέρσον ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής.

    [06] Εληξε το θέμα με το Πίρι Ρέις μετά τις διευκρινίσεις.

    31/05/2001 21:06:21

    Στο θέμα που προέκυψε με την έξοδο του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο, επανήλθε ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών, τονίζοντας οτι οι διευκρινήσεις που ζήτησε η Ελλάδα για τη φύση των ερευνών του τουρκικού σκάφους, είχαν προληπτικό χαρακτήρα, με στόχο να αποτραπεί η μετατροπή του θέματος σε μείζονα κρίση. Χαρακτήρισε λήξαν το θέμα

    και πρόσθεσε οτι στο παρελθόν η έλλειψη ψυχραιμίας στο χειρισμό ενός θέματος, οδήγησε σε κρίση, έτσι, τόνισε, έπρεπε να αποφευχθούν οι παρανοήσεις και να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 May 2001 - 20:30:16 UTC