Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιστροφή των Αθηναίων χωρίς προβλήματα.
  • [02] Ποινική δίωξη στον οδηγό του περιπολικού.
  • [03] Κύπρος-27 χρόνια από το πραξικόπημα Ιωαννίδη.
  • [04] Ρέθυμνο-Φορτηγατζήδες απέκλεισαν το λιμάνι.
  • [05] Σέρρες-Συνελήφθη Βούλγαρος δουλέμπορος.
  • [06] Μόσχα-ΔΟΕ-Ομιλία Σημίτη-Ολυμπιακοί 2004.

  • [01] Η επιστροφή των Αθηναίων χωρίς προβλήματα.

    15/07/2001 19:27:10

    Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι από νωρίς το απόγευμα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου. Η τροχαία είχε θέσει από νωρίς σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα με μονοδρομήσεις τμημάτων της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Ιδιαίτερα αιματηρή ήταν η τελευταία έξοδος των εκδρομέων για το Σαββατοκύριακο και τις διαΚοπές του Ιουλίου, καθώς σε 186 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, 26 άτομα σκοτώθηκαν και 248 τραυματίστηκαν. Σε ένα μονάχα τροχαίο που έγινε στη θέση Καραβόμηλος, κοντά στη Λαμία, 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν, όταν νταλίκα που οδηγούσε ο 25χρονος Κώστας Αδάμος, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε διαδοχικά με 4 ΙΧ αυτοκίνητα. Στο μεταξύ, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει από αύριο άνοδο της Θερμοκρασίας που θα κορυφωθεί την Τρίτη, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν οι άνεμοι. Δροσιά αναμένεται από την Τετάρτη.

    [02] Ποινική δίωξη στον οδηγό του περιπολικού.

    15/07/2001 19:27:02

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση

    με ενδεχόμενο δόλο και για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού Αστρινού Λυρώνη, οδηγού του περιπολικού που παρέσυρε και σκότωσε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης δυο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του αστυνομικού που αναμένεται να εκτελεστεί όταν οι γιατροί επιτρέψουν την έξοδο του αστυνομικού από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με σοκ.

    [03] Κύπρος-27 χρόνια από το πραξικόπημα Ιωαννίδη.

    15/07/2001 19:26:56

    Μαύρες μνήμες αναβίωσαν για την Κύπρο, καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από το πραξικόπημα Ιωαννίδη που οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας, την ανατροπή του Μακαρίου και τη διχοτόμηση της Μεγαλονήσου. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κύπρου και ο κυπριακός λαός αποδοκίμασε το πραξικόπημα και τίμησε τους πεσόντες με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα ο υποργός άμυνας της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου από την Τουρκία.

    [04] Ρέθυμνο-Φορτηγατζήδες απέκλεισαν το λιμάνι.

    15/07/2001 19:26:50

    Με αποκλεισμό του λιμανιού Ρεθύμνου για 12 μέρες και μέχρι να δρομολογηθεί εκ νέου στη γραμμή Πειραιάς-Ρέθυμνο το πλοίο "Αρκάδι", φορείς του νομού και ιδιοκτήτες φορτηγών αντιδρούν στην, όπως υποστηρίζουν, κακή αντιμετώπιση που έχουν από την εταιρία ΑΝΕΚ. Σήμερα το πλοίο "Πρέβελη" που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Ρέθυμνο με 665 επιβάτες έδεσε στη Σούδα, αφού το λιμάνι του Ρεθύμνου είχε αποκλειστεί από φορτηγά.

    [05] Σέρρες-Συνελήφθη Βούλγαρος δουλέμπορος.

    15/07/2001 19:26:43

    Βούλγαρος δουλέμπορος συνελήφθη κοντά στη Ροδόπολη Σερρών να οδηγεί

    στο ελληνικό έδαφος, από τη γειτονική Βουλγαρία, 27 λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους γυναίκες από τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία. Πρόκειται για τον 32χρονο Μίλεν Αναστάσοφ ο οποίος ανέλαβε αντί αμοιβής να προωθήσει τις γυναίκες στις Σέρρες απ'όπου θα έβρισκαν μέσο για να καταλήξουν στη Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση εργασίας.

    [06] Μόσχα-ΔΟΕ-Ομιλία Σημίτη-Ολυμπιακοί 2004.

    15/07/2001 19:15:01

    Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας θα είναι ασφαλείς και επιτυχείς και θα αφήσουν παρακαταθήκη για πολλές γενιές και για το Ολυμπιακό κίνημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη διαδικασία παρουσίασης της προετοιμασίας της Ελλάδας για την Ολυμπιάδα του 2004, από τον πρόεδρο του 2004, στη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Μόσχα. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον απερχόμενο

    πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σαμαρανκ, τον οποίο αποκάλεσε φιλέλληληνα, όσο και στον αντιπρέδρο Ζάκ Ρόγκ, για τις παρεμβάσεις του με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της Αθήνας. Παράλληλα συνεχάρη το Πεκίνο για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004, διαβεβαίωνοντας παράλληλα τους κινέζους ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει μέ όποιον τρόπο μπορεί. Ο κ.Σημίτης, αύριο θα συναντηθεί με το νέο πρόεδρο της ΔΟΕ και την Τρίτη θα δει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ενημέρωσε τη ΔΟΕ για την πρόοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας και δήλωσε ότι "είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον πρόεδρο εκλέξουν οι αθάνατοι".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 July 2001 - 20:30:17 UTC