Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος για παγκοσμιοποίηση
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Πάγκαλου
  • [03] Προκλητικές δηλώσεις Ετζεβίτ
  • [04] Σύσκεψη για τους υδάτινους πόρους
  • [05] Ανατροπή βάρκας με ναυτοπρόσκοπους
  • [06] Διάσωση ορειβάτη στον Όλυμπο
  • [07] Καταχρηστική η απεργία προσωπικού του ΙΚΑ.

  • [01] Αρχιεπίσκοπος για παγκοσμιοποίηση

    22/07/2001 19:31:13

    Θέση στο θέμα της παγκοσμιοποίησης πήρε ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά

    του στον ιερό ναό Κοιμήσεως Αμοργού. Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στην αλλοτρίωση και την κοινωνική αδικία, στην πολιτισμική ισοπέδωση και στον άνθρωπο αριθμό. Σημείωσε επίσης ότι Ορθόδοξοι κληρικοί θα αντισταθούν στους εκσυγχρονιστές κάθε είδους που επιδιώκουν να σύρουν την Ελλάδα και τον ελληνισμό σε μια αυτοκτονική διαδικασία που θα συντρίψει το παρόν και το μέλλον τους.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Πάγκαλου

    22/07/2001 19:31:07

    Την πρώτη τους κατ΄ιδίαν συνάντηση, μετά από περίπου εννέα μήνες, θα έχουν αύριο ο πρωθυπουργός και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ.Σημίτη εν όψει του συνεδρίου. Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν τη δική τους άποψη για το συνέδριο. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αποκατασταθεί η σχέση του με την κοινωνία και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι αρνείται να μπεί στη λογική της διαδοχολογίας.

    [03] Προκλητικές δηλώσεις Ετζεβίτ

    22/07/2001 19:31:00

    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ

    Ετζεβίτ για το Κυπριακό. Θα ήταν καλύτερα να μην αναμιγνύεται ο ΟΗΕ στο Κυπριακό, δήλωσε στην τουρκική τηλεόραση ο πρωθυπουργός του Αττίλα και εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί στην Κύπρο διεθνής στρατιωτική δύναμη. Το "Εθνος της Κυριακής", δημοσιεύει απόρρητο έγραφο από το οποίο προκύπτει μυστική συνάντηση του Νενκτάς- Κίσινγκερ, το 1975, στην οποία συμφώνησαν σε ένα διζωνικό σύστημα στην Κύπρο με μια αδύναμη κεντρική κυβέρνηση.

    [04] Σύσκεψη για τους υδάτινους πόρους

    22/07/2001 19:30:54

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, Γεωργίας Γιώργο Ανωμερίτη και Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη, πραγματοποιείται αύριο σύσκεψη για τους Υδάτινους Πόρους.

    [05] Ανατροπή βάρκας με ναυτοπρόσκοπους

    22/07/2001 19:30:47

    Λαχτάρισαν 10 ναυτοπρόσκοποι ηλικίας 15 έως 18 ετών, που επέβαιναν σε βάρκα, η οποία λόγω της ξαφνικής κακοκαιρίας ανατράπηκε, στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά από την Επανωμή Θεσσαλονίκης. Τα δέκα παιδιά περισυνελέγησαν εγκαίρως από σκάφη του λιμενικού και ψαράδικα και μεταφέρθηκαν στην ξηρά χωρίς κανείς να έχει τραυματιστεί.

    [06] Διάσωση ορειβάτη στον Όλυμπο

    22/07/2001 19:30:41

    Επιχείρηση σωτηρίας στήθηκε στον Όλυμπο, για τη διάσωση 40χρονου ορειβάτη, που είχε πέσει σε χαράδρα. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουλή, τον οποίο εντόπισαν ορειβάτες της ομάδος διάσωσης και αφού τον ανέσυραν από τη χαράδρα, τον επιβίβασαν σε ελικόπτερο, το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο Κουλής φέρει τραύματα στα χέρια, το κεφάλι και τα πόδια, αλλα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

    [07] Καταχρηστική η απεργία προσωπικού του ΙΚΑ.

    22/07/2001 19:05:02

  • Νέα τροπή παίρνει το θέμα των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ, καθώς το μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση του Ιδρύματος, έκρινε καταχρηστικές τις απεργίες, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων πενθήμερων κινητοποιήσεων, που είχε εξαγγείλει από αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ.

    Το δικαστήριο όρισε επίσης χρηματικές ποινές 100.000 δρχ. κατα των υπευθύνων της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κήρυξε την απεργία, απειλώντας τους μάλιστα με προσωποκράτηση τριών μηνών, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την απόφαση.

    Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά, έχουν αναστείλει τις απεργίες του, προσήλθαν στον διάλογο με την κυβέρνηση και στην αυριανή γενική συνέλευση, θα απαντήσουν στις πέντε προτάσεις που τους υπέβαλαν οι υπουργοί υγείας και εργασίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2001 - 20:30:21 UTC