Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σημίτης-Διεύρυνση.
  • [02] Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [03] Γιούρομπανκ-Μείωση του επιτοτοκίου στεγαστικού προγράμματος
  • [04] Στη φυλακή γιατρός που κατηγορείται ότι χορηγούσε ναρκωτικά σε ασθενείς
  • [05] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [06] Πυρκαγιά στην Κέρκυρα.
  • [07] Γκέτεμποργκ-Ενδείξεις ειρήνευσης στα Σκόπια.
  • [08] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [09] Ναρκωτικά-νέοι -Εκθεση
  • [10] Λαθρομετανάστες-τραγωδία
  • [11] Επιτόκια-τράπεζες
  • [12] Ληστεία σε τράπεζα
  • [13] Ναυτική άσκηση
  • [14] Σύλληψη οδηγού ταξί
  • [15] Απεργία γιατρών ΙΚΑ
  • [16] Λαθρομετανάστες-Νεκροί .
  • [17] ΕΕ-Ελλάδα-Κύπρος .
  • [18] Λύκεια-Εξετάσεις .
  • [19] Κοκαϊνη .
  • [20] Σουηδία-Μπους -αναχώρηση.
  • [21] Επιτόκια .
  • [22] Γιατροί ΙΚΑ-Απεργία .
  • [23] Ολυμπιακοί 2004-Συμφωνία κυβέρνησης-ξενοδόχων για τη φιλοξενία.
  • [24] Στο 12,5% οι δαπάνες για τις συντάξεις.
  • [25] Αυξήθηκε ο αριθμός των εφήβων που είναι χρήστες χασίς.
  • [26] Γιατρός διώκεται γιατί χορηγούσε υποκατάστατα ναρκωτικών.
  • [27] Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα από συλλαλητήρια.
  • [28] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις της ΔΕΗ.
  • [29] Απάντηση Κατριβάνου στην κριτική του Λαλιώτη.

  • [01] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σημίτης-Διεύρυνση.

    15/06/2001 21:09:39

    Η διεύρυνση είναι μή ανεστρέψιμη διαδικασία, δήλωσε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, στο Γκέτερμποργκ Σουδίας. Ο κ.Σημίτης εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία οτι η Κύπρος θα είναι στην

    στην πρώτη ομάδα των χωρών που θα ενταχθούν και οτι η Ελλάδα επιθυμεί γρήγορη διαπραγμάτευση και κατάληξη. Την ίδια ώρα στην Αγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών, τόνιζε οτι η Τουρκία δεν θα "θυσιάσει" την Κύπρο για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οτι η χώρα του θα πράξει ότι είναι απαραίτητο για την προάσπιση των συμφερόντων της.

    [02] Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    15/06/2001 21:09:33

    Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Λέσβο ο οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης. Η επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου ξεκίνησε με τη μετακίνησή του από το Δικελί, στα απέναντι μικρασιατικά παράλια, στη Λέσβο, με τη ναυαρχίδα της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου "Μυτιλήνη". Ηταν το πρώτο μεγάλο επιβατηγό πλοίο, που έμπαινε στο τουρκικό λιμάνι από το 1974. Τον κ. Βαρθολομαίο στο πλοίο υποδέχθηκαν οι επιβαίνοντες σε αυτό, υπουργός Αιγαίου, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

    [03] Γιούρομπανκ-Μείωση του επιτοτοκίου στεγαστικού προγράμματος

    15/06/2001 21:09:26

    Στη μείωση του επιτοκίου στεγαστικού προγράμματος, προχωρεί από την Δευτέρα η Γιούρομπανκ, το οποίο διαμορφώνεται στο 4,75%

    σταθερό για ένα χρόνο. Επίσης, ανακοίνωσε επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο 2,75%. Χθες η Εμπορική τράπεζα ανακοίνωσε σταθερό στεγαστικό επιτόκιο για ένα χρόνο της τάξης του 4,75%, απαντώντας στη μείωση των επιτοκίων από την ALPHA BANK και την τράπεζα Κύπρου. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινώσουν μειώσεις των επιτοκίων τόσο η Εθνική, όσο και άλλες τράπεζες.

    [04] Στη φυλακή γιατρός που κατηγορείται ότι χορηγούσε ναρκωτικά σε ασθενείς του.

