Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα τις αστυνομικές βιαιότητες στη Γένοβα
  • [02] Δίωξη κατά αστυνομικού που σκότωσε στη Γένοβα διαδηλωτή.
  • [03] Ξυλοκόπησαν άγρια δύο οδηγούς με σκοπό να τους ληστέψουν
  • [04] Αρχισαν στη Γένοβα οι εργασίες της G8-Φόβοι για νέα επεισόδια
  • [05] Υπο έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές-Σε επιφυλακή η πυροσβεστική
  • [06] Εντονες αντιδράσεις για το θάνατο διαδηλωτή στη Γένοβα
  • [07] Αιματηρές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γένοβα.

  • [01] Καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα τις αστυνομικές βιαιότητες στη Γένοβα

    21/07/2001 13:31:52

    Τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα αντέδρασαν έντονα για τα χθεσινά έκτροπα στη Γένοβα καταδικάζοντας κάθε αυταρχική ενέργεια από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων.

    Το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, από την Αργολίδα, όπου περιοδεύει, χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο αντίδρασης και καταστολής των ιταλικών αρχών στη Γένοβα.

    Το ΚΚΕ από την πλευρά του, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι είναι όλες συνένοχες σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει το λαό και να λογοδοτήσει για τα στελέχη της αστυνομίας και της ΕΥΠ που έστειλε στην Ιταλία για να παρακολουθούν τους Ελληνες διαδηλωτές.

    Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αιματηρά γεγονότα της Γένοβας πραγματοποίησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα έξω από τα Προπύλαια και την ιταλική πρεσβεία.

    [02] Δίωξη κατά αστυνομικού που σκότωσε στη Γένοβα διαδηλωτή.

    21/07/2001 13:29:17

    Ποινική δίωξη εναντίον του Ιταλού καραμπινιέρου, ο οποίος χθες πυροβόλησε και σκότωσε νεαρό Ιταλό διαδηλωτή στη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούσε το Κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα, λίγο πριν τις εργασίες της συνόδου της G8, άσκησε σήμερα η εισαγγελία της πόλης.

    Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των χθεσινών αιματηρών επεισοδίων τραυματίστηκαν περισσότερα απο 100 άτομα εκ των οποίων σοβαρά ένας Ιταλός αστυνομικός και μια δημοσιογράφος.

    Οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της ομάδας των "8" εξέφρασαν τη λύπη τους για το θάνατο του νεαρού διαδηλωτή, ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Τσιάμπι κάλεσε τους αντιτιθέμενους στην παγκοσμιοποίηση να σταματήσουν αμέσως την τυφλή βία.

    Από την πλευρά του, το Κοινωνικό Φόρουμ της Γένοβας ζήτησε τη διακοπή της συνόδου και την παραίτηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, ενώ προειδοποίησε ότι η ειρηνική διαδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Απαίτησε επίσης από τις δυνάμεις της Τάξης να μείνουν μακριά από τη σημερινή διαδήλωση, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 100.000 άτομα.

    [03] Ξυλοκόπησαν άγρια δύο οδηγούς με σκοπό να τους ληστέψουν

    21/07/2001 13:27:00

    Τέσσερις Αλβανοί κακοποιοί, που ξυλοκόπησαν άγρια δύο οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων στα Σπάτα Αττικής, με σκοπό να τους ληστέψουν, συνελήφθησαν μετά από άγρια καταδίωξη χθες τα ξημερώματα στην Αγία Παρασκευή.

    Οι συλληφθέντες έδρασαν μαζί με 3 ομοεθνείς τους, που διέφυγαν, ενώ δε δίστασαν να επιτεθούν και εναντίον δύο γυναικών που κατόρθωσαν να διαφύγουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

    [04] Αρχισαν στη Γένοβα οι εργασίες της G8-Φόβοι για νέα επεισόδια

    21/07/2001 11:50:52

    Υπο τη σκιά των χθεσινών αιματηρών επεισοδίων στη Γένοβα, που στοίχισαν τη ζωή σε έναν Ιταλό διαδηλωτή και τον τραυματισμό δεκάδων, άρχισαν εκ νέου το πρωί στην ιταλική πόλη οι εργασίες της συνόδου των "8" πιό αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου.

    Η σημερινή ημέρα της συνόδου της G8 είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της φτώχειας και στην ανάπτυξη με τη βοήθεια του δημοσίου, ενώ τα πολιτικά θέματα ιδίως το Μεσανατολικό και τα Βαλκάνια θα εξετασθούν κατά την αυριανή τελευταία ημέρα των εργασιών. Η απογευματινή συνάντηση των οχτώ ηγετών θα έχει ως κεντρικό θέμα τα προβλήματα του περιβάλλοντος, και κυρίως τη Συνθήκη του Κιότο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Από την πλευρά τους οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης αναμένεται να δώσουν τη δική τους απάντηση στους δρόμους της Γένοβας το απόγευμα με μια "ειρηνική πορεία" όμως φόβοι εκφράζονται από τις αρχές, πως θα επαναληφθούν τα χθεσινά έκτροπα.

