Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης:"Ο αγώνας δεν τελείωσε με την ΟΝΕ".
  • [02] Σφοδρή επίθεση Λαλιώτη κατά ΣΕΒ και ΝΔ.
  • [03] Απάντηση Λαλιώτη στις δηλώσεις Ρουσόπουλου.
  • [04] Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών.
  • [05] Από σήμερα ισχύει το θερινό ωράριο.
  • [06] Κ.Σημίτης για μεταλλαγμένα προϊόντα.
  • [07] Ενημέρωση Ντόρας Μπακογιάννη από Γιώργο Παπανδρέου.

  • [01] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης:"Ο αγώνας δεν τελείωσε με την ΟΝΕ".

    01/06/2001 21:42:27

    Με έντονο προσωπικό στοιχείο, χρωμάτισε την ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα την νέα εθνική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, που υλοποιεί η κυβέρνηση, τονίζοντας οτι ο αγώνας δεν τελείωσε με την ΟΝΕ, αλλά αντίθετα, εντάθηκε από τότε. Υπεραμύνθηκε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ από το 1981,

    κάλεσε σε συστράτευση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, ενώ για το ασφαλιστικό, επανέλαβε οτι η κυβέρνηση έχει δεχθεί τον διάλογο εφ' όλης της ύλης, χωρίς προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις, Αναγνώρισε τις δυσκολίες του προβλήματος, εμφανίσθηκε όμως

    αποφασισμένος να προωθήσει τη λύση του και να μήν το κληροδοτήσει στο μέλλον. Κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Καραμανλή προσωπικά, για υποκρισία, καταλογίζοντάς του στείρα άρνηση και μηδενισμό, καθώς και οτι οι θέσεις του κομματός του δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    [02] Σφοδρή επίθεση Λαλιώτη κατά ΣΕΒ και ΝΔ.

    01/06/2001 21:42:20

    Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΕΒ και της ΝΔ, εξαπέλυσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ.Λαλιώτης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΕΒ ότι προσπαθεί με παρασκηνιακές δραστηριότητες και προκατασκευασμένες αντιπολιτευτικές κορώνες, να στήσει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού. Υποστήριξε μάλιστα οτι η Ρηγίλλης είναι μαγαζί του ΣΕΒ. Για αλαζονικές συμπεριφορές, σχετικά με το ασφαλιστικό, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, λέγοντας οτι χάνεται η ψυχική επαφή μεταξύ των στελεχών του Κινήματος. Ο ΣΕΒ δεν έχει ιδιαίτερες διασυνδέσεις με οποιοδήποτε κόμμα, και καθήκον του είναι να παραμείνει μακριά από την κομματική πολιτική, ήταν η απάντηση του συνδέσμου στις κατηγορίες του κ.Λαλιώτη. Με την κατη φόρα που πήρε ο κ. Λαλιώτης, σε λίγο θα μας ξαναφωνάξει το αλήστου μνήμης Εξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ. Θ.Ρουσόπουλου.

    [03] Απάντηση Λαλιώτη στις δηλώσεις Ρουσόπουλου.

    01/06/2001 21:42:13

    Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης, ανταπαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου είπε:

    «Δυστυχώς η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν αντέχει τις αλήθειες γι αυτό σφυρίζει αδιάφορα. Αποφεύγει να μιλήσει για την σημερινή πραγματικότητα, για τον ομφάλιο λώρο της και τους δεσμούς αίματος με την ηγεσία του ΣΕΒ.

    Αποφεύγει ν απαντήσει για τις σχέσεις προστασίας, στοργής και εξάρτησης που έχει η Νέα Δημοκρατία με το ΣΕΒ. Σε ότι αφορά τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει την δική του κατη-φόρα και τις βουτιές του στο δικό του παρελθόν.

    [04] Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών.

    01/06/2001 21:42:07

    Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή καταγγελίες στον Τύπο για το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών που δόθηκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Β' Λυκείου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Στην Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων, επέρριξε ευθύνες για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλύπτοντας τον υπουργό Παιδείας, οτι δεν φέρει καμμία ευθύνη. Την δημοσιοποίηση των ονομάτων των φιλολόγων που επέλεξαν τα θέματα για τις εξετάσεις, ζήτησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Καλός.

    [05] Από σήμερα ισχύει το θερινό ωράριο.

    01/06/2001 21:41:57

    Θερινό ωράριο από σήμερα και για τέσσερις μήνες, ισχύει στα καταστήματα και στις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής, ως μέτρο για την καταπολέμηση της ρύπανσης. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ θα προσέρχονται στις υπηρεσίες τους στις 7 το πρωί, στις Τράπεζες και στις θυγατρικές τους στις 7.45. Στις 7 θα ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα ειδών διατροφής, ενώ στις 9 τα εμπορικά. Μαζί με το κλιμακωτό ωράριο θα εφαρμοστούν και οι περιορισμοί στην τροφοδοσία των καταστημάτων. Για τους παραβάτες του ωραρίου προβλέπεται πρόστιμο από 100.000 έως 1.000.000 δρχ, ενώ θα διώκονται και ποινικά.

    [06] Κ.Σημίτης για μεταλλαγμένα προϊόντα.

    01/06/2001 21:41:48

    Για το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων, συνομίλησε ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς και υφυπουργούς των 13 μεσογειακών κρατών, που μετέχουν στην 3η σύνοδο των χωρών - μελών του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών. Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα αυτό, ο κ. Σημίτης είπε οτι η Ελλάδα δεν θέλει προϊόντα, που έχουν αβεβαιότητα. Πρόσθεσε επίσης, οτι υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενωση, γίνονται συζητήσεις και ανάλογα, θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση.

    [07] Ενημέρωση Ντόρας Μπακογιάννη από Γιώργο Παπανδρέου.

    01/06/2001 21:41:37

    Για όλο το φάσμα της εξωτερικής μας πολιτικής, ενημέρωσε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, την αρμόδια τομεάρχη της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τον "αλβανικό επεκτατισμό", την πορεία του Κυπριακού και την κατάσταση στη Βαλκανική. Η κυρία Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους, Πίρι Ρέις, δήλωσε οτι το θέμα αυτό ξεκαθάρισε, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2001 - 20:30:17 UTC