    15/06/2001 21:09:19

    Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του, ενώπιον της ανακρίτριας του 26ου τακτικού τμήματος ο 50χρονος γιατρός, Δημήτρης Ζαφείρης, που κατηγορείται οτι χορηγούσε σε τοξικομανείς ηρεμιστικά χάπια. Ο Ζαφείρης αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει οτι χορηγούσε τις συγκεκριμένες συνταγές για θεραπευτικούς σκοπούς.

    [05] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ.

    15/06/2001 21:09:11

    Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ θα συνεχιστεί για τρείς ακόμη εβδομάδες. Στο μεταξύ, το προεδρείο του συλλόγου των πανεπιστημιακών γιατρών θα προτείνει τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους ζητώντας να καταργηθεί η διάταξη του νόμου που απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές.

    [06] Πυρκαγιά στην Κέρκυρα.

    15/06/2001 21:09:02

    Είκοσι στρέμματα θαμνώδους έκτασης έχει κάψει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στη βορειοανατολική Κέρκυρα ανάμεσα στις περιοχές Γιμάρι και Κερασιά. Επιτόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το έργο της οποίας συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων Νήσων κ. Μητροπέτρος.

    [07] Γκέτεμποργκ-Ενδείξεις ειρήνευσης στα Σκόπια.

    15/06/2001 14:36:49

  • Πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε εξέλιξη απο το πρωί, με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οπως ανέφερε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απο το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των "15", δεν αποκλείεται η αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα Σκόπια, προκειμένου να εφαρμοστεί η νέα πρόταση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράϊκοφσκι, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για να εφαρμοστεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή και ο αφοπλισμός των ανταρτών. Ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι υπάρχει θετικό κλίμα σε όλες τις χώρες απέναντι στην πρόταση Τραισκόφσκι, ενώ θετική είναι και η στάση της Ελλάδας. Οπως άλλωστε τόνισε ο πρωθυπουργός η πρόταση του Σκοπιανού προέδρου στηρίζεται σε παλαιότερη ελληνική πρόταση. Σε περίπτωση που αποσταλεί δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή της ΠΓΔΜ η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε μία τέτοια δύναμη, τόνισε ο κ. Σημίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το Γκέτεμποργκ, το σχέδιο του προέδρου της ΠΓΔΜ, φαίνεται ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη και των Αλβανών εξτρεμιστών.

    [08] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    15/06/2001 14:36:43

    Αρχισαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Τα θέματα που συζητούνται είναι η διεύρυνση, η αειφόρος ανάπτυξη και οι οικονομικές εξελίξεις. Ο Κ.Σημίτης, δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικά θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, καθώς αφορούν και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να προχωρήσουν σύντομα. Το μεσημέρι ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ.

    [09] Ναρκωτικά-νέοι -Εκθεση

    15/06/2001 14:36:36

    Ολοένα και περισσότεροι νέοι στη χώρα μας, πέφτουν στην παγίδα των ναρκωτικών. Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων τρία στα δέκα ελληνόπουλα δηλώνουν ότι είχαν εμπειρία στα ναρκωτικά πριν από τα 14 τους. Σημειώνεται ότι μέσα σε πέντε χρόνια έχουν διπλασιαστεί οι χρήστες ηλικίας κάτω των 20 ετών. Σύμφωνα με την έκθεση οι χρήστες ηρωΐνης αρχίζουν να μειώνονται αντίθετα με τους χρήστες κοκαΐνης, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

    [10] Λαθρομετανάστες-τραγωδία

    15/06/2001 14:36:30

    Ναυτική τραγωδία με έξι λαθρομετανάστες νεκρούς, σημειώθηκε όταν το ταχύπλοο που τους μετέφερε, προσέκρουσε λόγω βλάβης στη βραχονησίδα Χταπόδι της Μυκόνου και βυθίστηκε. Περισυνελέγησαν σώοι 48 ναυαγοί, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 58 Αφγανοί και Κούρδοι λαθρομετανάστες που επιβιβάστηκαν από τα τουρκικά παράλια. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους Π.Κουβάς και ο καπετάνιος Γ.Χαζάκης, συνελήφθησαν και κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

    [11] Επιτόκια-τράπεζες

    15/06/2001 14:36:23

    Κορυφώνεται ο πόλεμος των τραπεζών στην αγορά επιτοκίων. Η Eurobank ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά από τη Δευτέρα σε μείωση του επιτοκίου στεγαστικού προγράμματος, το οποίο διαμορφώνεται στο 4,75% σταθερό για ένα χρόνο. Επίσης, ανακοίνωσε επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο 2,75%. Χθες η Εμπορική τράπεζα ανακοίνωσε σταθερό στεγαστικό επιτόκιο 4,75% για ένα χρόνο, απαντώντας στη μείωση των επιτοκίων από την ALPHA BANK και την τράπεζα Κύπρου. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται μειώσεις των επιτοκίων και από άλλες τράπεζες.