    [05] Υπο έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές-Σε επιφυλακή η πυροσβεστική

    21/07/2001 09:17:38

    Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς το επόμενο διήμερο, θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι.

    Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση σε δύσβατη περιοχή στα Φούρκα Ιωαννίνων.

    Σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή του Ελληνικού της Μεγαλόπολης, ενω υπό έλεγχο είχαν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν χθες στη Στάμνα Αιτωλοακαρνανίας, στα Μέθανα Τροιζηνίας και στο Μαραθώνα Αιγίνης.

    Χθες συνελήφθη και καταδικάστηκε στην Κέρκυρα ο Ιωάννης Μερκούρης 30 χρόνων ως υπαίτιος εμπρησμού πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Τεμπλόνι του Δήμου Κερκυραίων.

    Ο Μερκούρης είχε καταδικαστεί και προ μηνός για αντίστοιχη ενέργεια και μετά την καταδίκη του οδηγήθηκε στις φυλακές Κέρκυρας.

    [06] Εντονες αντιδράσεις για το θάνατο διαδηλωτή στη Γένοβα

    21/07/2001 09:17:31

    Τη λύπη τους για το θάνατο του Ιταλού διαδηλωτή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα, εξέφρασαν τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα.

    Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το Παγκόσμιο Νεολαιϊστικο Κίνημα θρηνεί για τη δολοφονία του 23χρονου, ενώ προκαλεί οργή η στάση των ιταλικών δυνάμεων και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

    Ο Συνασπισμός ζητά να σταματήσει η βία που ασκούν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Γένοβα.

    Το ΔΗΚΚΙ κάνει λόγο για πράξεις βιαιότητας και προσπάθεια καταστολής βιαίως των διαδηλώσεων των θυμάτων του παγκόσμιου φιλελευθερισμού, ενω το Κόμμα των Φιλελευθέρων και το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών καταδικάζουν κάθε αυταρχική ενέργεια που έγινε κατά των ειρηνικών διαδηλωτών της Γένοβα.

    Αργά το βράδυ με πρωτοβουλία της ελληνικής επιτροπής για τη Γένοβα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1000 ατόμων στα Προπύλαια, ενώ άλλοι 500 συγκεντρώθηκαν μπροστά στην ιταλική πρεσβεία.

    Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ιταλικών αρχών σχετικά με τα επεισόδια στο λιμάνι της Αγκόνα.

    [07] Αιματηρές οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γένοβα.

    21/07/2001 09:17:24

    Δραματική εξέλιξη με ένα νεκρό διαδηλωτή, είχε η χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των ηγετών των επτά πλουσιότερων χωρών και της Ρωσίας πιο γνωστή ως "G8". Νεκρός είναι ο 23χρονος Ιταλός Κάρλο Τζουλιάνι, που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού.

    Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ιταλικών αστυνομικών αρχών, που δόθηκε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα, υπήρχαν πολλοί τραυματίες αλλά η άποψη αυτή αναθεωρήθηκε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες κάνοντας αναφορά μόνο για τα παραπάνω δύο θύματα. Τα δύο κυριότερα νοσοκομεία της Γένοβας ανέφεραν ότι δε νοσηλεύουν κανένα άτομο σε σοβαρή κατάσταση.

    Τη λύπη τους για τα βίαια επεισόδια και το θάνατο του νεαρού διαδηλωτή εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι ηγέτες της G8 . Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Τσιάμπι κάλεσε τους διαδηλωτές εναντίον της παγκοσμιοποίησης να σταματήσουν αμέσως την τυφλή βία. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι επανέλαβε την ευχή για περίσκεψη όσον αφορά τους πρακτικούς τρόπους αυτών των συναντήσεων.

    Τη διακοπή της συνόδου της G8 και την παραίτηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών ζήτησε το Κοινωνικό Φόρουμ της Γένοβας προσθέτοντας ότι η ειρηνική διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Μέλος της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Εργασίας τόνισε ότι το Φόρουμ απαιτεί από τις δυνάμεις της Τάξης να μείνουν μακριά από τη σημερινή διαδήλωση στην οποία οι διοργανωτές αναμένουν να συμμετάσχουν περίπου 100.000 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 July 2001 - 11:30:22 UTC