Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ-Συνεδριάζει αύριο το ΕΓ.
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση-Εκτιμήσεις.
  • [03] Ικανοποιημένος ο Παπαντωνίου από την πορεία της οικονομίας.
  • [04] Νέα στοιχεία για το τριπλό φονικό στη Θάσο.
  • [05] Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση από τη ΝΔ.
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη για το "Δύστος".
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Στηρίζει την Αθήνα ο Σάμαρανκ.
  • [08] Στην Κρήτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

  • [01] Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ-Συνεδριάζει αύριο το ΕΓ.

    20/06/2001 21:42:10

    Στη σκιά του αρνητικού κλίματος για κυβέρνηση και κόμμα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, συνεδριάζει αύριο το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και αναμένονται σημαντικές αποφάσεις. Ο Κώστας Σημίτης ζήτησε από τα μέλη του Οργάνου να μη λείψει κανείς, ενώ ο κυβερνητικος εκπρόσωπος για πρώτη φορά δεν διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμού, καλώντας όλους να αφήσουν τον πρωθυπουργό να πάρει μόνος τις αποφάσεις του. Σε ότι αφορά την τελευταία δημοσκόπηση, που δείχνει σταθερό προβάδισμα της ΝΔ κατά περίπου εννέα μονάδες, ο κ. Ρέππας είπε ότι τα στοιχεία θα μελετηθούν. Την εκτίμηση ότι επίκεινται γρήγορα αλλαγές, διατύπωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης

    [02] ΠΑΣΟΚ-Δημοσκόπηση-Εκτιμήσεις.

    20/06/2001 21:42:04

    Διαφορετικές εκτιμήσεις για τη δημοσκόπηση κάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει δυσκολία στην επαφή του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, σημείωσε ότι η πολιτική στάση θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τα μηνύματα που έρχονται απο την κοινή γνώμη. Ευθύνες για το αρνητικό κλίμα έχουν τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης, υποστήριξε ο Χρήστος Βερελής, που εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Συγκρατημένους τόνους τηρεί ο Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας ότι "δικό μας μέλημα είναι να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι.

    [03] Ικανοποιημένος ο Παπαντωνίου από την πορεία της οικονομίας.

    20/06/2001 21:41:57

    Ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ο ρυθμός ανάπτυξης στο τρέχον έτος θα κυμανθεί πάνω από το 4,5% και ο πληθωρισμός γύρω στο 3%, ενώ θα σημειωθεί πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά. Επανέλαβε επίσης πως αν η οικονομία πάει καλά, τότε και τα εισοδήματα αυξάνονται, και η απασχόληση αυξάνεται, και η ανεργία μειώνεται, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνική πολιτική.

    [04] Νέα στοιχεία για το τριπλό φονικό στη Θάσο.

    20/06/2001 21:41:49

    Στην εκτίμηση ότι ο δολοφόνος του τριπλού φονικού στη Θάσο είχε δύο

    πιστόλια, ή οι δράστες ήταν δύο, καταλήγουν οι αξιωματικοί της ασφάλειας, καθώς ο βαλλιστικός έλεγχος έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Καβάλας ανέσυρε από δικογραφία γραπτή καταγγελία του περασμένου χρόνου, στην οποία αναφερόταν ότι ανώτερος υπάλληλος νομαρχιακής υπηρεσίας αναπτύσσει δραστηριότητα σε παράνομη είσοδο αλλοδαπών ιερόδουλων. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

    [05] Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση από τη ΝΔ.

    20/06/2001 21:41:42

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση, επέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκεπτόμενος τον "Συνήγορο του Πολίτη". Κατά τον κ. Καραμανλή το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής, υπάρχει γραφειοκρατία, κομματισμός και αλαζονία, που εκτρέφουν τη συνδιαλλαγή και τη διαφθορά.Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και ότι κωφεύει στις προτάσεις του κόμματός του.

    [06] Συνεχίζεται η δίκη για το "Δύστος".

    20/06/2001 21:41:35

    Με τις καταθέσεις συγγενών των 20 θυμάτων που χάθηκαν στο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου "Δύστος", ξεκίνησε η δίκη των 15 κατηγορουμένων, που σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται ως υπεύθυνοι για τη βύθιση του τσιμεντάδικου της ΑΓΕΤ. Οι μάρτυρες κατέθεσαν πως οι συγγενείς τους ναυτικοί γνώριζαν τα σοβαρά προβλήματα που είχε το πλοίο, κατήγγειλαν την πλοιοκτήτρια εταιρία, αλλά και τον Ελληνικό Νηογνώμονα γιατί εξέδιδε πιστοποιητικά καταλληλότητας, ενώ το πλοίο ήταν ακατάλληλο για ταξίδια.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Στηρίζει την Αθήνα ο Σάμαρανκ.

    20/06/2001 21:41:27

    Τη στήριξή του στην Αθήνα και την εμπίστοσύνη του στην Οργανωτική Επιτροπή, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, που βρίσκεται στην Αθήνα για να παραστεί στη Σύνοδο της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ο κ.Σάμαρανκ συναντήθηκε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το νέο αεροδρόμιο και εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία των αγώνων στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι τώρα πλέον τρέχετε γρήγορα.

    [08] Στην Κρήτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    20/06/2001 21:41:19

    Στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, κατέφθασε η θαλαμηγός "Αλεξάντερ" του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, με την οποία πραγματοποιεί κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Ο κ.Μπους κατευθύνθηκε στην Ελούντα, ενώ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου προσέφερε ως δώρο ένα ειδώλιο που αναπαριστά γυναικεία μορφή αρχαίας θεότητας και η αποτύπωση του έγινε, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 June 2001 - 20:30:18 UTC