    [12] Ληστεία σε τράπεζα

    15/06/2001 14:36:17

    Ενοπλη ληστεία με λεία ένα εκατομμύριο δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Παγκράτι στην Αθήνα. Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού απέσπασαν τα χρήματα εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [13] Ναυτική άσκηση

    15/06/2001 14:36:09

    Στην τελευταία της φάση βρίσκεται η ετήσια ελληνοαμερικανική άσκηση "Μέγας Αλέξανδρος" έξω από τις ακτές της Σκύρου. Στην άσκηση που ολοκληρώνεται σήμερα, μετέχουν δυνάμεις του ναυτικού και των πεζοναυτών από τις δύο χώρες, με περίπου 3.300 στρατιώτες. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς δήλωσε ότι το μέγεθος και το πεδίο δράσης της κοινής αυτής άσκησης αποδεικνύουν το στενό βαθμό συνεργασίας σε θέματα άμυνας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών.

    [14] Σύλληψη οδηγού ταξί

    15/06/2001 14:36:02

    Οδηγός ταξί συνελήφθη απο την αστυνομία, καθώς ζήτησε από Αμερικανό υπήκοο 20.000 δραχμές για να τον μεταφέρει από τον Πειραιά μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κανονικό ποσό που αντιστοιχούσε στην αμοιβή με όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις είναι 6.000 δραχμές. Πρόκειται για το Χρήστο Ρίζο, ο οποίος σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [15] Απεργία γιατρών ΙΚΑ

    15/06/2001 14:35:54

    Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ θα συνεχιστεί για τρείς ακόμη εβδομάδες. Στο μεταξύ, το προεδρείο του συλλόγου των πανεπιστημιακών γιατρών θα προτείνει τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους ζητώντας να καταργηθεί η διάταξη του νόμου που απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές.

    [16] Λαθρομετανάστες-Νεκροί .

    15/06/2001 09:34:02

    Ναυτική τραγωδία με νεκρούς 6 λαθρομετανάστες μέχρι στιγμής σημειώθηκε χθες όταν σκάφος που μετέφερε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 75 άτομα, που είχε παραλάβει από τα τουρκικά παράλια τσακίστηκε στα βράχια της βραχονησίδας Χταπόδι. Σώοι περισυνελέγησαν

    59 λαθρομετανάστες, ενώ αγνοούνται ακόμη οκτώ. Το πλήρωμα του σκάφους Γιώργος Χαζάκης και Παναγιώτης Κουβάς συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στη Σύρο, ενώ οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στη Μύκονο. Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν διασωθέντων.

    [17] ΕΕ-Ελλάδα-Κύπρος .

    15/06/2001 09:33:55

    Η διεύρυνση, η αειφόρος ανάπτυξη και οι οικονομικές εξελίξεις, είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη τα βασικότερα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πρώτο και βασικότερο θέμα της διεύρυνσης είναι και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Είναι ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, είπε ο πρωθυπουργός ώστε οι χώρες που θα ενταχθούν να μπορούν να λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές του 2004.

    [18] Λύκεια-Εξετάσεις .

    15/06/2001 09:33:49

    Με αδιάβλητο τρόπο διεξήχθησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου στα Αρχαία Ελληνικά, αποφαίνεται ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ηλίας Καλούσης, ο οποίος με διάταξη του θέτει στο αρχείο τη δικογραφία. Ο εισαγγελέας διενήργησε προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες υπήρξαν, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα των αρχαίων ελληνικών είχε επιλεγεί και για τις εξετάσεις προσομοίωσης των φροντιστηρίων. Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το θέμα δημιουργήθηκε για λόγους διαφημιστικούς με σκοπό να λειτουργήσει υπέρ των φροντιστηρίων.

