Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Φωκά
  • [02] Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια
  • [03] Σεισμός στην Κεφαλλονιά.
  • [04] Σουηδία-Σύνοδος Κορυφής-Ειρηνικές διαδηλώσεις.
  • [05] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των "15"-Σημίτης

  • [01] Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Φωκά

    16/06/2001 20:39:32

    Πέθανε χθες σε νοσοκομείο του Λονδίνου από ανακοπή καρδιάς η Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Φωκά η οποία πριν από λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

    Η Μαρία Φωκά έπαιξε σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ τελευταία πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά του Μέγκα "Ντόλτσε Βίτα".

    Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας.

    [02] Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

    16/06/2001 19:02:19

  • Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι σε δασική έκταση, στο Δήμο Μεσαπαίων κοντά στη Χαλκίδα στη θέση Κούτος. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος 10 οχήματα με 60 άνδρες, ενω ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν έως αργά το απόγευμα, 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    [03] Σεισμός στην Κεφαλλονιά.

    16/06/2001 17:32:29

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, απο την ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλλονιά. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού σε απόσταση 287 χλμ δυτικά της Αθήνας.

    [04] Σουηδία-Σύνοδος Κορυφής-Ειρηνικές διαδηλώσεις.

    16/06/2001 15:48:36

  • Χιλιάδες διαδηλωτές κατα της παγκοσμιοποίησης, πραγματοποίησαν εκ νέου σήμερα πορεία, κοντά στο συνεδριακό κέντρο όπου ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, μετά απο τα βίαια επεισόδια, των δύο προηγούμενων ημερών, που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου απο σφαίρα αστυνομικού. Η πορεία ήταν ειρηνική και πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν λουλούδια και μπαλόνια. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη διάρκεια των ταραχών, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 65 άτομα, ενω πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις.

    [05] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των "15"-Σημίτης

    16/06/2001 15:09:29

  • Την ικανοποίησή του, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυρίως για το ζήτημα της διεύρυνσης, εξέφρασε το μεσημέρι απο το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ο πρωθυπουργός. Μετά τη λήξη των εργασιών των "15", ο κ. Σημίτης σε δηλώσεις του, τόνισε οτι το ζήτημα της διεύρυνσης χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμο, ενω επισήμανε οτι οι χώρες που θα έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις ως τα τέλη του 2002 θα πάρουν μέρος στις Ευρωεκλογές του 2004. Εκτίμησε οτι η Κύπρος θα βρίσκεται το 2002, στην πρώτη σειρά των υπό ένταξη κρατών, ενω σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ οτι η Αγκυρα δεν θα θυσιάσει την Κύπρο για την ευρωπαϊκή της προοπτική, ο πρωθυπουργός, επισήμανε οτι η γείτονα χώρα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν απο τη Σύνοδο του Ελνσίνκι και να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη πρόοδο σε τομείς, όπως αυτός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανέφερε επίσης οτι οι "15" σημφώνησαν ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί απαραίτητα το πρωτόκολλο του Κιότο για το περιβάλλον, ενω για την οικονομική πολιτική πρόσθεσε οτι ευρωπαίοι εταίροι διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια επιβράδυνση διεθνώς, αλλά όπως τόνισαν τα βασικά μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένουν σταθερά. Τέλος ο πρωθυπουργός καταδίκασε τα βίαια επεισόδια που έγιναν κοντά στο συνεδριακό κέντρο απο διαδηλωτές κατα της παγκοσμιοποίησης, ωστόσο αναγνώρισε το δικαίωμα όσοι έχουν αντίθετη άποψη με τις εξελίξεις να την εκφράζουν ελεύθερα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 June 2001 - 20:30:19 UTC