Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε διάλογο κάλεσε τους Πρυτάνεις, ο υπουργός Παιδείας.
  • [02] Τηλέφωνα-Αλλαγές στους αριθμούς
  • [03] "Αρετούσα"-Ρυμουλκήθηκε σε ιταλικό λιμάνι
  • [04] Βουλή-ν/σχέδιο για οργανωμένο έγκλημα
  • [05] Νοσοκομεία-Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας
  • [06] Βερολίνο-Σημίτης
  • [07] Καραμανλής-ελληνοτουρκικά
  • [08] Κλιμακώνεται η ένταση στα Σκόπια
  • [09] Ρέππας για συνέντευξη πρωθυπουργού .
  • [10] ΙΚΑ-Απεργία.
  • [11] Μετοχές-"φούσκες".
  • [12] Τιμές καυσίμων.

  • [01] Σε διάλογο κάλεσε τους Πρυτάνεις, ο υπουργός Παιδείας.

    07/06/2001 14:01:47

    Σε διάλογο εφ`όλης της ύλης για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάλεσε τους πρυτάνεις ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί στα πανεπιστήμια, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο αναβάθμισης των ΤΕΙ. Το πρωί ο κ.Ευθυμίου έκανε δεκτή την παραίτηση του πρύτανη του ΕΜΠ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις στα περισσότερα πολυτεχνεία της χώρας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου.

    [02] Τηλέφωνα-Αλλαγές στους αριθμούς

    07/06/2001 14:01:40

    Αλλάζουν όλοι οι αριθμοί των σταθερών τηλεφώνων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι από τον ερχόμενο μήνα γίνονται πλέον δεκαψήφιοι όπως των κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" το νέο εθνικό σχέδιο αριθμοδότησης εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σημερινή έλλειψη αριθμών. Εκτιμάται ότι θα εξασφαλιστούν περίπου εκατό εκατομμύρια νέοι αριθμοί για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

    [03] "Αρετούσα"-Ρυμουλκήθηκε σε ιταλικό λιμάνι

    07/06/2001 14:01:31

    Στο ιταλικό λιμάνι Μανφρεντόνια, ρυμουλκήθηκε τις πρωινές ώρες, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αρετούσα", που απο χθές είχε μείνει ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Ιταλίας, λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο. Το πλοίο με 531 επιβάτες και 111 ναυτικούς πλήρωμα, είχε προορισμό την Πάτρα. Στο λιμάνι κατέπλευσε και το επιβατικό- οχηματαγωγό "Πασιφάη" προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες και τα οχήματα του "Αρετούσα" και να τους προωθήσει στον προορισμό τους.

    [04] Βουλή-ν/σχέδιο για οργανωμένο έγκλημα

    07/06/2001 14:01:21

    Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Τα πρώτα πέντε άρθρα ψηφίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ενώ στην ψηφοφορία δεν μετείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του Συνασισμού. Σημειώνεται ότι αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδειξαν απροθυμία να στηρίξουν το νομοσχέδιο.

    [05] Νοσοκομεία-Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας

    07/06/2001 14:01:07

    Συνεχίζονται και αύριο οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Το πρωί απεργοί έκλεισαν αιφνιδιαστικά για λίγη ώρα κεντρικές οδούς της Αθήνας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Από τη Δευτέρα απεργούν και οι γιατροί του ΙΚΑ αντιδρώντας στο σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    [06] Βερολίνο-Σημίτης

    07/06/2001 14:00:50

    Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες για ιδιωτική επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά από πρόσκληση του Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ. Οι κκ Σημίτης και Σρέντερ αναμένεται να παρακαθήσουν το βράδυ σε δείπνο στην καγκελαρία και να συζητήσουν για το μέλλον αλλά και τη διεύρυνση της Ευρώπης. Εκτιμάται ότι στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

    [07] Καραμανλής-ελληνοτουρκικά

    07/06/2001 14:00:35

    Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή το θέμα των σχέσεων της Τουρκίας με τον ευρωπαϊκό στρατό, τόνισε το πρωί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μυστικές ή άτυπες συμφωνίες, που στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής άμυνας εξισώνουν την Ελλάδα με την Τουρκία. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υπονομεύσει καίρια και τελεσίδικα όχι μόνο την εθνική ασφάλεια, αλλά και τη σημασία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τακτική υποχωρήσεων.

    [08] Κλιμακώνεται η ένταση στα Σκόπια

    07/06/2001 14:00:26

    Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου βρίσκονται εκ νέου τα Σκόπια, μετά απο τις χθεσινές επιθέσεις ομάδας Σλαβομακεδόνων διαδηλωτών, εναντίον καταστημάτων Αλβανών στην πόλη Μοναστήρι στα νότια της ΠΓΔΜ, που έγιναν σε αντίποινα για το θάνατο 5 στρατιωτών, απο Αλβανούς εξτρεμιστές. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, πυρπολήθηκαν 50 καταστήματα που ανήκουν σε Αλβανούς, ενω στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα. Πυρπολήθηκε επίσης ένα τζαμί και το σπίτι του Αλβανού αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

    [09] Ρέππας για συνέντευξη πρωθυπουργού .

    07/06/2001 09:20:45

    Ο Κώστας Σημίτης είναι ηγέτης μακράς πνοής, δεν είναι εξουσιομανής

    και προσδιόρισε τις πολιτικές εξελίξεις για μετά το 2004, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας ο οποίος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές του 2004 γιατί ο λαός θα εκτιμήσει θετικά το έργο που πραγματοποιεί σε όλους τους τομείς. Στο μεταξύ, διάλογο για όλα τα σημαντικά θέματα που χρειάζονται ευρύτερη αποδοχή ζήτησε ο ΣΕΒ.

    [10] ΙΚΑ-Απεργία.

    07/06/2001 08:37:04

    Μόνο τα επείγοντα περισταστικά θα εξυπηρετούνται στα ιατρεία του ΙΚΑ απο την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου εξαιτίας των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι γιατροί του ασφαλιστικού φορέα.

    [11] Μετοχές-"φούσκες".

    07/06/2001 08:36:58

    Κατηγορίες σε βάρος των υπευθύνων τριών εταιριών αλλά και της χρηματιστηριακής εταιρίας του Παναγιώτη Κονταλέξη απήγγειλε σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια του 19ου τακτικού τμήματος κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που χειρίζεται την υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες" στο χρηματιστήριο. Οι εταιρίες είναι ΤΣΙΓΑΛΑΣ, Εμπορικός Δεσμός, ΤΑΣΟΓΛΟΥ.

    [12] Τιμές καυσίμων.

    07/06/2001 08:36:51

    Νέα σημαντική μείωση κατά 8,5 δραχμές το λίτρο στην τιμή της βενζίνης ισχύει από τα μεσάνυχτα. Το ντίζελ κίνησης θα πωλείται φθηνότερα κατά μία δραχμή. Πρόκειται για την τρίτη συνεχή μείωση της τιμής της βενζίνης, γεγονός που θα συμβάλλει και στην πτώση του πληθωρισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 June 2001 - 11:30:24 UTC