    [19] Κοκαϊνη .

    15/06/2001 09:33:43

    Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Ιταλός Εγκίντο Τζενέρο 43 ετών διότι μετέφερε στις αποσκευές του υγροποιημένη κοκαϊνη μέσα σε δοχεία που περιείχαν κομπόστα συνολικού μικτού βάρους 19,5 κιλών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ιταλός είχε λάβει 1 εκ. δρχ για τη μεταφορά της κοκαϊνης από τη Λίμα του Περού. Ο Ιταλός έφθασε στην Αθήνα μέσω Μπουένος Αϊρες και Ζυρίχης. Εκτιμάται ότι ο Ιταλός είναι μέλος του ίδιου κυκλώματος με την Ελληνίδα κοινωνιολόγο Μαρία Στεργιοπούλου, που συνελήφθη προ διημέρου.

    [20] Σουηδία-Μπους -αναχώρηση.

    15/06/2001 09:33:37

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Γκέτεμποργκ για την Πολωνία,ολοκληρώνοντας την πρώτη συνάντησή του με τους ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Στην Πολωνία ο αμερικανός πρόεδρος θα ομιλήσει σε συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας όπου θα αναπτύξει τις απόψεις του για την Ευρώπη του 21ου αιώνα,όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Τζορτζ Μπους.

    Στην ομιλία του ο Μπους αναμένεται να καλέσει δημοσίως τον ρώσο ομόλογό του,Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο στην Λουμπλιάνα,να αποδεχτεί την διεύρυνση των ευρωπαικών θεσμών στις πρώην χώρες -δορυφόρους της Μόσχας,όπως επίσης και το αμερικανικό σχέδιο για την αντιπυραυλική άμυνα.

    [21] Επιτόκια .

    15/06/2001 09:33:30

    Σε μεγάλη μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η Εμπορική Τράπεζα. Ειδικότερα, διαθέτει στην αγορά το νέο στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο 4,75% σταθερό για ένα έτος. Επίσης νέα πιστωτική κάρτα την ΕΜΠΟΡΟΚΑΡΤΑ, με επιτόκιο για τους 6 πρώτους μήνες 10% και για την λοιπή περίοδο 13,50%. Το βασικό επιτόκιο καταναλωτικών δανείων μειώνεται κατά 0,25 και διαμορφώνεται στο 10%, το επιτόκιο προσωπικών δανείων σταθερό μειώνεται επισης 0,25 μονάδες και διαμορφώνεται σε 10,50%,το επιτόκιο προσωπικών δανείων ανοικτής διάρκειας σε 11,50%.

    [22] Γιατροί ΙΚΑ-Απεργία .

    15/06/2001 09:33:24

    Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ θα συνεχιστεί για τρείς ακόμη εβδομάδες. Στο μεταξύ, το προεδρείο του συλλόγου των πανεπιστημιακών γιατρών θα προτείνει τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους ζητώντας να καταργηθεί η διάταξη του νόμου που απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές.

    [23] Ολυμπιακοί 2004-Συμφωνία κυβέρνησης-ξενοδόχων για τη φιλοξενία.

    14/06/2001 20:36:23

    Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση, ξενοδόχοι και "Αθήνα 2004" κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε από άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για την Ολυμπιακή προετοιμασία, το οποίο προέβλεπε ευνοϊκές πολεοδομικές ρυθμίσεις για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων στην Αττική και κυρίως στο δήμο Αμαρουσίου. Η κυβέρνηση θα αποσύρει την επίμαχη διάταξη, καθώς οι ξενοδόχοι διαβεβαίωσαν κυβέρνηση και Οργανωτική Επιτροπή ότι θα αυξήσουν από το 80% στο 100% τον αριθμό των ξενοδοχείων, τα οποία θα διατεθούν για τη φιλοξενία της "Ολυμπιακής οικογένειας". Η συμφωνία θα επικυρωθεί με την μορφή μνημονίου που θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Χριστοδουλάκη, των ξενοδόχων και εκπροσώπων του "Αθήνα 2004".

    [24] Στο 12,5% οι δαπάνες για τις συντάξεις.

