Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσ/νίκη-Μπουρίνι παρέσυρε περίπτερα του Φεστιβάλ Βιβλίου
  • [02] Αύριο οι αιτήσεις αλλοδαπών για προσωρινή άδεια παραμονής
  • [03] Συνάντηση αύριο Ακη Τσοχατζόπουλου με τούρκο ομολογό του
  • [04] Κήρυγμα Χριστόδουλου-εγρήγορση-ορθόδοξη πίστη
  • [05] Δημήτρης Αβραμόπουλος-σενάρια-Δήμος Αθηναίων
  • [06] Εξετάσεις-πτώση των βάσεων
  • [07] Φωτιά στην ανατολική Αττική
  • [08] Λάρισα-Χειροβομβίδα- τουρκικά φορτηγά

  • [01] Θεσ/νίκη-Μπουρίνι παρέσυρε περίπτερα του Φεστιβάλ Βιβλίου

    04/06/2001 19:52:38

    Το Φεστιβάλ Βιβλίου ήταν ο πρώτος ?στόχος του ξαφνικού και απρόβλεπτου μπουρινιού που ξέσπασε νωρίς σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι που έφταναν τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιούργησαν κύματα ύψους ακόμα και τριών μέτρων στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Τα κύματα «πήραν και σήκωσαν τα περίπτερα του Φεστιβάλ Βιβλίου. Κύματα, το ύψος των οποίων ξεπέρασε τα τρία μέτρα! , ξεπέρασαν το ρείθρο της παραλίας και «ανέβηκαν στις «πλάτες των περιπτέρων προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Επτά περίπτερα υποχώρησαν και το νερό της θάλασσας παρέσυραν βιβλία, πάγκους, αφίσες. Σε άλλες περιπτώσεις τα κύματα πέρασαν πάνω από τα περίπτερα και τα περιέλουσαν μουσκεύοντας τα εκθέματα τους.

    [02] Αύριο οι αιτήσεις αλλοδαπών για προσωρινή άδεια παραμονής

    04/06/2001 19:13:29

    Αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει έως τις 2 Αυγούστου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων απο τους αλλοδαπούς, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, για τη χορήγηση προσωρινής εξάμηνης άδειας παραμονής. Η καταγραφή θα γίνει σε 1.300 σημεία σε όλη τη χώρα και αφορά περισσότερους από 400.000 οικονομικούς μετανάστες. Χρήση της ευκαιρίας αυτής μπορούν να κάνουν όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα για ένα τουλάχιστον χρόνο στη χώρα, αρκεί όμως να το αποδείξουν.

    [03] Συνάντηση αύριο Ακη Τσοχατζόπουλου με τούρκο ομολογό του

    04/06/2001 19:11:00

    Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Σαμπαχαντίν Τσακμάκογλου θα έχει αύριο ο υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση θα εξεταστούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στην άτυπη σύνοδο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο αμερικανός υπουργός αμύνης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την κατάσταση στα βαλκάνια και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι υπουργοί θα επισκεφθούν στη συνέχεια μονές του Αγίου Όρους.

    [04] Κήρυγμα Χριστόδουλου-εγρήγορση-ορθόδοξη πίστη

    04/06/2001 19:08:37

    Έκκληση προς τους πιστούς να βρίσκονται σε εγρήγορση για να προασπίσουν την ορθόδοξη πίστη μας, τα ιδανικά μας και το μέλλον του τόπου, απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του και με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος, παρακάλεσε το Άγιο πνεύμα να φωτίζει τους άρχοντες και αρχόμενους για να προασπίζουω τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, μέσα στη λαβυρινθώδη εποχή που ζούμε. Αύριο ο κ. Χριστόδουλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ και για να αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου

    [05] Δημήτρης Αβραμόπουλος-σενάρια-Δήμος Αθηναίων

    04/06/2001 19:06:11

    Τέλος στη συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές, επιχειρεί να βάλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μέσω κύκλων στενών συνεργατών του, ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις δηλώσεις του, με τις οποίες δεν απέκλειε μια νέα θητεία στο δήμο, σε περίπτωση που η Αθήνα γινόταν μητροπολιτικός δήμος. Κύκλοι του κ. Αβραμόπουλου ανέφεραν οτι σε καμία περίπτωση η υιοθέτηση αυτής της πρότασης δεν επηρεάζει τη γνωστή και δεδομένη απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, έχοντας ολοκληρώσει το έργο του στο Δήμο της Αθήνας.

    [06] Εξετάσεις-πτώση των βάσεων

    04/06/2001 19:03:54

    Πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνουν τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία από μικρά αλλά ενδεικτικά δείγματα γραπτών της Β' και Γ' Λυκείου. Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με τους μαθητές της Β' Λυκείου να διαγωνίζονται στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία. Οι απόφοιτοι της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει, στην Ιστορία, τη Βιολογία, τη Χημεία-Βιοχημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών.

    [07] Φωτιά στην ανατολική Αττική

    04/06/2001 18:56:22

    Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στη Συκάμινο Ωρωπού. Η φωτιά που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αποτεφρώνει ότι βρει στο πέρασμά της, απείλησε κατοικημένες περιοχές και προκάλεσε ζημιές σε ορισμένες εξοχικές κατοικίες. Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτάθηκε στις περιοχές του Μίλεση, του Μαρκόπουλου και του Κάλαμου. Στη μάχη κατά της φωτιάς έχουν ριχτεί πάνω από 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα, κύριο μέλημα των οποίων είναι να σωθούν οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται λόγω των ανέμων. Επίσης από το απόγευμα στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος έξι πυροσβεστικά αεροσκάγη και ένα ελικόπτερο.

    [08] Λάρισα-Χειροβομβίδα- τουρκικά φορτηγά

    04/06/2001 18:17:33

    Μια χειροβομβίδα, γιουγκοσλαβικής κατασκευής, πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα, σε δύο τουρκικά φορτηγά διεθνών μεταφορών, που ήταν σταθμευμένα πίσω από το τελωνείο της Λάρισας. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας προκλήθηκαν ζημιές στους ανεμοθώρακες των φορτηγών.

    Λίγο αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην τοπική φημερίδα, "Ελευθερία", και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι εκπροσωπεί την εθνικιστική κυπριακή οργάνωση "Κατάφρακτοι". Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της Ενωσης Κυπρίων Λάρισας, Ντίνος Αυγουστής, καταδίκασε την επίθεση -την οποίαν αποκάλεσε "προβοκάτσια" και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες κάνουν ζημιά στην κυπριακή υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2001 - 20:30:17 UTC