Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες για τους σκελετούς στην Καλαμάτα.
  • [02] Ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Γλυφάδα.
  • [03] Βλάβη σε επιβατηγό πλοίο, στη Νάξο.
  • [04] Κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ.
  • [05] Συνεδρίαση Ιεράς Συνόδου-Ταυτότητες.
  • [06] Μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο διάλογος για το ασφαλιστικό.
  • [07] "Οχι" στον ανασχηματισμό απο Σημίτη.
  • [08] ΝΔ
  • [09] Καύσιμα.

  • [01] Ερευνες για τους σκελετούς στην Καλαμάτα.

    28/06/2001 13:05:20

    Συνεχίζονται στην Καλαμάτα οι έρευνες εξακρίβωσης στοιχείων για τους ανθρώπινους σκελετούς, που βρέθηκαν, το απογευμα της περασμένης Τρίτης, σε ομαδικό τάφο, απο συνεργείο οδοποιίας του Δήμου της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανθρώπινοι σκελετοί είναι σαράντα, ενω στις έρευνες, εκτός απο τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, μετέχουν και αρχαιολόγοι της Εφορίας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

    [02] Ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Γλυφάδα.

    28/06/2001 13:03:31

    Πέντε εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν δυο κουκουλοφόροι απο το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Γλυφάδα. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν υπάλληλους και πελάτες, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε αργότερα στην ίδια περιοχή. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [03] Βλάβη σε επιβατηγό πλοίο, στη Νάξο.

    28/06/2001 13:02:15

    Βλάβη στο πηδάλιο παρουσιάστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Παναγία Εκατονταπυλιανή", το οποίο με 298 επιβάτες έπλεε έξω απο το λιμάνι της Νάξου. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου και απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενω οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο "Εξπρές Ερμής".

    [04] Κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ.

    28/06/2001 13:01:03

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι αύριο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των αγώνων τους. Οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας αναλαμβάνουν με κοινή δήλωση τη δέσμευσή τους πως θα προχωρήσουν σε εξαντλητικό διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    [05] Συνεδρίαση Ιεράς Συνόδου-Ταυτότητες.

    28/06/2001 12:59:59

    Συνεδριάζει απο το πρωί η Ιερά Σύνοδος υπο τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Σημειώνεται οτι η ολομέλια του Συμβουλίου της Επικρατείας έθεσε τέλος στην αντιπαράθεση για τις ταυτότητες, καθώς με ψήφους 29 έναντι 8, έκρινε αντισυνταγματική τόσο την υποχρεωτική όσο και την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος. Αντίθετα αποφάνθηκε οτι πρέπει να αναφέρεται η ιθαγένεια.

    [06] Μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

    28/06/2001 12:59:53

    Μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, σε συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο του ΣΕΒ. Επίσης ο κ. Γιαννίτσης τόνισε οτι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στους επόμενους μήνες την εξεύρεση συναινετικών λύσεων για το θέμα αυτό. Στο μεταξύ, στις 12 ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, συναντήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ με αντικείμενο το ασφαλιστικό. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε απο τη χώρα μας να επισπευστούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.

    [07] "Οχι" στον ανασχηματισμό απο Σημίτη.

    28/06/2001 12:58:08

    Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 11 με 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο κ. Σημίτης διαβεβαίωσε μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα, οτι δεν προτίθεται να επιχειρήσει ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η εισήγηση του πρωθυπουργού έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη του οργάνου, ενω διατύπωσαν θετικά σχόλια γι' αυτήν οι κύριοι Τσοχατζόπουλος, Πάγκαλος, Βενιζέλος και η κυρία Παπανδρέου. Ομως σχεδόν όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου αναφέρθηκαν στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τόνισαν οτι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιστροφή του. Το ενδιαφέρον πλέον για το κυβερνών κόμμα, εστιάζεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου.

    [08] ΝΔ

    28/06/2001 08:37:04

    Προς δομικό ανασχηματισμό του σχήματος των τομεαρχών οδεύει η ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προκειμένου να εγκρίνει και τον κανονισμό λειτουργίας της και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν, θα προχωρήσει ο κ.Καραμανλής τόσο στην αλλαγή του σχήματος των τομεαρχών, όσο και σε αλλαγές προσώπων.

    [09] Καύσιμα.

    28/06/2001 08:36:58

    Νέες σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων ισχύουν απο τα μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα η βενζίνη σούπερ πωλείται φθηνότερα κατά 6,9 δρχ/λίτρο, κατά 7,1 δρχ η αμόλυβδη και κατά 4,9 δρχ το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 June 2001 - 11:30:22 UTC