    14/06/2001 20:31:24

    Στο 12,5% ανέρχονται οι δαπάνες για τις συντάξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, Γιούροστατ, που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Μεταξύ 1990 και 1998, οι δαπάνες για τις συντάξεις αυξήθηκαν στην Ελλάδα κατά 0,4%: από 12,1% του ΑΕΠ το 1990 σε 12,5% το 1998. Στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυξήθηκαν κατά 0,9%. Οι υψηλότερες δαπάντες παρατηρήθηκαν στην Ιταλία με 14,5% ως ποσοστό του ΑΕΠ και στην Αυστρία με 14,1%. Οι μικρότερες στην Πορτογαλία με 10,6% και την Ιρλανδία με 4,1%.

    [25] Αυξήθηκε ο αριθμός των εφήβων που είναι χρήστες χασίς.

    14/06/2001 20:30:54

    Σημαντική αύξηση, καταγράφεται τα τελευταία πέντε χρόνια στον αριθμό των εφήβων, ακόμη και σε ηλικία κάτω των 14 ετών, οι οποίοι κάνουν χρήση χασίς. Οι χρήστες ηρωΐνης αρχίζουν να μειώνονται αργά αλλά σταδιακά, αντίθετα με τους χρήστες κοκαΐνης, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνες του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Επίσης, οι έξι στους 10 χρήστες στην Ελλάδα, αρχίζουν σε ηλικία 15 έως 19 ετών, ενώ 3 στους 10, ξεκινούν τη χρήση ακόμα και πριν από τα 15 τους.

    [26] Γιατρός διώκεται γιατί χορηγούσε υποκατάστατα ναρκωτικών.

    14/06/2001 20:30:48

    Ποινική δίωξη για κατάχρηση ιδιότητας γιατρού κατ'εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 50χρονου γιατρού, Δημήτρη Ζαφείρη, που συνελήφθη στο ιατρείο του στα Ανω Λιόσια, μετά απο καταγγελίες ότι χορηγούσε υποκατάστατα ναρκωτικών.

    Μαζί με τον γιατρό συνελήφθησαν τέσσερις τοξικομανείς, οι οποίοι διώκονται για ηθική αυτουργία στην πράξη του ιατρού. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

    [27] Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα από συλλαλητήρια.

    14/06/2001 20:30:41

    Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, από διάφορα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν οικοδόμοι, συνταξιούχοι, καθώς και οι γιατροί της πρωτεύουσας και του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Οι γιατροί μάλιστα της Αθήνας και του Πειραιά, πραγματοποιούν απεργία διαρκείας και τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Το υπ. Υγείας προκήρυξε διαγωνισμό για την κάλυψη 1.786 θέσεων διοικητικού, νοσηλευτικού, τεχνολογικού και ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας Αττικής.

    [28] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις της ΔΕΗ.

    14/06/2001 20:30:34

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση της ΔΕΗ να αυξήσει κατά 5% τα οικιακά τιμολόγια από 1ης Ιουλίου, εξαπέλυσε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Θοδωρής Ρουσόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι με την νέα αυτή αύξηση εξοντώνει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιουχους, την ώρα που οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων περιορίζονται στο 2,5%. Προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό, για την συνεχιζόμενη καθοδική πορεία του Χρηματιστηρίου, επιρρίπτει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ.

    [29] Απάντηση Κατριβάνου στην κριτική του Λαλιώτη.

    14/06/2001 20:30:26

    Με εντονότατο ύφος απάντησε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Θόδωρος Κατριβάνος, στην κριτική του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, για την κακή κατάσταση των Διευθύνσεων και γραφείων Πολεοδομίας της χώρας, καθώς και για την ευθύνη των δημάρχων και των νομαρχών. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κατριβάνος απευθυνόμενος προσωπικά προς τον κ. Λαλιώτη, τόνισε πως η διάλυση και η διαφθορά στις πολεοδομίες πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια όταν την πολιτική ευθύνη έχει ο ίδιος ο υπουργός και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κατριβάνος αφήνει επίσης να εννοηθεί πως οι μεγαλύτερες καταπατήσεις δημόσιων εκτάσεων έγιναν όταν ο κ. Λαλιώτης ήταν αρμόδιος υπουργός, καθώς και ότι ευθύνεται για την αυθαίρετη κατάληψη μεγάλου τμήματος του Αττικού Αλσους και τη δημιουργία του αυθαίρετου οικισμού Γ. Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 June 2001 - 20:30:57 UTC